#Képesvagyok...
Fejezd be Te a mondatot!

A #képesvagyok kampány a korlátaikat legyűrő, álmaikért töretlenül dolgozó nőket ünnepli. Az inspiráló történetek példaként szolgálnak sokak számára, akiket mentális állapotuk, fogyatékosságuk, a társadalmi elvárások, önbizalomhiányuk, belső démonjaik akadályoznak abban, hogy képesek legyenek küzdeni céljaikért. Hozzájuk, hozzátok szól a #képesvagyok kampány! Hiszünk abban, hogy a közösség erőt, támogatást és inspirációt ad ehhez a sokszor nem könnyű úthoz.

„Az InStyle-lal, csakúgy, mint ezzel a kampánnyal is, szeretjük átlépni és ledönteni a korlátokat, konvenciókat. A márka nemzetközi és hazai szinten is kiemelten fontosnak tartja a belevaló, erős és példaértékű nők bemutatását a címlapon és a magazinban egyaránt. Reméljük, hogy a bemutatott történetek sokakat bátorítanak majd arra, hogy elfogadóak és támogatóak legyenek másokkal és önmagukkal szemben is – mert sokszor a legnagyobb korlátot az jelenti, hogy félünk hinni önmagunkban.” - mondta Alberti Petra Bianka főszerkesztő.

„A cipőtervezés olyan szenvedély a számomra, amiért bármire képes vagyok” – Scherfel Nóra

„A cipőtervezés olyan szenvedély a számomra, amiért bármire képes vagyok” – Scherfel Nóra
Forrás: mandragoradesign.com / Fotó: Scherfel Róbert

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Facebook
Twitter
Pinterest

Ismerjétek meg Scherfel Nóra cipőtervezőt, a Mandragora design alapítóját és tervezőjét, aki ezúttal az egyedi tervezésű cipők világába avat be minket.

Szűcs Nóra/InStyle: Honnan ez a végtelen energia, amely átsegített az elmúlt év
kihívásain?


Scherfel Nóra/Mandragora: A természetből merítek energiát és ez jelenti számomra a fő inspirációt is. A szabadban, az erdőben, vízparton töltött idő feltölt és megnyugtat, úgyhogy igyekszem minél több időt ilyen helyeken tölteni. Ezen kívül ösztönösen szeretek szép dolgokat alkotni és ezzel másoknak örömet okozni, így a Mandragora cipők tervezése is olyan energiaforrás és szenvedély számomra, amiért bármire képes vagyok.

SzN/InStyle: Miben látod másképp a (divat)világot, mint egy évvel ezelőtt, még mielőtt a világjárvány kitört volna?

Scherfel Nóra/Mandragora: Úgy érzékelem, hogy a funkcionális darabok kerültek előtérbe a tervezői és a vásárlói oldalon egyaránt. Nagyon örülök, hogy egyre inkább terjed az a tendencia, ami a minőséget és kihasználhatóságot helyezi előtérbe a mennyiséggel és a fast fashion-nel szemben.

SzN/InStyle: Minden nehézség ellenére aktívan terveztél az elmúlt hónapokban is. Mesélj, hogyan állítottad össze a kínálatodat? Mi az, aminek egy Mandragora cipőnek meg kell felelnie?

Scherfel Nóra/Mandragora: A jelenlegi fazonokat éveken keresztül tökéletesítettük míg elérték azt a formát, ami mindenki számára ideális. Jól tartja a lábat, kecses vonalvezetésű, kényelmes és csinos is. A kritikus helyeken egy-egy centimitéter is nagyon sokat számít. Épp ezért nagyon hiszek ezekben az új modellekben és semmiképp sem szeretnék rajtuk változtatni, hiszen látom, hogy nagyon bevált a vásárlóknak is.

Színekben, bőrökben és textúrában viszont bátran kísérletezek, hiszen ezek nagyban befolyásolják a cipő karakterét.

A spanyol és olasz partnereim idén őrületesen látványos mintákat küldtek, így borzasztó nehéz volt választani közülük. Végül úgy döntöttem, hogy egy szélesebb kínálattal fogok kijönni, amiben mindenki megtalálja a saját stílusát. Lesz egy hétköznapi és egy elegánsabb kollekció. Mindkettő különleges, friss, divatos és egyedi. Számomra ezek mind fontos kritériumok, de legfontosabb, hogy a viselője jól érezze magát a cipőben.

