Tudtad? Eredetileg ezt a hollywoodi sztárt szánták a monacói hercegné címére Grace Kelly helyett

Tudtad? Eredetileg ezt a hollywoodi sztárt szánták a monacói hercegné címére Grace Kelly helyett
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Grace Kelly gyerekkorától kezdve mindent megtett azért, hogy színésznő legyen, ám milliomos családja sose nézte jó szemmel, hogy egy szép napon Hollywoodba költözött. Azt viszont már annál inkább, amikor bemutatta jövendőbelijét a családnak...

Grace a kezetekkor még modellként kereste a kenyerét, majd 1951-ben, mindössze 22 évesen megkapta első filmszerepét a Fourteen Hours című filmben, amit nem sokkal később már a Délidő és a Mogambo követett. Megkérdőjelezhetetlen tehetségére Alfred Hitchcock is felfigyelt és viszonylag gyorsan, körülbelül két év leforgása alatt három ikonikus alkotásában, a Gyilkosság telefonhívásra, a Hátsó ablak és a Fogjunk tolvajtban is főszerepet adott a szépséges színésznőnek, akinek ekkora már sikerült nemcsak Hollywoodot, de a nézőket is ujjai köré csavarnia.

A Hátsó ablak premierjén Alfred Hitchcock és Oleg Cassini társaságában.
forrás: Getty Images
A Hátsó ablak premierjén Alfred Hitchcock és Oleg Cassini társaságában.

Minden a legjobban alakult, karrierje szárnyalt, és talán maga se gondolta volna, hogy ezt a rég vágyott sikert egy szép napon a szereleme kedvéért maga mögött hagyja. Rainer monacói herceggel szervezett találkozóját bár számos balul elsült eset előzte meg, amin akár az is tovább ronthatott volna, hogy a várt eseményre a férfi késve érkezett, ám nem így lett. A pár órányi beszélgetésből levelezés, majd szerelem, és végül 1956. április 19-én egy világraszóló esküvő lett.

Kép
forrás: Getty Images

Azt viszont kevesen tudják, hogy III. Rainier monacói herceg Grace előtt éveken át udvarolt Gisèle Pascal francia színésznőnek, kapcsolatuk azonban idővel véget ért, mivel az a hír járta, hogy a nőnek nem lehet gyereke, ez pedig keresztülhúzta a herceg számításait, aki mindenképpen utódokat szeretett volna. Így hát Rainier aktív feleségkeresésbe kezdett és tanácsadói úgy gondolták, hogy egy hollywoodi sztárnál keresve se találhatna jobb partit magának, hiszen így újra fellendülhet Monaco turizmusa és ezzel együtt a pénzügyileg és gazdaságilag is helyre rázódhatna a kicsit ingatag lábakon álló aprócska ország.

A tanácsadók első "hollywoodi ajánlata" a hercegné címére pedig nem Grace Kelly, hanem Marilyn Monroe volt.

Ám az akkor már szexszimbólumnak számító, éppen válófélben lévő szépséget túl nagy falatnak gondolta Rainer, aki túlontúl erős erotikus megítélése miatt könnyen lehet, hogy nem jó irányba vitte volna el a család hírnevét. A herceg végül maga dobta az ötletet és nem sokkal később rátalált Grace Kellyre, aki minden szempontból megfelelt azoknak az elvárásoknak, amit egy leendő hercegnével szemben képzeletben már lefektettek.

Kép
forrás: Getty Images

Nos, bár Grace Kelly szerelmi élete is legalább annyira színes volt, mint Marilyn Monroe szerteágazó romantikus történetei, ám végül az érdek helyett a szív szava győzött és ma már az egész világ Grácia hercegnéként emlékszik rá, aki valaha rövid, de annál emlékezetesebb hollywoodi karriert futott be.


És ezt láttad már?

Galéria / 6 kép

3 rejtélyes színésznő, aki nem bírta a rivaldafényt

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Szépség

Híres magyar nők, akik nem titkolják, hogy plasztikáztattak

Míg régen a végtelenségig tagadták a nők a plasztikai beavatkozásaikat, addig napjainkban ez már egyáltalán nincs így.

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!