Liu Shaolin Sándor: tavaly valóra váltottuk egy régi álmát!

sport,sportoló,liu shaolin sandor,liu shaolin,kínai,versenysport,fekete-fehér képek
Forrás: Viszlay Márk

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Liu Shaolin Sándor régóta szerette volna modellként is kipróbálni magát. Mi pedig nagyon szerettük volna őt lefotózni "A férfi stílusa" rovatunkba. Így 2018-ban két kívánság teljesült egyszerre.

AZ INTERJÚ ÉS A FOTÓK AZ INSTYLE MAGAZIN 2018 MÁJUSI SZÁMÁBAN MEGJELENT CIKKÜNK RÉSZLETEI!

Ha egy évvel ezelőtt kérdezlek a céljaidról, terveidről, mit mondtál volna?
Amit mindenkinek nyilatkoztam akkor, hogy szeretnék a döntőbe jutni az olimpián.
És ha a vágyaidat kérdeztem volna?
Akkor azt mondtam volna, hogy szeretnék egy érmet hazahozni. Én szerettem volna Magyarország első téli olimpiai bajnoka lenni.
Végül is én lettem... a váltócsapattal. (nevet) Hihetetlenül boldogok voltunk mindannyian, de tényleg minden edzésen az motivált, hogy bajnok akartam lenni.
Közvetlenül egy olimpiai arany után mi motiválhatott a világbajnokságon?
Nagyon demotiváló volt! Le sem akartam menni edzésre, mindenből a minimumot csináltam, és már nem én voltam a leglelkesebb. Eleinte úgy éreztem, a testem nem akar megmozdulni. Az éles versenyszámok előtt tesztelnünk kellett egy új távot. Ez kedden volt, az éles versenyek pénteken kezdődtek. A teszten úgy éreztem, hogy sem a testem, sem az agyam nem engedelmeskedik, de futamról futamra egyre jobban lettem, péntekre egy kis sokkal felébresztettem a testem. Szombaton voltam a csúcson, de minden számomban
hibáztam. A 3000 méteres összetett számban hetedik helyen, nem jó esélyekkel indultam, de mégis ezüstérem lett belőle, alig hittem el! Először azt írták ki a táblára, hogy harmadik lettem, borzasztóan örültem neki. Lejöttünk a pályáról, és azt kérdezte tőlem a holland versenyző: második vagy? Addigra frissítették az eredményeket, nagyot nevettünk, hiszen ilyen szerencsés együttállás igazán ritkán fordul elő.
Egy időre feltöltődtél élményekkel, ugye? Ha nulla versenyzési kedvvel is vébéezüsttel mész haza, az egy időre biztosan erőt ad.
Persze, de sok tapasztalatot is. A következő olimpián például biztosan nem követek el olyan hibákat, mint ebben a szezonban.
Ennyire tudatos vagy? Minden hibát csak egyszer követsz el? A magánéletedben is ez a jellemző?
Ha nem ilyen volnék, nem lennének ilyen sporteredményeim. És ezt nem nagyképűségből mondom, sportolóként mindig fejlődni
kell. Az, hogy jól tudsz valamit, még nem jelenti azt, hogy mindent tudsz az adott területen. Mindennap tanulunk új fogásokat, mozdulatokat, javítunk az időnkön.

liu shaolin sándor
Fotók: Viszlay Márk, styling: Tankó Tekla

Így, hogy az ex-barátnőd révén belelátsz az angolok felkészülésébe, milyen különbségeket vettél észre?
A sportolók hozzáállásában nem érzek különbséget, a körülményekben igen. Az is kicsi csapat, mégis alapvető, hogy az edzőterem közvetlenül a korcsolyapálya mellett van. Nekünk el kell járni máshova teremedzésre, ahol még a felszereltség sem az igazi. Most kezdték el építeni a jégpályánál az új termet, tehát nemsokára nekünk is kényelmesebb lesz.
A sok edzésen kívül mire marad időd?
Csak az edzésre és a pihenésre kell koncentrálnom, minden eköré épül. Az öcsémmel élünk ketten, és mivel ugyanolyan az életvitelünk, így nekem is könnyebb ez az életforma. Jövőre szeretnék egyetemre menni, az ELTE-re keleti nyelvek és kultúrák szakra, azon belül is kínai szakirányon tanulnék.
Ez részben érthető, részben pedig furcsa, hiszen félig kínai vagy és beszéled a nyelvet.
Beszélek kínaiul, de nem írok és olvasok. Plusz érdekel a kultúra és azért van még mit fejleszteni a kínaimon.
Édesapád mikor és miért költözött Magyarországra?
1992-ben utazott ide vonattal, eredetileg tíz napra jött egy ösztöndíjjal. Festőművésznek tanult, de végül itt ragadt és itt ismerkedett meg az édesanyámmal.
A mindennapjaidban mennyire van jelen a kínai kultúra?
Abszolút jelen van, hiszen apukám itt él, és nagyon sokáig az ő szülei is Magyarországon laktak, a nagyszüleim csak pár éve, nagyon idősen mentek vissza Kínába. Ezenkívül minden évben eltöltünk egy hetet Sanghajban egy versenyen, de ez sajnos nem elég arra, hogy a rokonokat is meglátogassuk vagy utazgassunk. Például repülőn általában kínai filmeket nézek, mert itthon nem tudom erre rávenni magam, de apukám is rendszeresen főz nekünk kínai ételeket, ha nálunk van, és még sorolhatnám. Tehát mondhatom, hogy majdnem annyit van jelen az életemben a kínai kultúra, mint a magyar.

