Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

3 alkalommal próbálták megölni II. Erzsébet királynőt: csoda, hogy túlélte

3 alkalommal próbálták megölni II. Erzsébet királynőt: csoda, hogy túlélte
Forrás: Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

A hírnév sokszor átok, hiszen a világon már több merényletkísérlet is történt hírességek ellen az elmúlt évtizedek során.

A fenyegetések alól a királyi család tagjai sem képeznek kivételt. A brit királyi családtagok biztonsága kiemelten fontos, és különleges intézkedéseket hoznak a védelmük érdekében, de sajnos még így sem tudják száz százalékig garantálni a biztonságukat.

Gondoljunk például Diana hercegnére, aki ugyan nem hagyományos értelemben vett merénylet áldozata lett, de hiába próbálták védeni a biztonsági szolgálat emberei, a paparazzik évtizedeken keresztül megkeserítették az életét, végül pedig az életét vesztette egy paparazzik által okozott balesetben.

Még a legszigorúbb biztonsági intézkedések során is csúszhat hiba a gépezetbe, amit a rosszakarók kihasználhatnak. II. Erzsébet királynőt uralkodása alatt háromszor próbálták merénylet során megölni, de csodával határos módon mindhárom alkalommal megmenekült.

II. Erzsébet királynő hosszú uralkodása alatt (1952-től 2022-ig) vegyes érzelmeket váltott ki az emberekben. Általánosságban véve szerették és tisztelték őt az Egyesült Királyságban és más országokban is. Uralkodása során óriási elkötelezettséget mutatott és mértékletes, stabil képet alakított ki a királyi családról.

Erzsébet királynő hosszú uralkodása alatt sok nehéz időszakot élt át, beleértve a gazdasági válságokat, politikai viharokat és társadalmi változásokat. A legtöbben elismerően vélekednek állhatatossága iránt. Elkötelezettsége az ország szolgálata iránt megkérdőjelezhetetlen volt.

Az uralkodó személyisége, a családjához való viszonya és az általa képviselt hagyományok és értékek természetesen eltérő érzelmeket váltottak ki az emberekben. Egyesek lelkes rajongói voltak II. Erzsébetnek, míg mások kritikusan szemlélték.

Kattint a galériára, ha kíváncsi vagy, hogyan úszta meg a királynő a merényleteket!

Galéria / 6 kép

3 alkalom, amikor merényletet próbáltak elkövetni II. Erzsébet királynő ellen

Megnézem a galériát

Ezeket a dolgokat valószínűleg nem tudtad II. Erzsébet királynőről!

Galéria / 10 kép

10 meglepő érdekesség II. Erzsébet királynőről

Megnézem a galériát

A JOY magazin írása.

Videók

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Szépség

Ez az apró sminktrükk áll Penelope Featherington elképesztő átalakulásának mögött�A Bridgerton család 3. évadában

Nem férhet kétség ahhoz, hogy a Bridgerton család szereplői hatalmas átalakuláson mennek keresztül minden évadban. Ezúttal Penelope Featheringtonon volt a sor, sminkese pedig elárulta a titkát!

Kép
Sztárok

Tudjuk, hogy csinálja! 8 időtálló stílustrükk, amire Blake Lively hosszú évek óta esküszik

Blake Lively hosszú évek óta bizonyítja, hogy a öltözködésnek messze nem kell szigorú szabályok közt zajlania. Íme az ő stílustrükkjei!

Kép
Sztárok

Az új reménységek! Ők most a legígéretesebb fiatal tehetségek hollywoodban

Őrségváltás jön az Álomgyárban, a jelek szerint ezek az ifjú színészek és színésznők alkotják majd az új A-listát.

Kép
Életmód

6 trükk, hogy az otthonodban mindig finom illat legyen: búcsúzz el a rossz szagoktól örökre!

Hiába takarítasz rendszeresen, mégis előjönnek a kellemetlen szagok? Segítünk!

Kép
Életmód

A Paloma koktél világnapján nyit a Don Julio 1942 x W Budapest exkluzív terasz

Exkluzív terasznyitó eseménnyel ünnepelte a Paloma koktél világnapját a Don Julio és a W Budapest. A világ első luxus tequila márkája és a főváros lélegzetelállító helyszíne május 22-től egész nyáron át várja vendégeit, akik a Don Julio 1942 x W Budapest terasz stílusos környezetében Mexikó ikonikus italát is prémium minőségben fogyaszthatják.

Kép
Sztárok

Kóros soványsággal vádolták Kate Beckinsale-t: elárulta, hogy komoly testi és lelki betegség áll a hátterében

Kate Beckinsale számos szörnyűséget élt át az elmúlt egy éveben mind lelkileg, mind testileg. Elege lett a bírálókból, és most saját történetén keresztül szerette volna megmutatni, hogy nincs helye a rosszindulatú kommenteknek!