Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

Biszexuális férj, törvénytelen gyermek, gyorsan múló boldogság: Ilyen volt valójában Margit hercegnő első és egyetlen házassága

Biszexuális férj, törvénytelen gyermek, gyorsan múló boldogság: Ilyen volt valójában Margit hercegnő első és egyetlen házassága
Forrás: Getty Images

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

Margit hercegnő magánéletében is találni pár elfeledett, ám nagyon is érdekes történetet.

II. Erzsébet királynő húga, Margit hercegnő 23 éves volt, amikor 1953-ban Peter Townsend, a brit Királyi Légierő tisztje házassági ajánlatot tett neki, amire az elvarázsolt fiatal lány a 16 év korkülönbség és a férfi előző házasságából született két gyermeke ellenére is igent mondott.

A frissen megkoronázott Erzsébet nem támogatta a dolgot, ahogy az anglikán egyház, a kormány tagjai és a parlament sem - maximum abban az esetben, ha Margit hercegnő lemond a brit trónhoz való jogáról. Bár a királynőnek a titkára azt javasolta, hogy helyezze át külföldre Peter Townsendet, így távol tartva a férfit szerelmes húgától, ám ő inkább felvette a saját udvartartásába a férfit, akit aztán Churchill közbenjárása után végül Brüsszelbe helyeztek át. A közvélemény bár támogatta Margit érzéseit, minden bizonnyal az őt ért komoly nyomás miatt egy hivatalos közleményben tudatta a nyilvánossággal azt, hogy nem kívánja összekötni az életét a repülőezredessel. Öt évvel később, 1960. május 6-án pedig a Westminsteri apátságban közel 300 millió tévénéző szeme láttára hozzáment Antony Armstrong-Jones fényképészhez.

Különös szerelem...

Akkoriban az a szóbeszéd járta, hogy Anthony lánykérésére állítólag egy nappal azután mondott igent, miután megtudta, hogy Peter házasodni készül. Margit és férje az esküvő után egy hathetes karib-szigeteki körutatra indultak, majd amikor visszatértek Nagy-Britanniába, a Kensington-palotába költöztek. Házasságuk azonban nem volt jó, és a köztük lévő szakadék már a nászúton is visszafordíthatatlanul mélyülni kezdett!

Kattints tovább és mesélünk tovább Margit hercegnő és biszexuális férje kicsit sem szokványos házasságáról!

Galéria / 6 kép

6 érdekesség, amit nem tudtál Margit hercegnő és férje házasságáról

Megnézem a galériát

Ha még többet hallanál a királyi családról, akkor hallgasd meg Teadélután podcastunk második adását, melynek témája pedig 82 év szerelem, 75 év házasság, azaz Erzsébet és Fülöp kapcsolata!


És ezt láttad már?

Galéria / 4 kép

Ismerd meg Porchey-t! A férfit, akihez II. Erzsébet királynő annyira ragaszkodott!

Megnézem a galériát

Videók

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

4 étrend-kiegészítő, melynek szedése nem várt mellékhatásokat okoz

Egy-egy étrend-kiegészítő kapcsán gyakran csak az előnyökről hallunk, pedig nem árt képben lenni a várható mellékhatásokkal is.

Kép
Életmód

10 zseniális karakter a Marvel-univerzumban, akit méltatlanul elvesztegettek

Jöjjenek a Marvel-univerzum tömeggyártásának legnagyobb károsultjai, avagy karakterek, akiket elvesztegettek!

Kép
Sztárok

Eredetileg ők játszották volna a Harry Potter főszereplőit: azonban J.K. Rowling szigorú szabályai miatt lecsúsztak róla

Ma már el sem tudjuk képzelni Daniel Radcliffe, Emma Watson és a többiek nélkül a Harry-Potter-filmeket, azonban egy hajszálon múlott csak, hogy nem más színészek kapták a szerepet. Mutatjuk kik ők!

Kép
Sztárok

Hivatalos! Nicola Coughlan a body positivity új stílusos istennője

A Bridgerton család sztárja, Nicola Coughlan az elmúlt években egy két lábon járó body positivity divatikonná nőtte ki magát.

Kép
Életmód

7 népszerű étel, ami tönkreteszi a bőrödet: a túlzott sófogyasztással érdemes vigyázni

Amit megeszünk, az hatással van az egészségünkre, a szépségünkre, a testünk, szervezetünk működésére, nem véletlen tartja úgy a mondás, hogy az vagy, amit megeszel. Fontos tudni, hogy az elfogyasztott ételek legalább olyan jelentősséggel bírnak bőrünk állapotára, mint a drága krémek. Mutatjuk is, mely ételek azok, melyekből szépségünk érdekében (is) érdemes kevesebbet fogyasztani.

Kép
Életmód

7 film, amiben vérengző állatokkal riogatnak, pedig többségük közel sem ilyen veszélyes

Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki gyerekkorában csak vonakodva mert bemenni a felsőgödi uszoda medencéjébe, mert szörnyen szorongott egy gyilkos víz alatti támadástól.