Exkluzív interjú napjaink egyik vezető bőrápolási innovátorával

Exkluzív interjú napjaink egyik vezető bőrápolási innovátorával

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Facebook
Twitter
Pinterest

Először látogatott Budapestre a Mádara natúrkozmetikumok alapítója, Lotte Tisenkopfa-Iltnere, aki megosztotta velünk sikerének titkát, és őszintén mesélt az öregedésgátlás lehetőségeiről.

Van egy zöld energiával működő gyár Lettország erdejében, amit eddig csak sci-fikben láttunk, amikben bármire hajlandóak a nők, hogy megállíthassák az időt, azonban a látványfilmekkel ellentétben, itt varázslat helyett ezerszázalékos szakértelemmel, kreativitással, gondossággal és elkötelezettséggel kutatják a bőrsejtek működésének pontos ok-okozati viszonyait, hogy azok megértésével egyre hatásosabb és értékesebb bőrápoló készítményeket állíthassanak elő, amelyek többek között a bőr öregedését is lassíthatják. A Mádara natúrkozmetikumok alapítójával, Lotte Tisenkopfa-Iltnerével beszélgettünk, aki azért járt Budapesten, hogy személyesen mutassa be az öregedésgátló szérumjaihoz hasonlóan aktív hatóanyagok egyedi kombinációjával dúsított sminkcsaládját, amelynek alapozói és folyékony highlighterei szinte eggyé válnak a bőrrel.

mádara,boldisbold,makeup,smink,szájfény
Lotte Tisenkopfa-Iltnere, aki most először járt Budapesten

Sikeres vállalkozó vagy, nők példaképe, háromszoros édesanya és feleség. Hogyan tudod menedzselni, összehangolni a karriered a magánéleteddel?

Őszinte vagyok, nem könnyű és nem is tudom tökéletesen összehangolni
ezt a két különböző univerzumot, de az elmúlt évek során megtanultam teljes felelősséget vállalni magamért, gyermekeimért és a közel 100 fős csapatunkért, amelynek tagjai vállalatunk mozgatórugói. A kezdetektől fogva hiszek az empowerment erejében, amelynek segítségével a legnagyobb kihívásokat is élvezettel oldjuk meg.

Ki az, aki téged inspirál, ki a te ikonod?

Nagymamám egy valódi big lady boss volt, aki 92 évesen is apróságokkal kereskedett. Máig inspirál, példakép a számomra.

Ha nem a szépségiparban dolgoznál, akkor mivel foglalkoznál örömmel?

Önkéntes aktivistaként a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatait támogató civilszervezetek munkáját segítem. Nagyon nehéz feladat, de örülök, ha legalább egy kicsit is tehetek értük. Ha másképp alakult volna az életem, akkor e területen helyezkedtem volna el.

Megállíthatatlan, szenvedélyes nő vagy. Jól érzem?

Igen. Előfordul, hogy túlpörögnek a gondolataim, ilyenkor egy kis elvonulásra van szükségem, és csendre, mint reggelente abban az 5 percben, amíg megiszom a kávémat az ablaknál ülve, elmerengve. Ez az én meditációm.

Tél vagy nyár?

Nyár. Az év egyik legszebb hónapja számomra a július, amikor fogjuk magunkat a gyerekekkel, a testvéremmel és az ő gyermekeivel elutazunk vidékre, ahol sok időt töltünk a szabadban. Őrült pogányok vagyunk, ősidők óta megünnepeljük a nyári napfordulót. Egész nap a tóban úszkálunk, sokat nevetünk, tüzet gyújtunk, friss gyógyteákat iszogatunk - mégiscsak ezek a felejthetetlen pillanatok képezik az élet igazi esszenciáját. A július kizárólag a családé, ilyenkor gyűjtök erőt, és készülök fel egész évre.

Őrült pogányok vagyunk, ősidők óta megünnepeljük a nyári napfordulót.

nyírfa
forrás: Getty
A gyógyító nyírfák

Melyik az a három kedvenc természetes összetevőd, amely a Mádara natúrkozmetikumokban is megtalálható?

A víztiszta nyírfavíz, ami valódi életnedv - a benne található tápanyagok aktiválják, gyorsabb növekedésre és osztódásra ösztönzik a bőrsejtjeinket, így számos laboratóriumi vizsgálatot követően úgy döntöttünk, hogy felhasználjuk bámulatos erejét termékeinkben is. Emellett a múlt évben fedeztük fel, hogy a B-vitaminokban rendkívül gazdag chanterelle gomba és a benne található, felépítésében szilikonra emlékeztető polimer molekulák csodálatosan ápolják és simítják a hajat, így most már megtalálható a Mádara hajápolási termékcsaládjában. A harmadik kedvenc természetes összetevőm az északi sárkányfű (Nordic Dragonhead), ami vörös listás növény Lettországban, kizárólag csak engedéllyel szabad szedni, amit mi meg is kaptunk, hiszen ennek a védett növénynek az őssejtjei rendkívül aktívak, amelyek ha ultraibolya (UV) fénnyel találkoznak, minimalizálják kollagén roncsolódását, így lassítják a bőr öregedését.

Habár egyre több natúrkozmetikummal találkozunk az üzletek polcain, sokan szkeptikusak velük szemben. Mi a véleményed erről?

