3 alkalommal próbálták megölni II. Erzsébet királynőt: csoda, hogy túlélte

3 alkalommal próbálták megölni II. Erzsébet királynőt: csoda, hogy túlélte
Forrás: Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Facebook
Twitter
Pinterest

A hírnév sokszor átok, hiszen a világon már több merényletkísérlet is történt hírességek ellen az elmúlt évtizedek során.

A fenyegetések alól a királyi család tagjai sem képeznek kivételt. A brit királyi családtagok biztonsága kiemelten fontos, és különleges intézkedéseket hoznak a védelmük érdekében, de sajnos még így sem tudják száz százalékig garantálni a biztonságukat.

Gondoljunk például Diana hercegnére, aki ugyan nem hagyományos értelemben vett merénylet áldozata lett, de hiába próbálták védeni a biztonsági szolgálat emberei, a paparazzik évtizedeken keresztül megkeserítették az életét, végül pedig az életét vesztette egy paparazzik által okozott balesetben.

Még a legszigorúbb biztonsági intézkedések során is csúszhat hiba a gépezetbe, amit a rosszakarók kihasználhatnak. II. Erzsébet királynőt uralkodása alatt háromszor próbálták merénylet során megölni, de csodával határos módon mindhárom alkalommal megmenekült.

II. Erzsébet királynő hosszú uralkodása alatt (1952-től 2022-ig) vegyes érzelmeket váltott ki az emberekben. Általánosságban véve szerették és tisztelték őt az Egyesült Királyságban és más országokban is. Uralkodása során óriási elkötelezettséget mutatott és mértékletes, stabil képet alakított ki a királyi családról.

Erzsébet királynő hosszú uralkodása alatt sok nehéz időszakot élt át, beleértve a gazdasági válságokat, politikai viharokat és társadalmi változásokat. A legtöbben elismerően vélekednek állhatatossága iránt. Elkötelezettsége az ország szolgálata iránt megkérdőjelezhetetlen volt.

Az uralkodó személyisége, a családjához való viszonya és az általa képviselt hagyományok és értékek természetesen eltérő érzelmeket váltottak ki az emberekben. Egyesek lelkes rajongói voltak II. Erzsébetnek, míg mások kritikusan szemlélték.

Kattint a galériára, ha kíváncsi vagy, hogyan úszta meg a királynő a merényleteket!

Galéria / 6 kép

3 alkalom, amikor merényletet próbáltak elkövetni II. Erzsébet királynő ellen

Megnézem a galériát

Ezeket a dolgokat valószínűleg nem tudtad II. Erzsébet királynőről!

Galéria / 10 kép

10 meglepő érdekesség II. Erzsébet királynőről

Megnézem a galériát

A JOY magazin írása.

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.