"A vezetés a legnagyobb szolgálat" - Bábel Gabriella

"A vezetés a legnagyobb szolgálat" - Bábel Gabriella
Forrás: Menedzserszövetség

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Bábel Gabriella, a Microsoft Kelet-Közép Európai Nagyvállalati Partner vezetője osztotta meg gondolatait a női vezetői szerepkörről.

Még tart a jelentkezés a Menedzserszövetség Jövő Menedzsere 4.0 Mentor Programjára, amiben összesen 36 mentor vesz részt, akik részben a Menedzserszövetség aktív tagjai, részben a Szövetség munkáját támogató vezetők, akik a mentor programban való részvételükkel tovább emelik a Menedzserszövetség és a mentor program presztízsét. Idén az ügyvezetés kiemelt fókuszt helyez a mentor és metoráltak esetén is a nemek közötti egyenlőségre, így ezúttal 19 női és 17 férfi vezető várja a mentoráltak jelentkezését. A program 2021. június közepén indul és szeptember közepén fejeződik be. Pont abban az időszakban, amikor már szemmel láthatóak lesznek a gazdasági károk, amikor a legtöbbet segíthetnek a mentorok a Jövő Menedzsereinek olyan tapasztalatokkal, melyek azonnali megoldást nyújthatnak számukra. Olvass bővebben a programról és jelentkezz!

Volt női példakép, akit tudtál követni, aki inspirált a karrierutad során? Mennyire fontos szerinted egy fiatal női vezető életében egy mentor szerepe?

Informatikus mérnökként diplomáztam, az országban az első évfolyam hallgatójaként. A vidéki családban ahol felnőttem, nemhogy példakép nem volt előttem, de az első diplomás voltam a közeli rokoni-baráti körben. Bárcsak lett volna valaki a szüleimen és a tanáraimon kívül - ők kiváló útmutatók voltak egyébként - akihez fordulhattam volna életem első szakmai, vezetői kihívásai kapcsán. Még le sem diplomáztam már vezetőként kaptam állást, olyan téves elképzeléssel, hogy nekem kell mindent tudnom és nekem kell megmondanom ki mit csináljon. A legnehezebben emiatt a segítség kérést tanultam meg, és ezt tartom az egyik legnagyobb lehetőségnek a mai fiatal vezetőknek, akár a saját (jövendőbeli) cégükön belüli programok keretében, akár a Jövő Menedzsere Mentor Programjában – kérjenek segítséget ha dilemmájuk van. Sokat lehet tanulni mások tapasztalatából, inspirálódni a tudásukból, beszélgetni valaki olyannal, aki kívülálló mégis tud objektíven reflektálni arra, hogy egy nehéz/hasonló helyzet hogy oldott meg, így rávilágítva a lehetőségekre. Az eddigi mentoráltjaimtól azt a visszajelzést kapom, hogy várják a találkozásokat, mert minőségi időt szánhatnak magukra, és a meglévő bizalom miatt olyan témákat is át tudnak a mentorral beszélni, amiket talán senkivel – amiről azt gondolták nem értenének meg mások.

Mit gondolsz, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál? Milyen területen tudod támogatni mentoráltadat?

Az emberközpontúságomnak köszönhetek a legtöbbet. Annak a tulajdonságomnak, hogy nagyon jól esik, ha segíthetek a csapatomnak, kollégáknak, ismerősöknek kihozni a legtöbbet magukból. Ezzel egyenesen arányos a teljesítmény, a sikerek is - ami így közös lesz, és ez így minimum dupla öröm számomra is. Ezen kívül figyelek - azt mondják kollégáim nagyon jelen vagyok. Hogy mire figyelek? Szakmai és emberi tényezőkre is, amik befolyásolják egy ügy menetét. Fontos számomra, hogy tudjam a körülményeket úgy alakítani, a segítséget bevonni, ha okát látom. Ezzel sokat nő a hatékonyság, és lehet csak azzal foglalkozni, ami igazán számít. Illetve több idő marad gondolkodni, ötletelni, tervezni. Úgy gondolom, a mentoráltjaimnak is ezt az emberközpontú figyelmet tudom támogatásul felajánlani, a közel két évtizedes vezetői tapasztalatom tanulságaival kiegészítve.

Mit üzennél a fiatal lányoknak, nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban? Miért érdemes nekik jelentkezni a Jövő Menedzsere Mentor Programra?

Azoknak a fiatal lányoknak és nőknek, akik vezetői ambíciót dédelgetnek magukban, azt szeretném üzenni, hogy készüljenek fel arra, hogy a vezetés a legnagyobb szolgálat. A csapatukban érezzék magukat egyenlő félnek, kérdezzenek sokat, ugyanakkor legyenek bátrak felelősséget vállalni és dönteni a közös sikerek eléréséhez. Innentől pedig az öröm is közös lesz, ami hatalmas adrenalin bomba. Az út néha rögös, ha invesztálnak a saját fejlődésükbe és kíváncsiak arra, hogy mások tapasztalata által hogyan lehetnek többek és érettebbek a feladatra, akkor a Jövő Menedzsere Mentor Program kiváló lehetőség, én ki nem hagynám, ha a pályám elején tartanék.

"A Program egyedülálló és fontos lehetőség fejlődni, tanulni, inspirálódni a vezetői szerepben tapasztalt mentorok felajánlásának segítségével, amiből a mentoráltak erőt és bátorságot tudnak olyan helyzetben is meríteni, amikor azt gondolnák, hogy példa nélküli kihívással szembesülnek mint fiatal női vezető."

Kép
forrás: Menedzserszövetség

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Nem csak az alkohol káros! A 10 leghizlalóbb ital, amit messziről kerülj!

Amikor fogyókúrázunk, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy bizony nem csupán az étel által bevitt kalóriák számítanak, hanem azok is, melyeket megiszunk. Ugyanis bár sokan nem gondolnák, rengeteg kalóriát lehet bevinni az italokkal is, és nem, nem csak az alkoholosak rendelkeznek magas kalóriatartalommal. De nézzük is, mely italok fogyasztása nem ajánlott.

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: A legjobb arcmaszkok 800 Ft alatt - bőrtípus és bőrprobléma szerint

Nagyon szuper akciós arcmaszkokat találtunk a Notino heti ajánlatában!

Kép
Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

A boldogság nem egy elérhetetlen álomkép, ám nem is adja olyan könnyen magát! Viszont egy kis odafigyeléssel viszonylag könnyen beépítheted az életedbe, mondjuk is hogyan teheted meg mindezt!

Kép
Életmód

A szakértő figyelmeztet: 3 tápanyag, aminek hiánya miatt lassul a fogyás

Sokkal lassabban megy a fogyás, ha ezt a három tápanyagot kihagyod az étkezésedből!

Kép
Életmód

Ez a csodaszer elképesztő módon támogatja az agyad egészségét, és megőrzi a fiatalságát: a cink 5 jótékony hatása

Nos, mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy van egy csodaszer, melynek a rendszeres fogyasztásától megfiatalodik az agyad? Bizony, sokan nem tudják, de a cink jótékony hatásai közé tartozik többek között az is, hogy képes serkenteni, fiatalítani az agyi funkciókat. Ám nem csupán ez az egyetlen jótékony hatása van. Nézzük is, melyek ezek.

Kép
Életmód

Félresikerült póthaj, elrontott vágás! A Next Top Model történetének 10 legrosszabb átalakítása

Az America's Next Top Model, azaz a Topmodell leszek! évadjaiban voltak egészen elképesztő átváltozások!