Hiszek a természet erejében, a tiszta, természetes összetevőket keresem,
de azzal kapcsolatban, hogy kizárólag csak a népgyógyászatból ismert növényeket kellene alkalmaznunk, saját magam is szkeptikus vagyok - mégiscsak a 21. században élünk, ahol a technológia is fontos. Mi e kettőt elegyítjük, óvatosan ötvözzük. Steve Jobs mondta, hogy a megújuláshoz és innovációhoz a természet és a technológia ötvözésére van szükség a 21. században. Viccesen úgy szoktam fogalmazni, hogy rakétagyárunk van az erdő közepén.

Viccesen úgy szoktam fogalmazni, hogy rakétagyárunk van az erdő közepén.

Kép

Akkor ez egyfajta védjegyetek is, igaz?

Pontosan, de kiegészíteném a fenntarthatósággal. Nem mindig könnyű e hármat összeegyeztetni, de kompromisszumok nélkül keressük a lehetőségét, amíg meg nem találjuk, ahogy egyik bestseller arctisztítónk esetében is, amelynek csomagolása óceáni hulladékból készült. Igyekszünk mindent megtenni a tisztább, környezetbarát gyártásért.

Balti-tenger vagy Holt-tenger?

Balti-tenger. Csodálatos, kivételes jóságú iszaplelőhely. Az iszapban található jó baktérium, ásványi anyagok, vitaminok és a huminsav rendkívül tápláló kényeztetés a bőr számára. Van is néhány tisztító maszkunk, amelyeknek fontos alapanyagát képzi.

Egyre fiatalabban, egyre többen mondanak igent a botoxra. Mi a véleményed a plasztikai sebészetről?

Talán kevesen tudják, hogy a botox habár természetes alapanyag, az egyik legagresszívabb idegméreg, ami könnyen függőséget okoz. Óriási kockázatot vállalnak azok, akik alávetik magukat az injekciózásnak. Akár vakságot is okozhat, tudtad? Nagyon óvatosan, konzervatívan szabad csak gondolkodni, tervezni ebben a kérdésben. Nem jó hosszú távú stratégia. A plasztikai sebészetet, mint kiegészítő kezelést nem vetném be, pedig mindhárom terhességem során 20-25 kg-ot híztam, ami az én bőrömet is megviselte.

A botox nem jó hosszú távú stratégia.

Galéria / 5 kép

Lotte Tisenkopfa-Iltner kedvenc bőrtápláló kencéi

Megnézem a galériát

Mit tartasz a legfontosabb bőrápolási alapszabálynak, amit mindenkinek be kellene tartania? Ami lassíthatja az öregedést?

Napvédelem 0 éves kortól télen-nyáron, majd jöhet az első hidratáló krém tinédzserkorban, amit az évek múlásával aktív hatóanyagokban gazdag, bőrápoló krémre lenne érdemes cserélni.

Számos nemzetközi díjjal ismerték már el a Mádara natúrkozmetikumokat, legutóbb az új makeup termékvonalatok designját. Melyikre vagy a legbüszkébb?

Valóban hosszú a lista, ami igazán jó érzéssel tölt el, de van, ami ennél is fontosabb a számomra: a lojális vásárlók, akik nagyon sokan vannak, különösen a balti államokban. Nagyon büszke vagyok rá, hogy két évvel a tőzsdére (Nasdaq) lépés után 800 részvénytulajdonosuk van, akikkel azonos értékeket vallunk.

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Kép
Stílus

Varázslatos női ruhák a múltból: Fotók a 20. századi magyar divat évtizedeiből

Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy, szólt a Neurotic egyik száma. Valóban a divat diktálja a világ, a felnőtté válás, az életszakaszváltások egyre gyorsuló tempóját?

Kép
Szépség

Letisztult, egyenes frizura villámgyorsan! Teszteltük az új The Dyson Airstrait™ hajvasalót

Egy igazán modern és sok lehetőséget rejtő készüléket próbálhattunk ki, de vajon mennyire hatékony? Megosztjuk a tapasztalatainkat!

Kép
Sztárok

Selena Gomez manikűrje már a tavaszt idézi: imádni fogod ezt az árnyalatot te is!

Selena Gomez körmeit elnézve szinte biztos, hogy nem lehet túlontúl korán kezdeni a tavaszi manikűröket!

Kép
Sztárok

Híres leszbikus nők, akik egykoron férfihoz mentek feleségül

A szerelem bár néha tesz egy kis kerülőt, de idővel mindig célba ér!

Kép
Életmód

Így élnek a világ leggazdagabb kisállatai: vacsora ezüst tálcán, hatalmas medence, nemes textilekből készült ágynemű

Ezüst tányéron felszolgált steak vacsorára, óriási medence, nemes textilekből készült ágynemű, sok millió Instagram-követő. A világ leggazdagabb kutyái és macskái olyan elképesztő luxusban élnek, amiről a legtöbb ember csak álmodozik.

Kép
Sztárok

Sztárpárok, ahol a nő sokkal többet keres a férfinál

Sok párkapcsolat tönkremegy amiatt, mert a férfi egója nem tudja elviselni, hogy párja többet ad hozzá a családi kasszához. De szerencsére az ellenkezőjére is bőven akad példa, még a sztárok között is.