A nők képesek szerelembe esni egy-egy modellel, ilyenkor mindig óriási öröm látni a nagy találkozást. Volt olyan törzsvásárlóm, aki szó szerint ugrált örömében.

Ami még fenntartható márkaként fontos számomra, hogy a kollekcióban legyenek alapdarabok, amiket a nők több szettel is fel tudnak venni és hosszú távon hordhatnak. Az idei kollekcióban ilyen a levendula lila oxford, amihez három különböző színű szatén fűző jár. Az alapszín viszonylag visszafogott, viszont a rózsaszín, piros és bíbor színű fűzőkkel fel lehet dobni az éppen aktuális szettnek vagy hangulatnak megfelelően. Ugyanakkor ugyanebből a fazonból készült egy piros és lila bőrök kombinációjából készült modell rózsaszín fűzővel, ami viszont egy kifejezetten extravagáns darab. Ugyanígy az elegáns kollekcióban -ami májusban lesz elérhető- lesz egy türkiz és bronz kígyómintás belül nyitott balerina ami egy nagyon feltűnő darab és lesz egy csodaszép rosegold, zártabb balerina ami kicsit szofisztikáltabb modell, ugyanakkor jobban beilleszthető bármilyen ruhatárba.

SzN/InStyle: Most debütáltál az új „Lavender & Cherry” kollekcióval, amely a kora nyáron természetben látható lila és piros színek házasságára épül – Melyek azok a trendeken átívelő irányzatok, amelyek a legközelebb állnak a szívedhez?

Scherfel Nóra/Mandragora: Követem a trendeket és hatnak rám bizonyos irányzatok, de elsősorban a saját ösztöneimre hallgatok a tervezés során ami sokszor mindentől független. Az aktuális trendek helyett inkább törekszem inkább a hosszú távban gondolkodni. Szeretem az egyszerű de nagyszerű megoldásokat. A mostani kollekcióban például egy cseresznyepiros balerina is helyet kapott, ami akár 10 év múlva is megállja a helyét.

Azt gondolom és látom is magam körül, hogy mi nők épp attól vagyunk különlegesek, hogy nagyon sokfélék vagyunk. Van aki a magas sarkúra esküszik, van aki a laposra, van aki csak türkiz cipőt akar és van aki csak pirosat.

De ugyanígy egy nő is magába rejthet többféle típust vagy stílust is épp az aktuális időszaka vagy kedve szerint. Lehet valaki vagány és bevállalós, ugyanakkor ha az alkalom, vagy a hangulata úgy diktálja, akkor elegáns és visszafogott. Épp ezért a kollekció tervezésekor én ezt a sokféleséget is igyekszem szem előtt tartani és megadni a nőknek a választás lehetőségét és felszabadító szabadságát, ezért lesznek olyan darabok, melyek csak rendelésre készülnek majd.

SzN/InStyle: Miért éppen a cipők állnak a művészeted központjában?

Scherfel Nóra/Mandragora: Magamból indultam ki amikor a cipő készítés világába léptem, mert nem találtam magamnak olyan cipőt itthon ami csinos, kényelmes és egyedi. Másrészt a cipő egy olyan kulcsfontosságú kiegészítő, ami az egész szettet befolyásolja. Hiába van valakin egy különleges ruha, ha a cipője kommersz, akkor az az egész outfitet tönkreteszi. Viszont felvehet valaki egy teljesen egyszerű ruhát, ha a cipője menő, akkor az összkép is az.

Galéria / 5 kép

Mandragora 2021

Megnézem a galériát

SzN/InStyle: Hány cipője lehet egy cipőtervezőnek? Hány pár cipő áll a gardróbodban? Őszintén!

Scherfel Nóra/Mandragora: Nem tudom, sok, de muszáj tesztelnem a cipőket mielőtt eladom őket, hiszen csak így tudok hitelesen, saját tapasztalatból véleményt mondani róluk.


SzN/InStyle: Melyik az a három elemi kiegészítő, amit minden nőnek birtokolnia kell? Te mihez ragaszkodsz a hétköznapokon? Most mi van rajtad?

Scherfel Nóra/Mandragora: Én abban hiszek, hogy mindenki azt viselje, amiben jól érzi magát, amiben természetesen tud viselkedni. Én például imádom a kalapokat és vannak napok amikor kedvem van hordani őket, de van olyan, hogy eszem ágában sincs felvenni. Vannak hátizsákos és nőcis táskák napjaim, de van olyan időszakom, hogy épp színes sálakat hordok. Nagyon szeretem a Mandragora karkötőket is, amik a maradék bőreinkből készülnek a „zerowaste” jegyében egy másik tervezővel (Maminvent) való együttműködésben. Nyáron szinte mindig van rajtam egy, ami persze megy a cipőmhöz. Egy biztos, hogy mindig Mandragora cipő van rajtam és ahhoz igazítom a szettemet.

