Biszexuális férj, törvénytelen gyermek, gyorsan múló boldogság: Ilyen volt valójában Margit hercegnő első és egyetlen házassága

Biszexuális férj, törvénytelen gyermek, gyorsan múló boldogság: Ilyen volt valójában Margit hercegnő első és egyetlen házassága
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Margit hercegnő magánéletében is találni pár elfeledett, ám nagyon is érdekes történetet.

II. Erzsébet királynő húga, Margit hercegnő 23 éves volt, amikor 1953-ban Peter Townsend, a brit Királyi Légierő tisztje házassági ajánlatot tett neki, amire az elvarázsolt fiatal lány a 16 év korkülönbség és a férfi előző házasságából született két gyermeke ellenére is igent mondott.

A frissen megkoronázott Erzsébet nem támogatta a dolgot, ahogy az anglikán egyház, a kormány tagjai és a parlament sem - maximum abban az esetben, ha Margit hercegnő lemond a brit trónhoz való jogáról. Bár a királynőnek a titkára azt javasolta, hogy helyezze át külföldre Peter Townsendet, így távol tartva a férfit szerelmes húgától, ám ő inkább felvette a saját udvartartásába a férfit, akit aztán Churchill közbenjárása után végül Brüsszelbe helyeztek át. A közvélemény bár támogatta Margit érzéseit, minden bizonnyal az őt ért komoly nyomás miatt egy hivatalos közleményben tudatta a nyilvánossággal azt, hogy nem kívánja összekötni az életét a repülőezredessel. Öt évvel később, 1960. május 6-án pedig a Westminsteri apátságban közel 300 millió tévénéző szeme láttára hozzáment Antony Armstrong-Jones fényképészhez.

Különös szerelem...

Akkoriban az a szóbeszéd járta, hogy Anthony lánykérésére állítólag egy nappal azután mondott igent, miután megtudta, hogy Peter házasodni készül. Margit és férje az esküvő után egy hathetes karib-szigeteki körutatra indultak, majd amikor visszatértek Nagy-Britanniába, a Kensington-palotába költöztek. Házasságuk azonban nem volt jó, és a köztük lévő szakadék már a nászúton is visszafordíthatatlanul mélyülni kezdett!

Kattints tovább és mesélünk tovább Margit hercegnő és biszexuális férje kicsit sem szokványos házasságáról!

Galéria / 6 kép

6 érdekesség, amit nem tudtál Margit hercegnő és férje házasságáról

Megnézem a galériát

Ha még többet hallanál a királyi családról, akkor hallgasd meg Teadélután podcastunk második adását, melynek témája pedig 82 év szerelem, 75 év házasság, azaz Erzsébet és Fülöp kapcsolata!


És ezt láttad már?

Galéria / 4 kép

Ismerd meg Porchey-t! A férfit, akihez II. Erzsébet királynő annyira ragaszkodott!

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!