Biszexuális férj, törvénytelen gyermek, gyorsan múló boldogság: Ilyen volt valójában Margit hercegnő első és egyetlen házassága

Biszexuális férj, törvénytelen gyermek, gyorsan múló boldogság: Ilyen volt valójában Margit hercegnő első és egyetlen házassága
Forrás: Getty Images

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Facebook
Twitter
Pinterest

Margit hercegnő magánéletében is találni pár elfeledett, ám nagyon is érdekes történetet.

II. Erzsébet királynő húga, Margit hercegnő 23 éves volt, amikor 1953-ban Peter Townsend, a brit Királyi Légierő tisztje házassági ajánlatot tett neki, amire az elvarázsolt fiatal lány a 16 év korkülönbség és a férfi előző házasságából született két gyermeke ellenére is igent mondott.

A frissen megkoronázott Erzsébet nem támogatta a dolgot, ahogy az anglikán egyház, a kormány tagjai és a parlament sem - maximum abban az esetben, ha Margit hercegnő lemond a brit trónhoz való jogáról. Bár a királynőnek a titkára azt javasolta, hogy helyezze át külföldre Peter Townsendet, így távol tartva a férfit szerelmes húgától, ám ő inkább felvette a saját udvartartásába a férfit, akit aztán Churchill közbenjárása után végül Brüsszelbe helyeztek át. A közvélemény bár támogatta Margit érzéseit, minden bizonnyal az őt ért komoly nyomás miatt egy hivatalos közleményben tudatta a nyilvánossággal azt, hogy nem kívánja összekötni az életét a repülőezredessel. Öt évvel később, 1960. május 6-án pedig a Westminsteri apátságban közel 300 millió tévénéző szeme láttára hozzáment Antony Armstrong-Jones fényképészhez.

Különös szerelem...

Akkoriban az a szóbeszéd járta, hogy Anthony lánykérésére állítólag egy nappal azután mondott igent, miután megtudta, hogy Peter házasodni készül. Margit és férje az esküvő után egy hathetes karib-szigeteki körutatra indultak, majd amikor visszatértek Nagy-Britanniába, a Kensington-palotába költöztek. Házasságuk azonban nem volt jó, és a köztük lévő szakadék már a nászúton is visszafordíthatatlanul mélyülni kezdett!

Kattints tovább és mesélünk tovább Margit hercegnő és biszexuális férje kicsit sem szokványos házasságáról!

Galéria / 6 kép

6 érdekesség, amit nem tudtál Margit hercegnő és férje házasságáról

Megnézem a galériát

Ha még többet hallanál a királyi családról, akkor hallgasd meg Teadélután podcastunk második adását, melynek témája pedig 82 év szerelem, 75 év házasság, azaz Erzsébet és Fülöp kapcsolata!


És ezt láttad már?

Galéria / 4 kép

Ismerd meg Porchey-t! A férfit, akihez II. Erzsébet királynő annyira ragaszkodott!

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Kép
Sztárok

9 időtálló stílustrükk, amire Julia Roberts évtizedek óta esküszik

Ezúttal Julia Roberts stílusválasztásai között néztünk körbe!

Kép
Sztárok

Így élt Audrey Hepburn élete utolsó hónapjaiban: szívszorító, hogyan telt utolsó karácsonya

Audrey Hepburn túl korán hagyta itt ezt a világot, megható, hogyan teltek utolsó hónapjai.

Kép
Életmód

10 film, ami kísértetiesen tökéletesen megjósolta módon, hogy mi vár ránk a jövőben

Nem hitted, hogy a mesterséges intelligencia egyszer majd valóban beférkőzhet a mindennapjainkba és nem csak a forgatókönyvírók képzeletének szüleménye? Nos, már tudod, hogy tévedtél.

Kép
Életmód

10 hiba, amit elkövethetsz az állásinterjún: nem csak a késés tilos!

Veled is előfordult már, hogy megpályáztál egy hozzád illő állást, ám később szomorúan vetted tudomásul, hogy még a második körbe sem jutottál be? Eláruljuk, nem feltétlen a végzettségeddel vagy a szakmai tapasztalatoddal lehetett a probléma. Nagyon sok hibát elkövethetünk ugyanis egy állásinterjún, akaratlanul is.

Kép
Sztárok

Akinek még Sandra Bullock se tudott ellenállni! Ezekkel a híres nőkkel randizott az elmúlt évtizedekben Chris Evans

Meg kell hagyni, hogy Chris Evans a sztárvilág legszebb hölgyeit csavarta az ujja köré!

Kép
Életmód

A mesterséges intelligencia megjósolta a 2024-es Oscar-gála győzteseit: vajon igaza lesz?

A mesterséges intelligencia beleásta magát az esélylatolgatásba, és úgy döntött, megosztja velünk, hogy szerinte hogyan is fog végződni az idei Oscar-díjátadó!