Mit nézünk a moziban? 10 izgalmasnak ígérkező magyar film, amit még 2021-ben bemutatnak

Mit nézünk a moziban? 10 izgalmasnak ígérkező magyar film, amit még 2021-ben bemutatnak
Forrás: Mozinet/InterCom
Facebook
Twitter
Pinterest

Nyáron megannyi program közül lehet válogatni, ám ahogy beköszönt a szeptember, a legtutibb választás a mozi! És hogy mit nézz? Magyar filmeket!

Egymást érik ugyanis most a hazai alkotások a mozikban. Persze a nagy hoolywoodi blockbusterekből sem lesz hiány, de ha minket kérdeztek, kevés menőbb dolog van, mint magyar filmre jegyet váltani, hiszen ezzel fejezhetjük ki igazán, hogy támogatjuk a szakmát.

Kétségtelen, hogy az elmúlt évek sikerei nagyon fellendítették a magyar filmipart, és jobbnál jobb alkotások várták már, hogy végre bemutatásra kerüljenek. Épp ez az oka annak is, hogy igazán változatosra sikerült idén ősszel a magyar filmek listája, hiszen jön Enyedi Ildikó új nagyjátékfilmje, A feleségem története, ami már nagy sikert aratott a cannes-i filmfesztiválon, és az első igazi magyar horror is, a Post Mortem.

Ezen kívül Kulka János is visszatér A játszmával, és akkor még meg sem említettük a Toxikomát. De jöjjenek is a részletek, ugyanis most összegyűjtöttük azokat a magyar filmeket, amik már biztos érkeznek a mozikba az elkövetkezendő hónapokban!

Toxikoma

Bemutató dátuma: 2021. szeptember 2.

Herendi Gábor új közönségfilmje, a Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím és az istent játszó pszichiáter egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól. A könyv a népszerű színész életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú évekig tartó drogos zuhanást, melynek végén minden szétesik Győző körül, aki végül rászánja magát az elvonókúrára. Itt találkozik Csernus doktorral, s innen indul a film, ami azt az ego harcot mutatja be, ami a két domináns férfi között zajlott a pszichiátrián. Mindketten bejárják a saját útjukat és megtanulnak valamit a másiktól, amitől a saját életüket is jobb irányba fordítják. Győző és Csernus egymással harcol, de egy ponton mindkettejüknek el kell jutni a felismerésig, hogy csak közösen juthatnak előre, és hogy van valami, amiben csak a másik segíthet rajtuk.

Hasadék

Bemutató dátuma: 2021. szeptember 9.

A Hasadék egy apa-fiú történet, a magashegyi tájakon játszódó dráma a balladák hangulatát idézi meg. Krasznahorkai Balázs első nagyjátékfilmje egy apa és fia épp megszülető kapcsolatán keresztül mesél a családi kötődés erejéről és ellentmondásosságáról, a bűn és bűnhődés végzetszerűségéről, az újrakezdés és megváltás lehetőségéről.

Valahol a Máramarosi-havasokban fekszik az a falu, amely a főszereplő, Grassai Bálint szülőföldje. Ez a táj nemcsak földrajzilag határvidék, de Bálint múltjának, jelenének és jövőjének találkozási pontja is. Ahonnan rég elment, és ahova most vissza kell térnie, hogy eltemesse apját, és felvegye a kapcsolatot tizenhét éve elhagyott fiával, Simonnal. A magashegységek világának szigorú törvényei vannak: aki itt bűnt követ el, azt egyszer utoléri a büntetés. Ezen a vidéken a múlt, a jelen és a jövő: a születés, az élet és a halál egybeér. Bálint húsvét vasárnapján, a feltámadás ünnepén ér haza, s a következő három napban ő és a fia megküzdenek a maguk megváltásáért. Apa és fia számára ennyi idő adatik, hogy megéljék egy élet érzelmeit, hogy végigjárják ellentmondásos kapcsolatuk, e mindenekfelett meglévő kötődés stációit. Hogy a távolság és idegenség, a szégyen, elutasítás és gyűlölet után elkezdhessék megismerni egymást.

A többi most érkező magyar filmet a galériában találod!

Galéria / 8 kép

Magyar filmek, amik 2021 második felében érkeznek a mozikba

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.