SzN/InStyle: Mit tapasztalsz, milyen hatással van a nők testképére a közösségi médiában keringő manipulált fotók látványa? Hirdetnél influenszerrel?

Scherfel Nóra/Mandragora: A márka négy éves fennállása óta összesen kb. két-három influenszerrel és bloggerrel volt együttműködésem.

Ugyan nagyon egyszerű lenne beállni egy gigantikus követő táborral rendelkező influenszer mögé, aki reklámozza a cipőimet, lehet hogy sokkal több eladásom lenne, de számomra vannak ennél fontosabb dolgok is. A Mandragora nekem nem csak egy termék, hanem sokkal több annál. Csak olyan emberekkel vagy márkákkal van, volt és lesz együttműködésem, akivel hasonló értékrendet képviselek, akire fel tudok nézni, mert olyan dolgokat tesz vagy közvetít, amivel tudok azonosulni.

Nagyon kevés ilyet látok manapság, ezért alapvetően nem ez a műfaj a fő irány számomra, de ha a sors összehoz egy ilyen illetővel,akkor természetesen nyitott vagyok rá. Mivel minden téren a természetesség híve vagyok, ezért a manipulált fotók, plasztikázott „celebek” és a túlsminkelt hírességek teljesen távol állnak tőlem és nem is értem, hogy hogyan képesek hatni a nőkre. Akik mégis azzal töltik az idejüket, hogy ilyen oldalakat nézegetnek, azoknak azt javasolnám, hogy a külcsín helyett a belső értékekre, a tartalmas gondolatokra fókuszáljanak, melyek segítenek a saját fejlődésükben és ne akarnának mások lenni, mint amik valójában. Szerencsére azt látom, hogy a közösségi médiában is egyre inkább terjed már azért a „fogadd el magad” elmélet és sok híresség rávilágít arra, hogy a látszat sokszor csal.

Kép
Tovább olvasok

Videók

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Kép
Sztárok

Lekapták őket: Már nem tudják tovább titkolni, ő a Bridgerton sorozat sztárjának gyönyörű barátnője! - FOTÓ

Colin Bridgertont alakító szexi színész már nem tudja tovább titkolni kapcsolatát, ugyanis lencsevégre kapták őket. Mutatjuk, ki Luke Newton csinos barátnője!

Kép
Szépség

Tényleg árthat hajunknak a sós víz? Ha erre figyelsz, nem lehet baj a nyaralás során

A nyári tengerparti nyaralások alkalmával nem csupán bőrünk védelme érdemel kiemelt figyelmet, hanem fontos, hogy hajtincseink is megfelelő ápolásban és gondoskodásban részesüljenek. Mutatjuk, hogyan!

Kép
Életmód

Már nem a fehérje a legnagyobb táplálkozási őrület: 2024-ben ez a makrotápanyag vált a legfontosabbá

Igen, igen, fontos a fehérjebevitel, de 2024-ben a rostok kerültek a reflektorfénybe!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 15 kihagyhatatlan nyári ruha 15 ezer forint alatt

A nyári ruhák terén tényleg megéri a változatosságra törekedni.

Kép
Életmód

Hiányuk demenciához vezethet! Avagy íme a 6 legerősebb agyműködést serkentő vitamin

Az emberi agy a testünk legbonyolultabb szerve. Felelős a gondolkodásért, az érzelmekért, a memóriáért, a tanulásért, a kreativitásért és még hosszan sorolhatnánk. Ahogy öregszünk, vagy ha krónikus betegségekkel küzdünk, a kognitív funkcióink romlani kezdhetnek. Ez a hanyatlás számos tényezőből eredhet, beleértve a nem megfelelő táplálkozást, a genetikai hajlamot, a stresszt, és természetesen a vitaminhiányokat is. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a vitaminokat, melyek az agyműködés serkentéséért is felelnek.

Kép
Sztárok

Volt, hogy tizenhárom hónap alatt 42 kilót fogyott! Avagy 10 őrültes dolog Karl Lagerfeldről

Karl Lagerfeld életét megannyi titok és szóbeszéd lengte körbe és ez a varázs az évek múlásával sem veszít érdekes bájából.