Exkluzív interjú napjaink egyik vezető bőrápolási innovátorával

Exkluzív interjú napjaink egyik vezető bőrápolási innovátorával

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Először látogatott Budapestre a Mádara natúrkozmetikumok alapítója, Lotte Tisenkopfa-Iltnere, aki megosztotta velünk sikerének titkát, és őszintén mesélt az öregedésgátlás lehetőségeiről.

Van egy zöld energiával működő gyár Lettország erdejében, amit eddig csak sci-fikben láttunk, amikben bármire hajlandóak a nők, hogy megállíthassák az időt, azonban a látványfilmekkel ellentétben, itt varázslat helyett ezerszázalékos szakértelemmel, kreativitással, gondossággal és elkötelezettséggel kutatják a bőrsejtek működésének pontos ok-okozati viszonyait, hogy azok megértésével egyre hatásosabb és értékesebb bőrápoló készítményeket állíthassanak elő, amelyek többek között a bőr öregedését is lassíthatják. A Mádara natúrkozmetikumok alapítójával, Lotte Tisenkopfa-Iltnerével beszélgettünk, aki azért járt Budapesten, hogy személyesen mutassa be az öregedésgátló szérumjaihoz hasonlóan aktív hatóanyagok egyedi kombinációjával dúsított sminkcsaládját, amelynek alapozói és folyékony highlighterei szinte eggyé válnak a bőrrel.

mádara,boldisbold,makeup,smink,szájfény
Lotte Tisenkopfa-Iltnere, aki most először járt Budapesten

Sikeres vállalkozó vagy, nők példaképe, háromszoros édesanya és feleség. Hogyan tudod menedzselni, összehangolni a karriered a magánéleteddel?

Őszinte vagyok, nem könnyű és nem is tudom tökéletesen összehangolni
ezt a két különböző univerzumot, de az elmúlt évek során megtanultam teljes felelősséget vállalni magamért, gyermekeimért és a közel 100 fős csapatunkért, amelynek tagjai vállalatunk mozgatórugói. A kezdetektől fogva hiszek az empowerment erejében, amelynek segítségével a legnagyobb kihívásokat is élvezettel oldjuk meg.

Ki az, aki téged inspirál, ki a te ikonod?

Nagymamám egy valódi big lady boss volt, aki 92 évesen is apróságokkal kereskedett. Máig inspirál, példakép a számomra.

Ha nem a szépségiparban dolgoznál, akkor mivel foglalkoznál örömmel?

Önkéntes aktivistaként a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatait támogató civilszervezetek munkáját segítem. Nagyon nehéz feladat, de örülök, ha legalább egy kicsit is tehetek értük. Ha másképp alakult volna az életem, akkor e területen helyezkedtem volna el.

Megállíthatatlan, szenvedélyes nő vagy. Jól érzem?

Igen. Előfordul, hogy túlpörögnek a gondolataim, ilyenkor egy kis elvonulásra van szükségem, és csendre, mint reggelente abban az 5 percben, amíg megiszom a kávémat az ablaknál ülve, elmerengve. Ez az én meditációm.

Tél vagy nyár?

Nyár. Az év egyik legszebb hónapja számomra a július, amikor fogjuk magunkat a gyerekekkel, a testvéremmel és az ő gyermekeivel elutazunk vidékre, ahol sok időt töltünk a szabadban. Őrült pogányok vagyunk, ősidők óta megünnepeljük a nyári napfordulót. Egész nap a tóban úszkálunk, sokat nevetünk, tüzet gyújtunk, friss gyógyteákat iszogatunk - mégiscsak ezek a felejthetetlen pillanatok képezik az élet igazi esszenciáját. A július kizárólag a családé, ilyenkor gyűjtök erőt, és készülök fel egész évre.

Őrült pogányok vagyunk, ősidők óta megünnepeljük a nyári napfordulót.

nyírfa
forrás: Getty
A gyógyító nyírfák

Melyik az a három kedvenc természetes összetevőd, amely a Mádara natúrkozmetikumokban is megtalálható?

A víztiszta nyírfavíz, ami valódi életnedv - a benne található tápanyagok aktiválják, gyorsabb növekedésre és osztódásra ösztönzik a bőrsejtjeinket, így számos laboratóriumi vizsgálatot követően úgy döntöttünk, hogy felhasználjuk bámulatos erejét termékeinkben is. Emellett a múlt évben fedeztük fel, hogy a B-vitaminokban rendkívül gazdag chanterelle gomba és a benne található, felépítésében szilikonra emlékeztető polimer molekulák csodálatosan ápolják és simítják a hajat, így most már megtalálható a Mádara hajápolási termékcsaládjában. A harmadik kedvenc természetes összetevőm az északi sárkányfű (Nordic Dragonhead), ami vörös listás növény Lettországban, kizárólag csak engedéllyel szabad szedni, amit mi meg is kaptunk, hiszen ennek a védett növénynek az őssejtjei rendkívül aktívak, amelyek ha ultraibolya (UV) fénnyel találkoznak, minimalizálják kollagén roncsolódását, így lassítják a bőr öregedését.

