Tudtad? Egyszer megpróbálták elrabolni Anna hercegnőt, aki kimondottan jól kezelte a kicsit sem hétköznapi helyzetet

Tudtad? Egyszer megpróbálták elrabolni Anna hercegnőt, aki kimondottan jól kezelte a kicsit sem hétköznapi helyzetet
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Anna hercegnő 1974-ben egy emberrablási kísérlet áldozata lett.

II. Erzsébet királynő egyetlen lányaként Anna hercegnő már egészen fiatal korától fogva hozzá volt szokva a csillapíthatatlanul kíváncsiskodó nyilvánossághoz és a rá háruló királyi feladatokhoz is. És bár mindig kerülte a fényűzést és a pompát, úgy tűnik, hogy ez mit sem érdekelte azt a merénylőt, aki egy nagyobb összeg reményében egykoron az életére tört.

Majdnem 50 évvel ezelőtt, azaz egészen pontosan 1974. március 20-án a mindössze 23 éves Anna hercegnő exférjével, Mark Phillipsszel egy jótékonysági rendezvényről tartott hazafelé. A család Rolls Royce-szát sofőrjük, Alex Callender vezette, és velük volt még személyi testőrük, James Beaton is. A legnagyobb nyugalomban haladtak a Mall sugárúton a Buckingham-palota felé, amikor hirtelen egy fehér Ford vágott be eléjük, elzárva így a királyi autó útját.

Egy szakállas, világosvörös hajú férfi szállt ki a járműből és egyből tüzelni kezdett a hercegnő kocsijára - őt a rendőrség később Ian Ballként azonosította. A testőr fegyvere szinte azonnal csődöt mondott, így a sofőr és egy a helyszínen lévő újságíró próbálták megoldani a helyzetet, sajnos sikertelenül. Anna hercegnő mindeközben végig az autóban maradt, és reménykedett abban, hogy sértetlenül megússza a dolgot, így őt is meglepte az, amikor hirtelen kinyílt az ajtó és a támadó beült mellé, majd ráparancsolt, hogy azonnal szálljon ki a kocsiból. II. Erzsébet királynő lánya egy későbbi visszaemlékezése során elmondta, hogy úgy érezte butaság lenne bunkónak lenni, így a következőt mondta a férfinak:

Nem hiszem, hogy önnel akarok menni.

A 26 éves mentális betegségben szenvedő Ball egyébként 2 millió font váltságdíjat akart kérni Anna hercegnőért cserébe, ám eddig már nem jutottak el. Az egyik ott lévő szemtanú ugyanis odament a kocsihoz és leütötte a tettest. A királynő később hálája jeléül annak a négy embernek, akik saját testi épségüket kockáztatták lánya életéért, emlékérmet adott. A tettes a bíróságon bűnösnek vallotta magát a gyilkossági kísérletben és az emberrablás vádjában. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték és egy szigorúan őrzött pszichiátriai kórházban helyezték el.

És ezt láttad már?

Galéria / 12 kép

Szabályok, amiket a királyi család minden tagjának születésétől fogva követni kell

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Szépség

10 örökérvényű szépségtrükk, amit a Szex és New Yorkból tanultunk

A Szex és New Yorkban látott szépségtrükkök közel két évtized távlatában is ugyanolyan aktuálisak, mint egykoron voltak.

Kép
Sztárok

A 13 legőrültebb sztori a sztárvilágból, ami meglepő, de igaz

Tény és való, hogy a sztárok sok esetben olyanok, mint bármelyik ember, ám kivételek mindig vannak!

Kép
Szépség

Ókori szépségtippek! Így ápolta bőrét a páratlan megjelenésű Kleopátra

Vajon mivel ápolta a bőrét, hogy évezredekkel később is tökéletes megjelenéséről álmodozunk?

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.