Tudtad? Egyszer megpróbálták elrabolni Anna hercegnőt, aki kimondottan jól kezelte a kicsit sem hétköznapi helyzetet

Tudtad? Egyszer megpróbálták elrabolni Anna hercegnőt, aki kimondottan jól kezelte a kicsit sem hétköznapi helyzetet
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Anna hercegnő 1974-ben egy emberrablási kísérlet áldozata lett.

II. Erzsébet királynő egyetlen lányaként Anna hercegnő már egészen fiatal korától fogva hozzá volt szokva a csillapíthatatlanul kíváncsiskodó nyilvánossághoz és a rá háruló királyi feladatokhoz is. És bár mindig kerülte a fényűzést és a pompát, úgy tűnik, hogy ez mit sem érdekelte azt a merénylőt, aki egy nagyobb összeg reményében egykoron az életére tört.

Majdnem 50 évvel ezelőtt, azaz egészen pontosan 1974. március 20-án a mindössze 23 éves Anna hercegnő exférjével, Mark Phillipsszel egy jótékonysági rendezvényről tartott hazafelé. A család Rolls Royce-szát sofőrjük, Alex Callender vezette, és velük volt még személyi testőrük, James Beaton is. A legnagyobb nyugalomban haladtak a Mall sugárúton a Buckingham-palota felé, amikor hirtelen egy fehér Ford vágott be eléjük, elzárva így a királyi autó útját.

Egy szakállas, világosvörös hajú férfi szállt ki a járműből és egyből tüzelni kezdett a hercegnő kocsijára - őt a rendőrség később Ian Ballként azonosította. A testőr fegyvere szinte azonnal csődöt mondott, így a sofőr és egy a helyszínen lévő újságíró próbálták megoldani a helyzetet, sajnos sikertelenül. Anna hercegnő mindeközben végig az autóban maradt, és reménykedett abban, hogy sértetlenül megússza a dolgot, így őt is meglepte az, amikor hirtelen kinyílt az ajtó és a támadó beült mellé, majd ráparancsolt, hogy azonnal szálljon ki a kocsiból. II. Erzsébet királynő lánya egy későbbi visszaemlékezése során elmondta, hogy úgy érezte butaság lenne bunkónak lenni, így a következőt mondta a férfinak:

Nem hiszem, hogy önnel akarok menni.

A 26 éves mentális betegségben szenvedő Ball egyébként 2 millió font váltságdíjat akart kérni Anna hercegnőért cserébe, ám eddig már nem jutottak el. Az egyik ott lévő szemtanú ugyanis odament a kocsihoz és leütötte a tettest. A királynő később hálája jeléül annak a négy embernek, akik saját testi épségüket kockáztatták lánya életéért, emlékérmet adott. A tettes a bíróságon bűnösnek vallotta magát a gyilkossági kísérletben és az emberrablás vádjában. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték és egy szigorúan őrzött pszichiátriai kórházban helyezték el.

És ezt láttad már?

Galéria / 12 kép

Szabályok, amiket a királyi család minden tagjának születésétől fogva követni kell

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

Nagy hatással lesz az emberekre ez az áprilisi égbolti jelenség: ezt érdemes tudni a rózsaszín holdról!

Különleges erőkre lehetsz figyelmes április 24-én, ugyanis ekkor lesz látható a rózsaszín hold. De mit is jelent ez? Mutatjuk!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 10 kihagyhatatlan tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép
Shopping

Több ezer vásárló esküszik erre a kevesebb mint 4 ezer forintos francia krémre - Sarah Jessica Parker is hű használója hosszú évek óta!

Megtaláltuk az igazit az érzékeny bőrűek számára! Kiváló ekcéma, szárazság és irritáció kezelésére is ez a francia krém!

Kép
Sztárok

Jake Gyllenhaal izmosabb, mint valaha: mutatjuk a legszexibb fotóit

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!

Kép
Sztárok

Így változott át Tóth Andi az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává - akkor és most fotók!

Tóth Andi 10 évvel azután, hogy 15 évesen feltűnt az X-Faktor színpadán, most a tehetségkutató mentoraként tér vissza! Így változott át az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 8 izgalmas magyar divattervező, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő alakot!