"Egy mentori viszony, ha jól működik, komoly katalizátor" -Pistyur Veronika

"Egy mentori viszony, ha jól működik, komoly katalizátor" -Pistyur Veronika
Forrás: Menedzserszövetség
Facebook
Twitter
Pinterest

Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője és az Oktogon Ventures partnere osztotta meg gondolatait a női vezetői szerepkörről.

Még tart a jelentkezés a Menedzserszövetség Jövő Menedzsere 4.0 Mentor Programjára, amiben összesen 36 mentor vesz részt, akik részben a Menedzserszövetség aktív tagjai, részben a Szövetség munkáját támogató vezetők, akik a mentor programban való részvételükkel tovább emelik a Menedzserszövetség és a mentor program presztízsét. Idén az ügyvezetés kiemelt fókuszt helyez a mentor és metoráltak esetén is a nemek közötti egyenlőségre, így ezúttal 19 női és 17 férfi vezető várja a mentoráltak jelentkezését. A program 2021. június közepén indul és szeptember közepén fejeződik be. Pont abban az időszakban, amikor már szemmel láthatóak lesznek a gazdasági károk, amikor a legtöbbet segíthetnek a mentorok a Jövő Menedzsereinek olyan tapasztalatokkal, melyek azonnali megoldást nyújthatnak számukra. Olvass bővebben a programról és jelentkezz!

Miért fontos számodra a tudásmegosztás? Miért tartottad fontosnak, hogy részt vegyél a Jövő Menedzsere mentor programban?

Rengeteget köszönhetek a saját mentoraimnak, bár akkoriban még nem így hívták őket. Sok mondatukra emlékszem, és kerülnek elő rendre, fontosabb dilemmáknál, mérföldköveknél. A belém vetett hitük és támogatásuk lehetővé tette, hogy én is egyre inkább bízzak magamban. Az, hogy ma már közel 10 éve én is rendszeresen mentorálok, annak a hálának és szeretetnek a jele, amit irántuk érzek. Az egyensúly akkor jön létre, ha én is adhatok valakinek támogatást és egy-egy fontosabb mondatot. Abban a mentor-mentorált viszonyban szeretek lenni, amiben van kíváncsiság, befogadás és aktív párbeszéd. Kölcsönösen. Szeretek beszélgetni, és kifejezetten inspirál, amikor azt érzem, az elmúlt 24 évben összegyűlt cégépítési és ügy-menedzsment tapasztalatomból és tudásomból egy ambíciózus mentorált szeretne minél többet kinyerni. Ezért is vállaltam örömmel a Jövő Menedzsere mentorprogramban való részvételt. Önző módon szeretnék én is tanulni a következő generáció gondolataiból, szeretném érteni, mik a dilemmáik, a kihívásaik, a vágyaik.

Mit gondolsz, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál? Milyen területen tudod támogatni mentoráltadat?

Ez biztosan inkább egy mix, mintsem egyetlen tulajdonság. Biztosan kerül a mixbe a nagy kép értésének igénye, ambíció a vezetésre, vízióalkotási kedv, folyamatos tanulásvágy, érdekérvényesítési képesség, kitartás és szorgalom, meg biztosan alázat is. De olyan ez inkább, mint egy kaleidoszkóp. Ahányszor megrázom, mindig más tulajdonságot fedezek fel, ami támogatja a vezetővé válást és vezetőként a fejlődést. Sokféle területen jártam, különböző cégkultúrákat és közegeket tapasztaltam meg, a média világától a startupokon, az ökoszisztéma-építésen, a civilszféra megismerésén át a kockázati tőkebefektetésig. Optimális választás lehetek annak, akit sok minden érdekel, és ma még meg van esetleg ijedve attól, hogy úgy tűnik, nehezen besorolható. Vagy foglalkoztatja, hogy lehet egy kisebb szervezettel is nagy hatást elérni.

Mit üzennél a fiatal lányoknak, nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban? Miért érdemes nekik jelentkezni a Jövő Menedzsere Mentor Programra?

Ha valaki úgy érzi, hogy az önbecsülésével, az önbizalmával vannak problémái, minél előbb forduljon külső segítségért. Konkrétan: menjen el bátran pszichológushoz. Rengeteg produktív év nyerhető azzal, ha a félelmeinket, a szorongásainkat el tudjuk kezdeni ledolgozni, és a döntéseinket ezek kevésbé vezérlik. Letenni persze képtelenség, sőt mindezek komoly katalizátorok is lehetnek, de az életminőség tekintetében biztosan jó kezelni őket. Kevés olyan vezetőt láttam eddig, akiről a környezete tényleg azt gondolta, hogy jó vezető, és nem volt igazán kibékülve magával, illetve az önreflexió ne lett volna az egyik leghatékonyabb eszköze a fejlődéshez és mások támogatásához is. Elég, ha csak az empátiára gondolunk, ami szerintem fontos vezetői szükséglet.

"Egy mentori viszony, ha jól működik, komoly katalizátor. Felgyorsított tanulás, tapasztalatokhoz és kapcsolatrendszerhez való hozzáférés lehetősége. Egy mentor az intellektuális támogatáson túl olyan lelki támogatást is jelenthet, ami extra támogatás az aktuális dilemmáink feloldásában és az önbecsülésünk megerősítésében. Rövidebb idő alatt, mint ameddig enélkül tartana"

Kép
forrás: Menedzserszövetség

Videók

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.

Kép
Stílus

Nyáry Luca: 4 makacs tévhit a modellek életével kapcsolatban

Azt gondoltad, a modellek rengeteg pénzt keresnek, fényűző szállodákban laknak és közben csak szépen kell mosolyogniuk? Nyáry Luca jó ideje mozog ebben a világban és most eloszlat minden tévhitet.

Kép
Stílus

Klasszikus és kihagyhatatlan! A minta, ami uralni fogja az elkövetkezendő hónapokat

Ezért a könnyen kombinálható mintáért szinte biztos, hogy te is odaleszel majd!

Kép
Sztárok

Láttad már? Ő Lisa Marie Presley legidősebb lánya, akit már Hollywood is kiszemelt magának

Lisa Marie Presley lányának minden esélye megvan arra, hogy rövidesen Hollywood legnagyobb csillagjai közé kerüljön.