Élete baklövése? Meg Ryan egykor nemet mondott erre a később 5 Oscar-díjjal jutalmazott filmre

Élete baklövése? Meg Ryan egykor nemet mondott erre a később 5 Oscar-díjjal jutalmazott filmre
Forrás: Paramount Channel

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Promóciók

„A legpontosabb beszámoló Monroe életéről és haláláról” - olvass most bele az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei című könyvbe

Facebook
Twitter
Pinterest

Meg Ryan állítólag egy kicsit sem bánta meg, hogy végül így döntött.

Meg Ryan még 20 éves sem volt, amikor megkapta első kisebb szerepét a Gazdagok és híresek című filmben, ezután pedig elkezdték megtalálni őt a különféle ajánlatok. Az első komolyabb lehetőség az 1986-ban bemutatott Top Gun filmkockáin érkezett, majd az 1989-es Harry és Sally végleg az A-listás sztárok sorába emelte őt.

A '90-es évek egyik legfoglalkoztatottabb színésznője lett, aki nem csak a filmvásznat uralta, de a címlapokat is. A stúdiók rajongtak érte, a készítők pedig képesek voltak mindent megtenni azért, hogy igent mondjon az általuk felkínált szerepajánlatra. Azt viszont már kevesen tudják, hogy Meg Ryan egykoron a szép ígéretek ellenére is nemet mondott egy ma már ikonikusnak számító alkotásra, ami egyébként az 64. Oscar-gálán is remekelt.

Na de melyik is volt ez a film?

Ez bizony nem más, mint az 1991-es A bárányok hallgatnak, melyben az FBI ügynök, Clarice Starling szerepére először Meg Ryant kérték fel, aki visszautasította azt. Az alkotás rendezője, Jonathan Demme egy interjúban elárulta, hogy a szőke színésznő nemcsak szimplán nemet mondott a dologra, de kicsit sértődöttnek is tűnt. Amikor pedig az újságírók az 1995-ös Francia csók sajtóinterjúján rákérdeztek nála arra, hogy mégis miért vetette el annak lehetőségét, hogy minden idők egyik legjobb kritikáit begyűjtő pszichothrillerében játsszon, akkor annyit mondott, hogy úgy érezte, túlságosan „borzasztó” volt azokhoz a filmekhez képest, melyekben szívesen játszik.

Valahol mindez pedig teljesen érthető, hiszen Meg neve kapcsán leginkább A szerelem hullámhosszán, a Ha a férfi igazán szeret, a Meglesni és megszeretni vagy az Angyalok városa jut az eszünkbe, ebbe a romantikus listába pedig tény is való, hogy nehezen tudjuk elképzelni a A bárányok hallgatnak fullasztó hangulatát. De talán így is kellett lennie, hiszen végül Sir Anthony Hopkins és Jodie Foster párosa olyannyira működött, hogy az 1991-es Oscar-gálán az alkotás végül a Legjobb film, a Legjobb női főszereplő, a Legjobb női főszereplő, a Legjobb rendező és a Legjobb adaptált forgatókönyv díját is hazavihette.

Kép
forrás: InterCom

És ezt láttad már?

Galéria / 6 kép

Színészek, akik etikai okokból mondtak le nagy szerepekről

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Kép
Életmód

Több mint egy mozgásforma! Minden, amit a jógáról kezdőként fontos tudnod

Kíváncsi vagy, de nem tudod hogyan is kezdj bele a jógába? Íme, néhány tipp, hogy minél előbb jógamatracra állj, és saját gyakorlásod során tapasztald meg a jóga jótékony hatásait.

Kép
Sztárok

Láttad már? Ilyen gyönyörű nő lett Jean-Paul Belmondo legidősebb unokája, Annabelle

Jean-Paul Belmondo minden bizonnyal nagyon büszke lenne arra, hogy unokája is a filmszakmát választotta hivatásául.

Kép
Sztárok

A képek magukért beszélnek! Sokak szerint ezek a felvételek a bizonyítékai annak, hogy semmi kémia nincs már Hailey és Justin Bieber között

Hailey és Justin Bieber házasságáról sok pletyka kering, most itt egy újabb jel, ami sokak szerint arra utal, hogy valami nincs rendben köztük!

Kép
Szépség

SJP és Jennifer Aniston már imádja! Egy új hajtrend, aminél nincs tökéletesebb őszülő hajhoz

Ősz hajszálak, őszülő hajtő? Ma már ebben nincs semmi ciki, sőt! Nézd meg, hogyan hordják a hajukat a legnagyobb hollywoodi sztárok!

Kép
Sztárok

Conchita Wurst férfiasabb, mint valaha: 9 év telt el azóta, hogy megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, ma már szinte rá sem ismerni

Kilenc évvel ezelőtt mindenki ledöbbent, amikor egy estélyit viselő, gyönyörű, szakállas nő lépett a színpadra. A nevét pedig mindenki azonnal megjegyezte: Conchita Wurst.