Mit nézünk a moziban? 10 izgalmasnak ígérkező magyar film, amit még 2021-ben bemutatnak

Mit nézünk a moziban? 10 izgalmasnak ígérkező magyar film, amit még 2021-ben bemutatnak
Forrás: Mozinet/InterCom

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Nyáron megannyi program közül lehet válogatni, ám ahogy beköszönt a szeptember, a legtutibb választás a mozi! És hogy mit nézz? Magyar filmeket!

Egymást érik ugyanis most a hazai alkotások a mozikban. Persze a nagy hoolywoodi blockbusterekből sem lesz hiány, de ha minket kérdeztek, kevés menőbb dolog van, mint magyar filmre jegyet váltani, hiszen ezzel fejezhetjük ki igazán, hogy támogatjuk a szakmát.

Kétségtelen, hogy az elmúlt évek sikerei nagyon fellendítették a magyar filmipart, és jobbnál jobb alkotások várták már, hogy végre bemutatásra kerüljenek. Épp ez az oka annak is, hogy igazán változatosra sikerült idén ősszel a magyar filmek listája, hiszen jön Enyedi Ildikó új nagyjátékfilmje, A feleségem története, ami már nagy sikert aratott a cannes-i filmfesztiválon, és az első igazi magyar horror is, a Post Mortem.

Ezen kívül Kulka János is visszatér A játszmával, és akkor még meg sem említettük a Toxikomát. De jöjjenek is a részletek, ugyanis most összegyűjtöttük azokat a magyar filmeket, amik már biztos érkeznek a mozikba az elkövetkezendő hónapokban!

Toxikoma

Bemutató dátuma: 2021. szeptember 2.

Herendi Gábor új közönségfilmje, a Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím és az istent játszó pszichiáter egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól. A könyv a népszerű színész életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú évekig tartó drogos zuhanást, melynek végén minden szétesik Győző körül, aki végül rászánja magát az elvonókúrára. Itt találkozik Csernus doktorral, s innen indul a film, ami azt az ego harcot mutatja be, ami a két domináns férfi között zajlott a pszichiátrián. Mindketten bejárják a saját útjukat és megtanulnak valamit a másiktól, amitől a saját életüket is jobb irányba fordítják. Győző és Csernus egymással harcol, de egy ponton mindkettejüknek el kell jutni a felismerésig, hogy csak közösen juthatnak előre, és hogy van valami, amiben csak a másik segíthet rajtuk.

Hasadék

Bemutató dátuma: 2021. szeptember 9.

A Hasadék egy apa-fiú történet, a magashegyi tájakon játszódó dráma a balladák hangulatát idézi meg. Krasznahorkai Balázs első nagyjátékfilmje egy apa és fia épp megszülető kapcsolatán keresztül mesél a családi kötődés erejéről és ellentmondásosságáról, a bűn és bűnhődés végzetszerűségéről, az újrakezdés és megváltás lehetőségéről.

Valahol a Máramarosi-havasokban fekszik az a falu, amely a főszereplő, Grassai Bálint szülőföldje. Ez a táj nemcsak földrajzilag határvidék, de Bálint múltjának, jelenének és jövőjének találkozási pontja is. Ahonnan rég elment, és ahova most vissza kell térnie, hogy eltemesse apját, és felvegye a kapcsolatot tizenhét éve elhagyott fiával, Simonnal. A magashegységek világának szigorú törvényei vannak: aki itt bűnt követ el, azt egyszer utoléri a büntetés. Ezen a vidéken a múlt, a jelen és a jövő: a születés, az élet és a halál egybeér. Bálint húsvét vasárnapján, a feltámadás ünnepén ér haza, s a következő három napban ő és a fia megküzdenek a maguk megváltásáért. Apa és fia számára ennyi idő adatik, hogy megéljék egy élet érzelmeit, hogy végigjárják ellentmondásos kapcsolatuk, e mindenekfelett meglévő kötődés stációit. Hogy a távolság és idegenség, a szégyen, elutasítás és gyűlölet után elkezdhessék megismerni egymást.

A többi most érkező magyar filmet a galériában találod!

Galéria / 8 kép

Magyar filmek, amik 2021 második felében érkeznek a mozikba

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Shopping

A Szex és New York átveszi az uralmat tavasszal: Így alkosd újra Carrie Bradshaw ikonikus szettjeit!

Carrie Bradshaw 2024-ben is legalább annyira trendi, mint a Szex és New York sorozat indulásakor. Most segítünk lemásolni a stílusát.

Kép
Szépség

A 86 éves Jane Fonda esküszik erre a drogériás arckrémre - most kedvezményesen szerezheted be!

A 86 éves Jane Fonda mindenképp hiteles személy, ha szépségápolásról van szó, erre pedig arcbőre a bizonyíték! Ezt a terméket használja arcápolási rutinjához a híresség!

Kép
Stílus

6 farmer, ami már nem lesz divatos 2024 tavaszán - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Ezeket a farmereket is pont úgy találták ki, hogy könnyen és gyorsan megszerethessük őket!

Kép
Életmód

8 film, melyben a szerelmi háromszög teljesen megosztotta a rajongókat - te kinek az oldalára álltál?

Ezek a filmes szerelmi háromszögek két táborra szakítják a rajongókat! Te kinek az oldalán állsz?

Kép
Sztárok

Megvan az álomotthon! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - FOTÓK

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.

Kép
Életmód

Ez a nő 2 hét alatt 8 kg-ot fogyott ezzel a módszerrel - mutatjuk, hogyan csinálhatod utána!

Mondjuk is, hogy melyik az a 7 gyakorlat, amit ha beépítesz az edzésrutinjaid közé, bizony te is gyorsan észreveszed majd a változást.