Legyen Divat a Női Vezető! - Szabó Melinda: „Kifejezetten szeretek fiatalokkal együtt dolgozni, jó érzés, hogy tudom őket segíteni a személyes és szakmai fejlődésükben”

Legyen Divat a Női Vezető! - Szabó Melinda: „Kifejezetten szeretek fiatalokkal együtt dolgozni, jó érzés, hogy tudom őket segíteni a személyes és szakmai fejlődésükben”

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Szabó Melinda, a Magyar Telekom Nyrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

Kép

Mi a mottód?

Tanuljunk, fejlesszük magunkat, készüljünk a változásokra és éljünk, sőt, éljünk jól a lehetőségekkel minden helyzetben! Merjünk kipróbálni dolgokat!

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Mindig más-más tulajdonság, más tényező vitt előre. Néha a szerencse, máskor a kitartásom vagy a szorgalmam segített, de abból is tudtam tanulni, amikor valami nem sikerült. Ha egy dolgot mégis ki kell emelni, az a megismerés vágya, az örök érdeklődés.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Egy csapat sikerességének titka, hogy sokféle személyiség dolgozik együtt, és ebből fantasztikus ötletek tudnak megvalósulni. Egy elvárásom azonban mindig van a kollégáim felé, és ez talán az én vezetői stílusomat is definiálja: az emberközpontú gondolkodás , legyen szó akár ügyfeleinkről vagy kollegáinkról. Ez a fajta szemléletmód hosszútávon kifizetődő tud lenni, személyesen és szakmailag egyaránt.

Volt olyan vezető életedben, aki sokat segített a karriered építésében? Volt köztük női vezető?

Sok vezetővel dolgoztam, hatottak rám, formáltak rajtam direkt és indirekt módon is, mire kialakult a saját stílusom, hangom. A legfontosabb, amit tanultam tőlük, hogy mennyire meghatározó önmagunk megismerése, fejlesztése, ehhez a visszajelzések beépítése kiemelkedő jelentőséggel bír, mert annyira gyorsan változik a világ, hogy mindig más és más megközelítés tud sikeres lenni.

Te tudsz a munkahelyeden a fiataloknak hatékonyan segíteni? Miért fontos, hogy a vezetők támogassák a jövő menedzsereit?

Kifejezetten szeretek fiatalokkal együtt dolgozni, jó érzés, hogy tudom őket segíteni a személyes és szakmai fejlődésükben, és ebből a közös munkából én is mindig tanulok és fejlődöm. A Magyar Telekomnál felépítettünk erre egy tehetséggondozó mentoring rendszert, 2021-ben három fiatal mentoráltam volt és idén is szeretném folytatni velük a megkezdett utat. Minden ember más, ezért a segítség akkor hatékony, ha sikerült személyesen is megismerni az erősségeiket, amikre a jövőben a munka során építhetünk, a fejlesztendőket pedig képzésekkel, gyakorlati tapasztalatszerzéssel, vagy a megfelelő kérdések feltárásával előrébb tudjuk lendíteni.

Mit üzennél a fiatal lányoknak / nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Az önbizalom és a kísérletezés nagyon fontos.Merjék kipróbálni magukat. Érdemes tanulmányozni a saját működésüket, ehhez már nagyon sok eszköz elérhető. Kérjék ki a körülöttünk élők véleményét arról, hogy egy-egy szituációban hogyan látják őket. Ezekre a visszajelzésekre tudatosan figyelve aztán ki lehet alakítani, hogyan tudunk magabiztosan működni.

Szerinted a munkatársak, üzleti partnerek mit értékelnek legjobban egy vezetőben?

Számomra a legfontosabb érték a bizalom, transzparencia és nyitottság a változásra, más szempontokra, értékrendekre, legyen szó üzleti működésről, vezetői döntésekről vagy akár a személyes kapcsolatok ápolásáról.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 6 izgalmas magyar filmes és színházi arc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő filmes és színházi alakot!

Kép
Életmód

Nagy hatással lesz az emberekre ez az áprilisi égbolti jelenség: ezt érdemes tudni a rózsaszín holdról!

Különleges erőkre lehetsz figyelmes április 24-én, ugyanis ekkor lesz látható a rózsaszín hold. De mit is jelent ez? Mutatjuk!