liu shaolin sándor

Szeretnéd majd ezt továbbadni a saját gyerekeidnek?
A kínai nyelvvel nagyon sok mindent el lehet érni, jól lehet érvényesülni, értékes tudás ez a nyelv, természetesen szeretném majd továbbadni. Apukám is születésünk óta kínaiul beszél hozzánk – anyukám tanácsolta neki.
És angolul is egyre jobban tudsz, gondolom…
Kénytelen vagyok. (nevet) Tudtam már angolul, amikor összejöttünk Elise-szel, de nem mertem beszélni, és nem is éreztem biztosnak a tudásomat. Elise előtt nem is nagyon társalogtam senkivel angolul, de mivel két éve együtt vagyunk (röviddel a 2018-ban készült interjúnk után Liu Shaolin Sándor és barátnője, Elise Christie szakítottak – a szerk.), már elég jól megy és minden alkalmat megragadok, hogy idegenekkel is gyakoroljam, akár az utcán is. Elise szülei például skótok, amikor legelőször voltam ott karácsonykor, akkor az apukája skótul beszélt hozzám – néhány ital már benne volt –, és egy szót sem értettem abból, amit mondott. Segélykérőn néztem Elise-re, de azt mondta nevetve: „Ááá, ne foglalkozz vele, én sem értem.” A szüleivel így is jó a kapcsolatom, úgyhogy egyáltalán nem aggódom már a nyelvtudás miatt.

Nézd végig galériánkat – szerinted hogy szerepelt Liu Shaolin Sándor modellként? Szerintünk kiválóan!

Galéria / 3 kép

Liu Shaolin Sándor új szerepben!

Megnézem a galériát

Te is ugyanúgy rajongsz Liu Shaolin Sándorért, mint mi? Szavazz kedvencedre az InStyle Style Award oldalán! Ha voksolsz, értékes nyeremények várnak rád!

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Szépség

A 86 éves Jane Fonda esküszik erre a drogériás arckrémre - most kedvezményesen szerezheted be!

A 86 éves Jane Fonda mindenképp hiteles személy, ha szépségápolásról van szó, erre pedig arcbőre a bizonyíték! Ezt a terméket használja arcápolási rutinjához a híresség!

Kép
Stílus

6 farmer, ami már nem lesz divatos 2024 tavaszán - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Ezeket a farmereket is pont úgy találták ki, hogy könnyen és gyorsan megszerethessük őket!

Kép
Életmód

8 film, melyben a szerelmi háromszög teljesen megosztotta a rajongókat - te kinek az oldalára álltál?

Ezek a filmes szerelmi háromszögek két táborra szakítják a rajongókat! Te kinek az oldalán állsz?

Kép
Sztárok

Megvan az álomotthon! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - FOTÓK

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.

Kép
Életmód

Ez a nő 2 hét alatt 8 kg-ot fogyott ezzel a módszerrel - mutatjuk, hogyan csinálhatod utána!

Mondjuk is, hogy melyik az a 7 gyakorlat, amit ha beépítesz az edzésrutinjaid közé, bizony te is gyorsan észreveszed majd a változást.

Kép
Életmód

10 meglepő NASA-találmány, ami a mindennapi életünk részévé vált

Morzsaporszívó, babatápszer, láthatatlan fogszabályzó - a NASA nagyobb hatással van mindennapi éltünkre, mint gondolnánk.