A színésznő, aki imádta a nőket, ám kétszer is egy meleg férfihoz ment hozzá: Lilyan Tashman

A színésznő, aki imádta a nőket, ám kétszer is egy meleg férfihoz ment hozzá: Lilyan Tashman
Forrás: Warner Bros.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Lilyan Tashman kalandos életét érdemes megismerni egy kicsit jobban.

Lilyan Tashman egy egy zsidó család tizedik és egyben legfiatalabb gyermekeként látta meg a napvilágot a New York-i Brooklynban 1896. október 23-án. A szőke, kék szemű, feltűnően szép lány a gimnáziumi évei alatt szabadúszó divat- és művészmodellként dolgozott, majd 17 évesen korában már a Broadway legnevesebb színpadjain hódított. 1921-ben megkapta első filmszerepét az Experience című alkotásban, innentől fogva pedig megváltozott az élete.

A '20-as évek elején Kaliforniába költözött és sorban jöttek a jobbnál jobb ajánlatok. 1925-ben a Pretty Ladies-ben már Joan Crawford és Myrna Loy oldalán mutatta meg tehetségét. Lilyan Tashmannak szerencséje volt, mert sok pályatársával ellentétben viszonylag könnyen sikerült áttérnie a hangosfilmek világába. Összesen 28 alkalommal szólalt meg a filmvásznon és olyan neves alkotásokban tűnt fel, mint a New York Nights, a Murder by the Clock, vagy a The Road to Reno. Egy ideig szabadúszóként dolgozott, majd 1931-ben hosszú távú szerződést írt alá a Paramounttal és az évek során 9 filmet készített a stúdió számára.

Kép
forrás: RKO Pictures

A legtöbbször negatív karaktereket játszó Lilyan, karrierje során összesen 66 filmben szerepelt, és bár sose vívta ki magának a szupersztár jelzőt, tehetsége így is megkérdőjelezhetetlen volt szakmai berkekben. Rajongói persze így is akadtak, ruhatára közel 1 millió dollárt ért és nők ezrei szerettek volna olyan kalapokban, köntösökben és ékszerekben járni, mint ő. A sajtó pedig imádta bohókás dolgait! Egyszer például csak azért festette húsvétkor sötétkékre az étkezőt, mert tudta, hogy így jobban kitűnik haja szőkesége. De arra is volt példa, hogy malibui otthonát egyszer pirosra és fehérre mázolta és megkérte a vendégeit, hogy ők is ezekben a színekben érkezzenek hozzá, a színésznő annyira komolyan vette a dolgot, hogy állítólag még a WC-papír is ebben a két árnyalatban pompázott.

Hihetetlenül fiatalon, 37 éves korában hunyt el rákban. Utolsó filmjét, a Frankie és Johnnyt 1936-ban posztumusz mutatták be. És ha játékával nem is sikerült mindig magára vonnia a közönség figyelmét, szerelmi életével annál több témát adott a korabeli sajtónak!

Kattints tovább és mesélünk is egy kicsit viharos románcairól, melyben férfiak és nők egyaránt szerepet kaptak!

Galéria / 4 kép

Hollywood aranykora: Lilyan Tashman kalandos szerelmi élete

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

Vajon te vagy az? 3 csillagjegy, aki utálni fogja az áprilisi telihold hatását

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.