Legyen Divat a Női Vezető! - Szőke Ágnes: „Vezetőként az az igazi dolgunk, hogy a mögöttes tartalmakat értsük, ne a „csinálásra” fókuszáljunk”

Legyen Divat a Női Vezető! - Szőke Ágnes: „Vezetőként az az igazi dolgunk, hogy a mögöttes tartalmakat értsük, ne a „csinálásra” fókuszáljunk”

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Szőke Ágnes, az Open Communication Kft. alapítója és tulajdonosa osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

Kép

Mi a mottód?

Mindig lehet eggyel jobban.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Az érzelmi intelligenciámnak. Nehogy félreértsétek, nem az én érdemem, a gyerekkorom hatásai váltották ki, hogy ezt a készséget csúcsra járatták bennem.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Empatikus.

Volt olyan vezető életedben, aki sokat segített a karriered építésében? Volt köztük női vezető?

Három ilyen vezetőt tudok megemlíteni, egyikük közülük nő, és nem is akármilyen. Kezdjük a férfiakkal. A legelső főnököm igazi úriember volt kívül, belül. Meglátott bennem valamit, és hagyott dolgozni. Díjazta, ha jól csináltam, segített, hogy ne rontsam el. Ha pedig mégis, akkor azt erősítette bennem, hogy a hibák fognak előre vinni, ne szégyelljem, csak javítsam őket, tanuljak belőlük, és utána haladjunk tovább előre. A támogatása, bizalma szárnyakat, bátorságot és magabiztosságot adott.

Egy másik főnökömről elég csak két szó: elvárások és kiszámíthatatlanság. Ez tanított meg arra, ami a mai napig is a mottóm, mindig legyél eggyel előrébb. Mindig többet várt el, mint amiről a kollégái azt gondolták, hogy meg tudják ugrani, sőt volt olyan is, amiről azt sem tudtuk, hogy meg kellene ugranunk. Ezeknek magunktól, proaktívan kellett volna eszünkbe jutniuk. Szerinte. „Maga a profi, hogy hogy erre nem gondolt?!” Ez sok gyomorgörccsel járt, de tagadhatatlanul óriási lecke volt.

A harmadik vezető, akit említenék, nem a szó szoros értelmében a vezetőm, hanem az ügyfelem, megrendelőm volt. A világ egyik legnagyobb multinacionális vállalatának regionális kommunikációs igazgatója, de bizonyos értelemben mégiscsak olyan valaki, aki a munkát „osztja”. Szakmailag feddhetetlen, döntésképes, mégis emberi. Képes volt tanácsot meghallgatni, és el is fogadni. Ez utóbbi a legtöbb vezetőnél már nincs meg. Félnek a bizalmi légkör kialakulásától, mert attól tartanak, nem tudnak majd vezetőként fellépni, amikor egy keményebb döntés közlésére kerül sor. Ellentmondásnak tűnhet, de mégsem az: nála éppen a bizalom megléte biztosította, hogy merjen független lenni, kiállni a saját véleménye mellett a vállalati érdekek mentén.

Mit üzennél a fiatal lányoknak / nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Tájékozódj! Olvass, hallgass, nézz utána a dolgoknak! Legyél újra kíváncsi, mint gyerekként! Keresd az ok-okozati összefüggéseket! Vezetőként az az igazi dolgunk, hogy a mögöttes tartalmakat értsük, ne a „csinálásra” fókuszáljunk. Legyél empatikus, hogy a veled szemben ülő helyzetébe bele tudj helyezkedni! A túl nagy egódat tedd félre! Legyenek céljaid, mert csak így jelölheted ki az utat! Mindig szakíts időt és energiát a barátokra, feltöltődésre, sportra, egészségre! Enélkül beszippant a munka, gyorsabban kiégsz, ráadásul a szakmádban is egy idő után ugyanazokat a köröket futod majd, ami hidd el, számodra lesz a legunalmasabb.

Szerinted a munkatársak, üzleti partnerek mit értékelnek legjobban egy vezetőben?

A célok kijelölését és a megvalósításukról való határozott elképzelést. Ezen kívül fontosak az emberi tényezők, hogy jó-e vele együtt dolgozni. De mindezek csak akkor fognak feltűnni, ha megvan hozzá a szakértelem, és főleg egy egyedi személyiség. Ha nincs karaktere, nem lesznek megjegyezhetők az értékei sem.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Robert Pattinson is bevallotta! 8 film, amikben az intim jelenetek valósak voltak

Robert Pattinson egyik filmjében nem színlelte az intim jelenetet, egy interjúban elárulta, hogy valójában is megtörtént! Ezekben a filmekben a színészek tényleg szeretkeztek...

Kép
Sztárok

Döbbenetes képek! A Baywatch sztárjának exfelesége hajléktalan lett: ruhák és élelmiszerek után kotorászott a kukában

Szörnyű sors az, ami a Baywatch sztárjának exfelesége kapott az élettől: a bántalmazó kapcsolat után hajléktalan lett Loni Willisonból.

Kép
Sztárok
Kép
Életmód

Nem csak az alkohol káros! A 10 leghizlalóbb ital, amit messziről kerülj!

Amikor fogyókúrázunk, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy bizony nem csupán az étel által bevitt kalóriák számítanak, hanem azok is, melyeket megiszunk. Ugyanis bár sokan nem gondolnák, rengeteg kalóriát lehet bevinni az italokkal is, és nem, nem csak az alkoholosak rendelkeznek magas kalóriatartalommal. De nézzük is, mely italok fogyasztása nem ajánlott.

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: A legjobb arcmaszkok 800 Ft alatt - bőrtípus és bőrprobléma szerint

Nagyon szuper akciós arcmaszkokat találtunk a Notino heti ajánlatában!