A színésznő, aki imádta a nőket, ám kétszer is egy meleg férfihoz ment hozzá: Lilyan Tashman

A színésznő, aki imádta a nőket, ám kétszer is egy meleg férfihoz ment hozzá: Lilyan Tashman
Forrás: Warner Bros.
Facebook
Twitter
Pinterest

Lilyan Tashman kalandos életét érdemes megismerni egy kicsit jobban.

Lilyan Tashman egy egy zsidó család tizedik és egyben legfiatalabb gyermekeként látta meg a napvilágot a New York-i Brooklynban 1896. október 23-án. A szőke, kék szemű, feltűnően szép lány a gimnáziumi évei alatt szabadúszó divat- és művészmodellként dolgozott, majd 17 évesen korában már a Broadway legnevesebb színpadjain hódított. 1921-ben megkapta első filmszerepét az Experience című alkotásban, innentől fogva pedig megváltozott az élete.

A '20-as évek elején Kaliforniába költözött és sorban jöttek a jobbnál jobb ajánlatok. 1925-ben a Pretty Ladies-ben már Joan Crawford és Myrna Loy oldalán mutatta meg tehetségét. Lilyan Tashmannak szerencséje volt, mert sok pályatársával ellentétben viszonylag könnyen sikerült áttérnie a hangosfilmek világába. Összesen 28 alkalommal szólalt meg a filmvásznon és olyan neves alkotásokban tűnt fel, mint a New York Nights, a Murder by the Clock, vagy a The Road to Reno. Egy ideig szabadúszóként dolgozott, majd 1931-ben hosszú távú szerződést írt alá a Paramounttal és az évek során 9 filmet készített a stúdió számára.

Kép
forrás: RKO Pictures

A legtöbbször negatív karaktereket játszó Lilyan, karrierje során összesen 66 filmben szerepelt, és bár sose vívta ki magának a szupersztár jelzőt, tehetsége így is megkérdőjelezhetetlen volt szakmai berkekben. Rajongói persze így is akadtak, ruhatára közel 1 millió dollárt ért és nők ezrei szerettek volna olyan kalapokban, köntösökben és ékszerekben járni, mint ő. A sajtó pedig imádta bohókás dolgait! Egyszer például csak azért festette húsvétkor sötétkékre az étkezőt, mert tudta, hogy így jobban kitűnik haja szőkesége. De arra is volt példa, hogy malibui otthonát egyszer pirosra és fehérre mázolta és megkérte a vendégeit, hogy ők is ezekben a színekben érkezzenek hozzá, a színésznő annyira komolyan vette a dolgot, hogy állítólag még a WC-papír is ebben a két árnyalatban pompázott.

Hihetetlenül fiatalon, 37 éves korában hunyt el rákban. Utolsó filmjét, a Frankie és Johnnyt 1936-ban posztumusz mutatták be. És ha játékával nem is sikerült mindig magára vonnia a közönség figyelmét, szerelmi életével annál több témát adott a korabeli sajtónak!

Kattints tovább és mesélünk is egy kicsit viharos románcairól, melyben férfiak és nők egyaránt szerepet kaptak!

Galéria / 4 kép

Hollywood aranykora: Lilyan Tashman kalandos szerelmi élete

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Szépség

Híres magyar nők, akik nem titkolják, hogy plasztikáztattak

Míg régen a végtelenségig tagadták a nők a plasztikai beavatkozásaikat, addig napjainkban ez már egyáltalán nincs így.

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!