Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

Legyen Divat a Női Vezető! - Topolcsik Melinda: „Hiszem, ha valaki szereti azt, amit csinál, az tényleg nyomot hagy a világban”

Legyen Divat a Női Vezető! - Topolcsik Melinda: „Hiszem, ha valaki szereti azt, amit csinál, az tényleg nyomot hagy a világban”

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

Kép

Mi a mottód?

A kitartás mindig meghozza az eredményt.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Mindig is a kitartás és az őszinteség jellemzett a karrierem során. Jó érzés, hogy azt csinálom, amit szeretek, hogy minden nap valami újat alkothatok a Bridgestone Tatabánya ügyvezető igazgatójaként, legyen szó akár a termékekről, amiket gyártunk vagy éppen a közösségről, amit a munkatársakkal alkotunk.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

„Walk the talk” – vagyis váltsd tettekre a szavaid. Úgy cselekedj, hogy az egybecsengjen azzal, amit mondasz, amit ígérsz, azt pedig legyél képes betartani.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál ezen a téren a jövő női felső vezetőinek?

Az egyik legnehezebb dolog, amit meg kellett tennem vezetőként, az a gazdasági válsághoz kapcsolódik. 2008-ban neveztek ki vezetőnek a PCC AFT Europe Kft.-nél, így rám hárult a csoportos leépítés, illetve a termelés racionalizálása is. Meg kellett mondanom a munkavállalóknak őszintén, mi történik, hogy el kell küldenünk több embert is annak érdekében, hogy fennmaradjon a cég. Megígértem, ha túl leszünk a válságon, mindenkit visszaveszek, aki ezt szeretné. Be is tartottam a szavam, előbb kölcsönzött munkavállalóként, majd teljes állásban vettük vissza a régi kollégákat. A mai napig meghatározó élmény maradt, amikor az első dolgozóknak elmondhattam a jó hírt. A jövő női felső vezetőinek is azt tanácsolnám, hogy ismerjék meg a döntések mögötti okokat, lássák, hogy minek mi lesz az eredménye, nyíltan kommunikáljanak, és ha ígérnek valamit a munkavállalóiknak, akkor azt igyekezzenek betartani.

Mit üzennél a fiatal lányoknak / nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Bízzanak magukban! Ha van egy céljuk, azt kövessék, és ne hagyják, hogy mások letörjék a szárnyaikat. Az olyan gondolatok, amelyek lekicsinyítik az ember lehetséges teljesítményét, sokszor a fiatal nők önbecsülését is csökkentik. Még fájóbb és nehezebb, ha a negatív, „nem vagy rá képes” vélemények családtagoktól származnak. Azt gondolom, nem számít mennyire erős valaki, a boldoguláshoz szükséges egy olyan társ, aki hisz benne és támogatja. Az ilyen partner hajlandó megosztani a terheket, és segíthet perspektívába helyezni azokat az eseményeket, amelyek megtépázzák az önbizalmat, így segítve, hogy a fiatal nők még erősebben lépjenek ki minden ilyen helyzetből.

Szerinted a munkatársak, üzleti partnerek mit értékelnek legjobban egy vezetőben?

Akár vezetőről, akár munkatársról vagy üzleti partnerről van szó, számomra három tulajdonság mutatja igazán valakinek az erényeit. Az első az őszinteség. Enélkül nagyon nehéz együtt dolgozni. A második a lojalitás, és ezen az emberek egymás iránti tiszteletét is értem. A harmadik pedig a szabályok betartása, amelynek része a megbízhatóság is. Azt gondolom, hogy egy jó vezetőnél elengedhetetlen, hogy tényleg példát mutasson, és a szavának megfelelően cselekedjen.

Mire vagy büszke? Mi a legnagyobb eredmény, amit elértél?

Hiszem, ha valaki szereti azt, amit csinál, az tényleg nyomot hagy a világban. Sokszor keresnek meg régi kollégák a korábbi munkahelyeimről, ha tanácsra, útmutatásra van szükségük. Ezek is olyan visszajelzések, amelyek örömmel töltenek el. A legnagyobb eredményem a teljes karrierem: Berkenyétől a Bridgestone-ig.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Sztárok

Büszkeség: Monica Belluccit egy magyar tervező ruhájában kapták lencsevégre - FOTÓ

Nem semmi: egy magyar tervező ruháját viselte Monica Bellucci címlapfotózásán. És ez még nem minden, a fotókat is egy tehetséges magyar fotós készítette!

Kép
Stílus

Eláll a lélegzet! Mutatjuk a 2024-es cannes-i filmfesztivál legcsodásabb ruhakölteményeit

Szombaton ért véget a cannes-i fesztivál, ami hűen magához, ismét számos emlékezetes vörös szőnyeges pillanatot hagyott az utókorra.

Kép
Életmód

Fogadjunk, hogy eddig te sem vetted észre! Íme 10 meglepő utalás, amit a Disney elrejtett a rajzfilmjeiben

Fogadjunk, hogy eddig te sem vetted észre! Mutatjuk a rejtett utalásokat és "easter eggeket" a Disney-rajzfilmekben!

Kép
Életmód

10 meglepő tényező, ami növelheti a bőrrák kialakulásának kockázatát: egy friss kutatás megdöbbentő felfedezést tett

Hajlamosak vagyunk arra, hogy a bőrrák kialakulásának kockázatát kizárólag a napozással, szoláriumozással kapcsoljuk össze. Azonban ez tévhit, számos tényező növelheti a bőrrák kialakulásának kockázatát, és némelyikről bizonyosan még nem is hallottál. Mutatjuk is, melyek ezek!

Kép
Életmód

Óriási hiba: Egész életünkben rosszul mostuk az epret! Így csináld, hogy tovább friss maradjon!

Ha eddig azt hitted, az epermosást nem lehet elrontani, sajnos tévedtél! Mutatjuk, hogy csinálják a profik!

Kép
Életmód

A híres táncosnő elárulta lapos hasának titkát: ezt fogyasztja minden reggel!

Ezt edd edzés után, ha olyan lapos hasat szeretnél, mint amilyennel a híres táncosnő, Julianne Hough büszkélkedhet!