Úgy hangzik, mint egy tündérmese: így lett egy tévériporter a spanyolok királynéja

Úgy hangzik, mint egy tündérmese: így lett egy tévériporter a spanyolok királynéja
Forrás: Getty Images

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Facebook
Twitter
Pinterest

Letícia királyné átlagosabb nem is lehetett volna, ám egy napon éppen egy trónörökös szeme akadt meg rajta.

Talán te is hallottál már a spanyol királyi családról, meglehet, Letícia spanyol királyné neve is ismerősen cseng. De azt vajon tudod, milyen mesébe illető történetet tudhat ő a magáénak?
A spanyolok Kate Middletonja - vagy inkább Meghan Makleje -, Letizia Rocasolano 1972-ben született egy átlagos, középosztálybeli család gyermekeként, apja újságíró, édesanyja nővér, nagypapája pedig taxis volt. Élete álma eredtileg az volt, hogy újságíró, majd tévériporter legyen, így újságírói diplomát szerzett, olyan neves újságoknak írt, mint az ABC vagy az EFE. A mesterdiplomáját Mexikóban szerezte meg, hazájába visszatérve pedig immár tévériporterként helyezkedett el, a CNN+ helyi tudósítója lett.

Így lett Letícia tévériporterből királyné

Letícia királyné azt gondolta, a szerelmet, a nagy Ő-t is elsőre megtalálta, ezért 1998-ban, tíz évnyi járás után hozzáment kamaszkori párjához, Alonso Guerrero Pérezhez. A házasság nem tartott sokáig, egy évvel később, 1999-ben el is váltak. Közben Letícia karrierje a kétezres évek elejére a csúcsra ért, olyan komoly feladatokat kapott, minthogy élőben tudósítson a 9/11-es terrortámadásról, New York-ból. Ebben az időben VI. Fülöp király még csupán a spanyol trón várományosa volt, dúsgazdag szingli, akit imádtak a nők. Neki azonban megakadt a szeme a tévéképernyőről mosolygó, okos Letícián, azonnal beleszeretett, ezért megkérte egy újságíró barátját, mutassa be őket egymásnak, így kerülhetett sor az első randira, majd lett a spanyol királyi család tagja.

Fülöp és Letícia 2003-ban jelentették be az eljegyzésüket, 2004-ben pedig az egész világ szeme láttára összeházasodtak egy gyönyörű ceremónia keretein belül. Első gyermekük, a trónörökös Leonor hercegnő 2005-ben látta meg a napvilágot, őt újabb kislány követte, Sofia hercegnő 2007-ben született. Letícia 2014-ben vált egyik pillanatról a másikra királynévá, amikor a spanyol parlament bejelentette, apósa, János Károly király rossz egészségi állapota miatt lemond a trónról fia, Fülöp javára. Már a királynésága előtt megszerette a nép, asztúriai hercegnéként is nagyon népszerű volt. A királyné sok energiát fektet abba, hogy a rákbetegeket támogassa, sokat jótékonykodik.

Galéria / 8 kép

8 dolog, amivel Diana hercegné szebbé tette a világot

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.