"Egy mentori viszony, ha jól működik, komoly katalizátor" -Pistyur Veronika

"Egy mentori viszony, ha jól működik, komoly katalizátor" -Pistyur Veronika
Forrás: Menedzserszövetség

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Facebook
Twitter
Pinterest

Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője és az Oktogon Ventures partnere osztotta meg gondolatait a női vezetői szerepkörről.

Még tart a jelentkezés a Menedzserszövetség Jövő Menedzsere 4.0 Mentor Programjára, amiben összesen 36 mentor vesz részt, akik részben a Menedzserszövetség aktív tagjai, részben a Szövetség munkáját támogató vezetők, akik a mentor programban való részvételükkel tovább emelik a Menedzserszövetség és a mentor program presztízsét. Idén az ügyvezetés kiemelt fókuszt helyez a mentor és metoráltak esetén is a nemek közötti egyenlőségre, így ezúttal 19 női és 17 férfi vezető várja a mentoráltak jelentkezését. A program 2021. június közepén indul és szeptember közepén fejeződik be. Pont abban az időszakban, amikor már szemmel láthatóak lesznek a gazdasági károk, amikor a legtöbbet segíthetnek a mentorok a Jövő Menedzsereinek olyan tapasztalatokkal, melyek azonnali megoldást nyújthatnak számukra. Olvass bővebben a programról és jelentkezz!

Miért fontos számodra a tudásmegosztás? Miért tartottad fontosnak, hogy részt vegyél a Jövő Menedzsere mentor programban?

Rengeteget köszönhetek a saját mentoraimnak, bár akkoriban még nem így hívták őket. Sok mondatukra emlékszem, és kerülnek elő rendre, fontosabb dilemmáknál, mérföldköveknél. A belém vetett hitük és támogatásuk lehetővé tette, hogy én is egyre inkább bízzak magamban. Az, hogy ma már közel 10 éve én is rendszeresen mentorálok, annak a hálának és szeretetnek a jele, amit irántuk érzek. Az egyensúly akkor jön létre, ha én is adhatok valakinek támogatást és egy-egy fontosabb mondatot. Abban a mentor-mentorált viszonyban szeretek lenni, amiben van kíváncsiság, befogadás és aktív párbeszéd. Kölcsönösen. Szeretek beszélgetni, és kifejezetten inspirál, amikor azt érzem, az elmúlt 24 évben összegyűlt cégépítési és ügy-menedzsment tapasztalatomból és tudásomból egy ambíciózus mentorált szeretne minél többet kinyerni. Ezért is vállaltam örömmel a Jövő Menedzsere mentorprogramban való részvételt. Önző módon szeretnék én is tanulni a következő generáció gondolataiból, szeretném érteni, mik a dilemmáik, a kihívásaik, a vágyaik.

Mit gondolsz, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál? Milyen területen tudod támogatni mentoráltadat?

Ez biztosan inkább egy mix, mintsem egyetlen tulajdonság. Biztosan kerül a mixbe a nagy kép értésének igénye, ambíció a vezetésre, vízióalkotási kedv, folyamatos tanulásvágy, érdekérvényesítési képesség, kitartás és szorgalom, meg biztosan alázat is. De olyan ez inkább, mint egy kaleidoszkóp. Ahányszor megrázom, mindig más tulajdonságot fedezek fel, ami támogatja a vezetővé válást és vezetőként a fejlődést. Sokféle területen jártam, különböző cégkultúrákat és közegeket tapasztaltam meg, a média világától a startupokon, az ökoszisztéma-építésen, a civilszféra megismerésén át a kockázati tőkebefektetésig. Optimális választás lehetek annak, akit sok minden érdekel, és ma még meg van esetleg ijedve attól, hogy úgy tűnik, nehezen besorolható. Vagy foglalkoztatja, hogy lehet egy kisebb szervezettel is nagy hatást elérni.

Mit üzennél a fiatal lányoknak, nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban? Miért érdemes nekik jelentkezni a Jövő Menedzsere Mentor Programra?

Ha valaki úgy érzi, hogy az önbecsülésével, az önbizalmával vannak problémái, minél előbb forduljon külső segítségért. Konkrétan: menjen el bátran pszichológushoz. Rengeteg produktív év nyerhető azzal, ha a félelmeinket, a szorongásainkat el tudjuk kezdeni ledolgozni, és a döntéseinket ezek kevésbé vezérlik. Letenni persze képtelenség, sőt mindezek komoly katalizátorok is lehetnek, de az életminőség tekintetében biztosan jó kezelni őket. Kevés olyan vezetőt láttam eddig, akiről a környezete tényleg azt gondolta, hogy jó vezető, és nem volt igazán kibékülve magával, illetve az önreflexió ne lett volna az egyik leghatékonyabb eszköze a fejlődéshez és mások támogatásához is. Elég, ha csak az empátiára gondolunk, ami szerintem fontos vezetői szükséglet.

"Egy mentori viszony, ha jól működik, komoly katalizátor. Felgyorsított tanulás, tapasztalatokhoz és kapcsolatrendszerhez való hozzáférés lehetősége. Egy mentor az intellektuális támogatáson túl olyan lelki támogatást is jelenthet, ami extra támogatás az aktuális dilemmáink feloldásában és az önbecsülésünk megerősítésében. Rövidebb idő alatt, mint ameddig enélkül tartana"

Kép
forrás: Menedzserszövetség

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Stílus

Klasszikus és egyszerű! Leonardo DiCaprio exe erre a filléres alapdarabra esküszik

Camila Morrone stílustippjét ráadásul pár pillanat alatt lemásolhatod!

Kép
Stílus

Ez lesz a 2023-as nyár egyik legmegosztóbb trendje: visszatér nagyanyáink kedvenc cipője!

A 2023-as cipőválasztékot nézegetve szinte biztos, hogy neked is szemet szúrt már ez a darab!

Kép
Stílus

5 ruhafazon, ami már nem lesz divatos 2023 nyarán - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A ruhatrendek háza táján pont annyi változás áll be, amihez mi is szinte észrevétlenül tudunk alkalmazkodni a következő hónapokban.

Kép
Sztárok

„A 60-as éveimben járok, és minden tőlem telhető módon küzdök az öregedés ellen” - Kim Cattrall először beszél őszintén a szépészeti beavatkozásairól

Még mindig alig bírunk magunkhoz térni a hírtől, hogy Kim Cattrall is szerepel az And Just Like That 2. évadában…

Kép
Sztárok

Nem édeklik a beszólások! David Beckham elmagyarázza, hogy miért tartja normálisan, hogy szájon csókolja 11 éves lányát

Az egykori sztárfocista, David Beckham sok kritikát kapott, amiért Harpert csókolgatja.

Kép
Életmód

5 foglalkozás, ami már 30 éves kor alatt is 1 millió forintot hozhat a kasszára havonta Magyarországon

Csábító lehet 1 millió forintot keresni havonta, máris mutatjuk, mihez kell érteni hozzá.