Habár egyre több natúrkozmetikummal találkozunk az üzletek polcain, sokan szkeptikusak velük szemben. Mi a véleményed erről?

Hiszek a természet erejében, a tiszta, természetes összetevőket keresem,
de azzal kapcsolatban, hogy kizárólag csak a népgyógyászatból ismert növényeket kellene alkalmaznunk, saját magam is szkeptikus vagyok - mégiscsak a 21. században élünk, ahol a technológia is fontos. Mi e kettőt elegyítjük, óvatosan ötvözzük. Steve Jobs mondta, hogy a megújuláshoz és innovációhoz a természet és a technológia ötvözésére van szükség a 21. században. Viccesen úgy szoktam fogalmazni, hogy rakétagyárunk van az erdő közepén.

Viccesen úgy szoktam fogalmazni, hogy rakétagyárunk van az erdő közepén.

Kép

Akkor ez egyfajta védjegyetek is, igaz?

Pontosan, de kiegészíteném a fenntarthatósággal. Nem mindig könnyű e hármat összeegyeztetni, de kompromisszumok nélkül keressük a lehetőségét, amíg meg nem találjuk, ahogy egyik bestseller arctisztítónk esetében is, amelynek csomagolása óceáni hulladékból készült. Igyekszünk mindent megtenni a tisztább, környezetbarát gyártásért.

Balti-tenger vagy Holt-tenger?

Balti-tenger. Csodálatos, kivételes jóságú iszaplelőhely. Az iszapban található jó baktérium, ásványi anyagok, vitaminok és a huminsav rendkívül tápláló kényeztetés a bőr számára. Van is néhány tisztító maszkunk, amelyeknek fontos alapanyagát képzi.

Egyre fiatalabban, egyre többen mondanak igent a botoxra. Mi a véleményed a plasztikai sebészetről?

Talán kevesen tudják, hogy a botox habár természetes alapanyag, az egyik legagresszívabb idegméreg, ami könnyen függőséget okoz. Óriási kockázatot vállalnak azok, akik alávetik magukat az injekciózásnak. Akár vakságot is okozhat, tudtad? Nagyon óvatosan, konzervatívan szabad csak gondolkodni, tervezni ebben a kérdésben. Nem jó hosszú távú stratégia. A plasztikai sebészetet, mint kiegészítő kezelést nem vetném be, pedig mindhárom terhességem során 20-25 kg-ot híztam, ami az én bőrömet is megviselte.

A botox nem jó hosszú távú stratégia.

Galéria / 5 kép

Lotte Tisenkopfa-Iltner kedvenc bőrtápláló kencéi

Megnézem a galériát

Mit tartasz a legfontosabb bőrápolási alapszabálynak, amit mindenkinek be kellene tartania? Ami lassíthatja az öregedést?

Napvédelem 0 éves kortól télen-nyáron, majd jöhet az első hidratáló krém tinédzserkorban, amit az évek múlásával aktív hatóanyagokban gazdag, bőrápoló krémre lenne érdemes cserélni.

Számos nemzetközi díjjal ismerték már el a Mádara natúrkozmetikumokat, legutóbb az új makeup termékvonalatok designját. Melyikre vagy a legbüszkébb?

Valóban hosszú a lista, ami igazán jó érzéssel tölt el, de van, ami ennél is fontosabb a számomra: a lojális vásárlók, akik nagyon sokan vannak, különösen a balti államokban. Nagyon büszke vagyok rá, hogy két évvel a tőzsdére (Nasdaq) lépés után 800 részvénytulajdonosuk van, akikkel azonos értékeket vallunk.

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

Nagy hatással lesz az emberekre ez az áprilisi égbolti jelenség: ezt érdemes tudni a rózsaszín holdról!

Különleges erőkre lehetsz figyelmes április 24-én, ugyanis ekkor lesz látható a rózsaszín hold. De mit is jelent ez? Mutatjuk!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 10 kihagyhatatlan tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép
Shopping

Több ezer vásárló esküszik erre a kevesebb mint 4 ezer forintos francia krémre - Sarah Jessica Parker is hű használója hosszú évek óta!

Megtaláltuk az igazit az érzékeny bőrűek számára! Kiváló ekcéma, szárazság és irritáció kezelésére is ez a francia krém!

Kép
Sztárok

Jake Gyllenhaal izmosabb, mint valaha: mutatjuk a legszexibb fotóit

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!

Kép
Sztárok

Így változott át Tóth Andi az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává - akkor és most fotók!

Tóth Andi 10 évvel azután, hogy 15 évesen feltűnt az X-Faktor színpadán, most a tehetségkutató mentoraként tér vissza! Így változott át az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 8 izgalmas magyar divattervező, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő alakot!