"A vezetés a legnagyobb szolgálat" - Bábel Gabriella

"A vezetés a legnagyobb szolgálat" - Bábel Gabriella
Forrás: Menedzserszövetség

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Bábel Gabriella, a Microsoft Kelet-Közép Európai Nagyvállalati Partner vezetője osztotta meg gondolatait a női vezetői szerepkörről.

Még tart a jelentkezés a Menedzserszövetség Jövő Menedzsere 4.0 Mentor Programjára, amiben összesen 36 mentor vesz részt, akik részben a Menedzserszövetség aktív tagjai, részben a Szövetség munkáját támogató vezetők, akik a mentor programban való részvételükkel tovább emelik a Menedzserszövetség és a mentor program presztízsét. Idén az ügyvezetés kiemelt fókuszt helyez a mentor és metoráltak esetén is a nemek közötti egyenlőségre, így ezúttal 19 női és 17 férfi vezető várja a mentoráltak jelentkezését. A program 2021. június közepén indul és szeptember közepén fejeződik be. Pont abban az időszakban, amikor már szemmel láthatóak lesznek a gazdasági károk, amikor a legtöbbet segíthetnek a mentorok a Jövő Menedzsereinek olyan tapasztalatokkal, melyek azonnali megoldást nyújthatnak számukra. Olvass bővebben a programról és jelentkezz!

Volt női példakép, akit tudtál követni, aki inspirált a karrierutad során? Mennyire fontos szerinted egy fiatal női vezető életében egy mentor szerepe?

Informatikus mérnökként diplomáztam, az országban az első évfolyam hallgatójaként. A vidéki családban ahol felnőttem, nemhogy példakép nem volt előttem, de az első diplomás voltam a közeli rokoni-baráti körben. Bárcsak lett volna valaki a szüleimen és a tanáraimon kívül - ők kiváló útmutatók voltak egyébként - akihez fordulhattam volna életem első szakmai, vezetői kihívásai kapcsán. Még le sem diplomáztam már vezetőként kaptam állást, olyan téves elképzeléssel, hogy nekem kell mindent tudnom és nekem kell megmondanom ki mit csináljon. A legnehezebben emiatt a segítség kérést tanultam meg, és ezt tartom az egyik legnagyobb lehetőségnek a mai fiatal vezetőknek, akár a saját (jövendőbeli) cégükön belüli programok keretében, akár a Jövő Menedzsere Mentor Programjában – kérjenek segítséget ha dilemmájuk van. Sokat lehet tanulni mások tapasztalatából, inspirálódni a tudásukból, beszélgetni valaki olyannal, aki kívülálló mégis tud objektíven reflektálni arra, hogy egy nehéz/hasonló helyzet hogy oldott meg, így rávilágítva a lehetőségekre. Az eddigi mentoráltjaimtól azt a visszajelzést kapom, hogy várják a találkozásokat, mert minőségi időt szánhatnak magukra, és a meglévő bizalom miatt olyan témákat is át tudnak a mentorral beszélni, amiket talán senkivel – amiről azt gondolták nem értenének meg mások.

Mit gondolsz, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál? Milyen területen tudod támogatni mentoráltadat?

Az emberközpontúságomnak köszönhetek a legtöbbet. Annak a tulajdonságomnak, hogy nagyon jól esik, ha segíthetek a csapatomnak, kollégáknak, ismerősöknek kihozni a legtöbbet magukból. Ezzel egyenesen arányos a teljesítmény, a sikerek is - ami így közös lesz, és ez így minimum dupla öröm számomra is. Ezen kívül figyelek - azt mondják kollégáim nagyon jelen vagyok. Hogy mire figyelek? Szakmai és emberi tényezőkre is, amik befolyásolják egy ügy menetét. Fontos számomra, hogy tudjam a körülményeket úgy alakítani, a segítséget bevonni, ha okát látom. Ezzel sokat nő a hatékonyság, és lehet csak azzal foglalkozni, ami igazán számít. Illetve több idő marad gondolkodni, ötletelni, tervezni. Úgy gondolom, a mentoráltjaimnak is ezt az emberközpontú figyelmet tudom támogatásul felajánlani, a közel két évtizedes vezetői tapasztalatom tanulságaival kiegészítve.

Mit üzennél a fiatal lányoknak, nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban? Miért érdemes nekik jelentkezni a Jövő Menedzsere Mentor Programra?

Azoknak a fiatal lányoknak és nőknek, akik vezetői ambíciót dédelgetnek magukban, azt szeretném üzenni, hogy készüljenek fel arra, hogy a vezetés a legnagyobb szolgálat. A csapatukban érezzék magukat egyenlő félnek, kérdezzenek sokat, ugyanakkor legyenek bátrak felelősséget vállalni és dönteni a közös sikerek eléréséhez. Innentől pedig az öröm is közös lesz, ami hatalmas adrenalin bomba. Az út néha rögös, ha invesztálnak a saját fejlődésükbe és kíváncsiak arra, hogy mások tapasztalata által hogyan lehetnek többek és érettebbek a feladatra, akkor a Jövő Menedzsere Mentor Program kiváló lehetőség, én ki nem hagynám, ha a pályám elején tartanék.

"A Program egyedülálló és fontos lehetőség fejlődni, tanulni, inspirálódni a vezetői szerepben tapasztalt mentorok felajánlásának segítségével, amiből a mentoráltak erőt és bátorságot tudnak olyan helyzetben is meríteni, amikor azt gondolnák, hogy példa nélküli kihívással szembesülnek mint fiatal női vezető."

Kép
forrás: Menedzserszövetség

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Ezekre a foltokra figyelj: a leggyakrabban vitaminhiányra utalnak!

Megfelelő mennyiségű alvás, kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres testmozgás, csak pár fontos tényező, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben. De mi történik akkor, hogy ha mégis gyengének érezzük magunkat, és a tükörbe nézve bőrproblémákkal szembesülünk?

Kép
Stílus

Hoppá! Angelina Jolie a vörös szőnyegen villantotta meg legújabb tetoválását egy szexi, kivágott ruhában! - Egyesek szerint Brad Pittnek akar vele üzenni

Angelina Jolie szexi, kivágott ruhája sem vonhatta el a figyelmet új, igencsak különleges helyre került tetoválásáról.

Kép
Életmód

Magyar Mozgókép Díj 2024: Nézd meg itt a nyertesek teljes listáját!

A Magyar Filmakadémia védnökségével a Magyar Mozgókép Fesztiválon a Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Mutatjuk a győztesek listáját!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?

Kép
Életmód

Nosztalgiázzunk: ilyen volt a légi utazás a repülés aranykorában! - Nagyobb ülések, cigifüst és még sok minden más

Ez volt ám az igazi luxus! A repülés aranykorában szinte teljesen más élmény volt az utazás. Most pedig egy kis nosztalgiázásra invitálunk!

Kép
Életmód

Titkos üzenetet rejtettek el a Bridgerton sorozat ruháiban: Ezt jelentik az egyes családok ruhái és azok színkombinációi!

Mint minden régebbi korszakot felölelő filmben, így a Bridgertonban is nagy hangsúlyt fektettek a rendezők és jelmeztervezők a szereplők ruháira és azok szimbolikus jelentésére. Lássuk, milyen hatást akartak elérni vele!