Hihetetlen, de igaz: Leonardo DiCaprio kis híján ennek a szuperhősnek a bőrébe bújt

Hihetetlen, de igaz: Leonardo DiCaprio kis híján ennek a szuperhősnek a bőrébe bújt
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Ha a Sony kicsit engedékenyebb, akkor könnyen lehet, hogy mi is más filmek kapcsán emlegetnénk mostanság Leonardo DiCaprio nevét.

A legendás filmrendező, James Cameron bár az 1997-ben bemutatott Titanic című film kapcsán dolgozott először együtt Leonardo DiCaprióval, ám már jóval ezelőtt kiszemelte magának a tehetséges színészt, akinek nem is akármilyen szerepet szánt egyik, sajnos soha meg nem valósuló filmtervében.

James Cameron a Tech Noir: The Art of James Cameron című könyvében mesélt arról, hogy a Terminátor 2. után és a Titanic előtt gondolta úgy, hogy filmvászonra álmodja Pókember történetét. Igen ám, de akkoriban a rosszul megvalósított ötletek miatt még sehol sem volt a Marvel-filmek sikere. És bár a képregény atyja, Stan Lee is áldását adta a forgatókönyvre, a Sony viszont igényt tartott a jogokra és nem lelkesedtek James Cameron ötletéért, aki a pókjelmezt nem másnak szánta, mint Leonardo DiCapriónak.

Az első képregényadaptációt végül mégis Sam Raimi rendezésében mutatták be 2002-ben, melynek alapsztorija erősen hasonlít James Cameron ötletéhez, ő mégis úgy gondolja, hogy egy kicsit realisztikusabban ábrázolta volna Pókembert.

Szerettem volna valami olyat csinálni, aminek van egyfajta karcos valósága, ami hasonló a Terminátor és az Alien hangulatához. Úgy képzeltem, hogy: New York, itt és most. Egy srácot megcsíp egy pók, melynek hatására természetfeletti képességekre tesz szert és kitalálja magának Pókember figuráját, elkészíti a ruháját, ami persze szörnyű, így fejlesztenie kell rajta, és ez a legnagyobb problémája az az átkozott ruha. Ilyesmikre gondoltam. A valóság és az általános emberi élettapasztalat szintjén szerettem volna őt megalkotni. Szerintem jó móka lett volna megcsinálni ezt a filmet.

- írta a könyvében Cameron.

Külön érdekesség, hogy Leonardo DiCaprio mellett milyen nagy nevek jöttek még szóba. Nikki Cox alakította volna például Mary Jane Watsont, Michael Douglas J. Jonah Jamesont, Kevin Spacey a Zöld Manót, Katharine Hepburn lett volna May néni, Arnold Schwarzenegger pedig Doktor Oktopusz.

Az már csak hab a tortán, hogy az első két filmben Leonardo DiCaprio legjobb barátja, Tobey Maguire bújt a pókcsípéstől szuperhőssé változott srác szerepébe. Őt pedig ahogy azt már jól tudjuk Andrew Garfield, majd Tom Holland követte a ma már több milliárd dollár bevételt generáló Pókverzumban.


És ezt láttad már?

Galéria / 19 kép

19 híres filmszerep, amit majdnem más kapott meg

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!

Kép
Sztárok
Kép
Stílus

3 népszerű trendőrület, ami már nem lesz divatos 2023-ban - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A mikrotrendek bár mindig csak egy aprócska szerepet vállalnak magukra a divatirányzatok között, ettől függetlenül nagyon is kijár nekik az a bizonyos figyelem.

Kép
Szépség

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!

Kép
Sztárok

7 híres ember, aki úgy döntött, hogy nem házasodik újra, és hűséges marad házastársa halála után is

Az állatvilágban gyakori, de az emberi társadalomban ritka madár az, aki valóban egy életre választ magának párt, és ha a másik elmegy, akkor örökre özvegy marad.