Letisztult nyugalom: a Japandi stílus

Letisztult nyugalom: a Japandi stílus

Szépség

Kneipp Jó éjszakát Tusfürdő vélemény! Teszteltük, hogy tényleg pihentetőbb-e az alvás a márka új termékével

Promóciók

ÍME A TÖKÉLETES ILLAT AZ IGAZÁN ÖSSZETARTÓ PÁROKNAK: MEGÉRKEZETT A K&Q EAUX DE PARFUM INTENSE BY DOLCE&GABBANA

Promóciók

Fedezd fel az Ecco la Pasta mediterrán ízvilágú tésztákat az Ecofamily üzletekben!

Facebook
Twitter
Pinterest

Vegyünk egy rendezett, visszafogottan elegáns dizájnt és mixeljük össze egy szabadabb, meghittebb stílussal: ebből született meg a Japandi! Egészen pontosan a japán minimalizmus és a skandináv funkcionalitás együtteséből. Elsőre furcsának hangzik? Hamarosan rájössz, hogy egyáltalán nem az! Ismerd meg 2020 egyik feltörekvő stílusát, a Japandit! Ha pedig a cikk végére megtalálod a kedvenc bútorod, vásárold meg a DODO.HU-n 20% kedvezménnyel a JOY-napok alkalmával! :)

A kicsit szigorú japán világ és a skandináv, pontosabban a hygge életérzés keveredése első hallásra tényleg szokatlannak tűnhet, de több közös van bennük, mint gondolnád! Mindkettő az egyszerűségre, a természetes elemekre és a kényelemre törekszik, éppen ezért nagyon kellemes és otthonos légkört tudunk teremteni, ha ilyen bútorokat és kiegészítőket alkalmazunk. Ez azért túl jól működni, mert a japán stílus szögletességét jól feloldja a skandináv stílus friss természetessége, ezáltal pedig békés lesz az atmoszféra.

Nem meglepő módon a Japandira visszafogott színvilág jellemző: fehér árnyalatok, pasztell- és földszínek, esetenként a Japán stílusra jellemző kontraszt. Ha utóbbira vágyunk, akkor egy csipetnyi feketével, vagy esetleg egy mélyzöld árnyalattal fűszerezhetjük meg az enteriőrt. Ezzel már teremtünk egy viszonylag egyszerű alapot, amit minél több természetes anyagból készült bútorral és dekorral érdemes kiegészíteni, ha a Japandi életérzést akarjuk követni. Fontos, hogy ezek a lakberendezési tárgyak legyenek funkcionálisak és kifinomultak - ugyanis ez a Japandi stílus egyik alappillére.

Ezt legegyszerűebben rattan és bambusz lakberendezési tárgyakkal tudjuk megteremteni, amelyek egyébként is elég népszerűek, hiszen könnyen kezelhetőek, természetesen gyönyörűek és önmagukban is nagyon mutatósak. Ilyenek például a kőből készült vázák vagy éppen bambuszból, rattanból készült bútorok, kiegészítők. Ezek mellett sok-sok növény is helyet kell hogy kapjon, hogy fokozzuk a természetközeliséget.

Kép

A Japandiban gyakran találunk kézzel készült tárgyakat is, ami inkább a japán hagyományok követésére hajaz, illetve egyedi bútorokat is, amelyek például a skandináv stílusban gyakran alkalmazott fa-fém kombinációjából készül.

Sok-sok fekete elemmel dúsított Japandi stílus
Sok-sok fekete elemmel dúsított Japandi stílus

Mivel a funkcionalitás van a középpontban, így nem dekorálhatjuk túl a helyiségeket a skandináv stílusra jellemző sok-sok puha kiegészítővel, tényleg a minimumra kell törekednünk. Ha mégis vágyunk néhány extra dekorra a Japandi stíluson belül, próbáljuk megtalálni az arany középutat!

Ha pedig szeretnél otthonodba új bútorokat vagy dekorációkat, a JOY-napok alkalmával 20% kedvezménnyel vásárolhatsz a DODO.HU-n!

Videók

Szépség

Kneipp Jó éjszakát Tusfürdő vélemény! Teszteltük, hogy tényleg pihentetőbb-e az alvás a márka új termékével

Promóciók

ÍME A TÖKÉLETES ILLAT AZ IGAZÁN ÖSSZETARTÓ PÁROKNAK: MEGÉRKEZETT A K&Q EAUX DE PARFUM INTENSE BY DOLCE&GABBANA

Promóciók

Fedezd fel az Ecco la Pasta mediterrán ízvilágú tésztákat az Ecofamily üzletekben!

Kép
Életmód

4 csillagjegy, akinek a márciusi telihold agresszív változásokat hoz az életébe

2024 tavaszának első teliholdja különleges meglepetéseket tartogat a csillagjegyeknek.

Kép
Életmód

Bizonyították! Ez az 5 étel csökkenti a stresszt

Rajtad is eluralkodott a tavaszi stresszhullám? Mutatjuk, milyen ételeket fogyassz, amik bizonyítottan csökkentik a stresszt!

Kép
Stílus

7 alapdarab, ami nem hiányozhat egyetlen francia nő ruhatárából sem 2024 tavaszán

A francia nők ezen alapdarabjai erősen megfontolandók idén tavasszal.

Kép
Sztárok

Gondoltad volna? Sztárok, akikről kiderült, hogy loptak egy forgatásról

Kollégák hajtincseitől a hereprotézisig egészen meglepő dolgokat csentek el a nagy sztárok.

Kép
Sztárok

Hivatalos: Ez az a 10 sztár, akivel a legtöbb ember szívesen testet cserélne

Te kivel cserélnél életet akár csak egyetlen napra? Amíg gondolkozol, nézd meg, ki a többség döntése!

Kép
Sztárok

Fény derült a titokra! Ezért nem mutatkozik soha Ryan Goslinggal a felesége, Eva Mendes

Ryan Goslingot és feleségét, Eva Mendest utoljára 2012-ben láthattuk együtt a vörös szőnyegen. Most elárulták, hogy miért!