Legyen Divat a Női Vezető! - Sziget Ágnes: „Mindig is nyitott voltam a társadalmi kérdések iránt, de az elmúlt években az aktivizmus fontosabb lett, mint valaha”

Legyen Divat a Női Vezető! - Sziget Ágnes: „Mindig is nyitott voltam a társadalmi kérdések iránt, de az elmúlt években az aktivizmus fontosabb lett, mint valaha”

Életmód

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Promóciók

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Sziget Ágnes, a Magyar Telekom Nyrt. Tehetségmenedzsment, toborzási és employer branding vezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

Kép

Mi a mottód?

A siker valahol az adatok és a Gut feeling határán van.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Szerintem itt több tulajdonság kombinációjáról beszélhetünk: kitartás, kemény munka és szorgalom. A mai felszínes, közösségi média központú világban a fiatal lányok sokszor csak annyit látnak a sikeres nőkből, hogy mindig csinosak, márkás ruhákban járnak, sokat utaznak, és a legjobb éttermekben esznek. Pedig a designer cuccokban járó vezetőtől önmagában még egy vállalkozás sem lett nyereséges. Ez hamis illúzió. A sikert nem adják ingyen, de éppen ettől olyan értékes.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Adaptív.

Van olyan társadalmilag fontos tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Mindig is nyitott voltam a társadalmi kérdések iránt, de az elmúlt években az aktivizmus fontosabb lett, mint valaha. Olyan korban élünk, ahol egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne álljunk ki azok mellett az értékek mellett, amikben hiszünk. A szabadságunk, a környezetünk, a jövőnk a mi kezünkben van, és a tét nagyobb, mint bármikor. Hatásunk pedig igenis mindannyiunknak lehet. Nem kell jószolgálati nagykövetnek lenni, vagy civil szervezethez csatlakozni ahhoz, hogy cselekedjünk. Ha a barátainknál, családunk tagjainál változást érünk el, már tettünk valamit. Ehhez pedig sokszor plusz energia befektetés sem szükséges, elég az is, ha példát mutatunk mikrokörnyezetünkben. Egy biztos: a közöny napjaink egyik legnagyobb ellensége.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál ezen a téren a jövő női felsővezetőinek?

Milyen érdekes, hogy a hullámhegy-hullámvölgy szópárból csak a hullámvölgy épült be a mindennapi nyelvünkbe. Ez a nyelvi jelenség is jól mutatja, mennyire hajlamosak vagyunk a negatív szűrésre: arra, hogy a teljes történetből csak a kellemetlen részleteket emeljük ki, és ezekre fókuszáljunk. Pedig a hullámvölgyek kezelésének egyik kulcsa, hogy tudatosítsuk magunkban: a nehézségek, hibák, kudarcok ugyanúgy az életünk normális részei, mint a boldog pillanatok. Nem baj, ha dühösek vagy szomorúak vagyunk, ezeket az érzéseket is meg kell élni, de arra figyelnünk kell, hogy ne „katasztrofizáljuk” a helyzetünket, ne veszítsük el a konstruktivitásunkat. Ha erre képesek vagyunk, akkor egy idő után eljutunk oda, hogy racionálisan tudjuk elemezni a helyzetünket, le tudjuk vonni a tanulságokat és megerősödve jövünk ki a szituációból. Itt is az egyensúly a kulcs: vegyük észre a szép pillanatokat, a hullámhegyeket is, éljük meg őket, hogy töltekezni tudjunk belőlük a nehezebb napokon.

Mi a titkod, vezetőként hogyan tudsz egyensúlyban maradni, miként töltődsz fel?

Azt már régen elengedtem, hogy minden napom egyensúlyban legyen, ez egy idealizált kép, amit szerintem lehetetlen elérni, és csak felesleges nyomást teszek magamra, ha ezért küzdök. Elfogadtam, hogy vannak könnyű és nehéz időszakok - hetek, hónapok, szélsőséges esetben akár évek -, és összességében ezek között kell megteremteni a harmóniát. Persze az fontos, hogy a legnagyobb pörgésben is ki tudjak kapcsolni néha, erre az én eszközöm a futás. Heti négy-öt alkalommal futok közép- és hosszútávokat, úgy érzem, ez az egyik legjobb dolog, amit a mentális és fizikai egészségemért tehetek.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Életmód

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Promóciók

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Kép
Életmód

Ez a tejfajta a bolygó legnagyobb átverése? Íme 4 ok, amiért ne igyál zabtejet a szakértők szerint

Te is a reggelt egy finom zabtejes kávéval indítod? Ha igen, akkor ne tedd! Mutatunk 4 okot, hogy miért válassz inkább más növényi alternatívát!

Kép
Stílus

J.Lo máris rajong érte! Ez a filléres kiegészítő most minden stílusos nő kedvence lett egy pillantás alatt

Vannak trendek, amik esetében lehet felesleges kutatni a miérteket, szimplán csak elég sodródni az események alakulásával. És ezzel Jennifer Lopez is így lehet!

Kép
Életmód

Íriszdiagnosztika: Ezt árulja el a a jövődről és személyiségedről a szemed formája és színe

Tudtad, hogy a sorsod kiolvasható a szemedből? Máris mutatjuk, hogy mi vár rád a jövőben!

Kép
Életmód

A történelem leghíresebb női bűnözői: 8 hölgy, akinek nevét a legkeményebb férfiak is rettegték

Gyilkosság, rablás, emberrablás, robbantás és kábítószer-kereskedelem! Mutatjuk a történelem 8 leghírhedtebb női bűnözőinek történetét!

Kép
Sztárok

Nem hiszünk a szemünknek! Ebben a mesébe illő házban él Sofia Vergara

Sofia Vergara Los Angeles-i ház pont olyan, mint ő maga: gyönyörű, stílusos, és el sem hisszük, hogy valódi!

Kép
Sztárok

Kovács Patrícia: "Nem vagyok főszereplő a saját életemben sem" - #Képesvagyok podcast S1E11

A #Képesvagyok podcast adásban Kovács Patrícia színésznővel, a SUHANJ! Alapítvány társalapítójával beszélgettünk. Az interjúban szóba került az empátia, a gyerekkori minták, a kritikák és az újrakezdés. Hallgasd meg az inspiráló epizódot!