Legyen Divat a Női Vezető! - Sziget Ágnes: „Mindig is nyitott voltam a társadalmi kérdések iránt, de az elmúlt években az aktivizmus fontosabb lett, mint valaha”

Legyen Divat a Női Vezető! - Sziget Ágnes: „Mindig is nyitott voltam a társadalmi kérdések iránt, de az elmúlt években az aktivizmus fontosabb lett, mint valaha”
Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Sziget Ágnes, a Magyar Telekom Nyrt. Tehetségmenedzsment, toborzási és employer branding vezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

Kép

Mi a mottód?

A siker valahol az adatok és a Gut feeling határán van.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Szerintem itt több tulajdonság kombinációjáról beszélhetünk: kitartás, kemény munka és szorgalom. A mai felszínes, közösségi média központú világban a fiatal lányok sokszor csak annyit látnak a sikeres nőkből, hogy mindig csinosak, márkás ruhákban járnak, sokat utaznak, és a legjobb éttermekben esznek. Pedig a designer cuccokban járó vezetőtől önmagában még egy vállalkozás sem lett nyereséges. Ez hamis illúzió. A sikert nem adják ingyen, de éppen ettől olyan értékes.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Adaptív.

Van olyan társadalmilag fontos tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Mindig is nyitott voltam a társadalmi kérdések iránt, de az elmúlt években az aktivizmus fontosabb lett, mint valaha. Olyan korban élünk, ahol egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne álljunk ki azok mellett az értékek mellett, amikben hiszünk. A szabadságunk, a környezetünk, a jövőnk a mi kezünkben van, és a tét nagyobb, mint bármikor. Hatásunk pedig igenis mindannyiunknak lehet. Nem kell jószolgálati nagykövetnek lenni, vagy civil szervezethez csatlakozni ahhoz, hogy cselekedjünk. Ha a barátainknál, családunk tagjainál változást érünk el, már tettünk valamit. Ehhez pedig sokszor plusz energia befektetés sem szükséges, elég az is, ha példát mutatunk mikrokörnyezetünkben. Egy biztos: a közöny napjaink egyik legnagyobb ellensége.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál ezen a téren a jövő női felsővezetőinek?

Milyen érdekes, hogy a hullámhegy-hullámvölgy szópárból csak a hullámvölgy épült be a mindennapi nyelvünkbe. Ez a nyelvi jelenség is jól mutatja, mennyire hajlamosak vagyunk a negatív szűrésre: arra, hogy a teljes történetből csak a kellemetlen részleteket emeljük ki, és ezekre fókuszáljunk. Pedig a hullámvölgyek kezelésének egyik kulcsa, hogy tudatosítsuk magunkban: a nehézségek, hibák, kudarcok ugyanúgy az életünk normális részei, mint a boldog pillanatok. Nem baj, ha dühösek vagy szomorúak vagyunk, ezeket az érzéseket is meg kell élni, de arra figyelnünk kell, hogy ne „katasztrofizáljuk” a helyzetünket, ne veszítsük el a konstruktivitásunkat. Ha erre képesek vagyunk, akkor egy idő után eljutunk oda, hogy racionálisan tudjuk elemezni a helyzetünket, le tudjuk vonni a tanulságokat és megerősödve jövünk ki a szituációból. Itt is az egyensúly a kulcs: vegyük észre a szép pillanatokat, a hullámhegyeket is, éljük meg őket, hogy töltekezni tudjunk belőlük a nehezebb napokon.

Mi a titkod, vezetőként hogyan tudsz egyensúlyban maradni, miként töltődsz fel?

Azt már régen elengedtem, hogy minden napom egyensúlyban legyen, ez egy idealizált kép, amit szerintem lehetetlen elérni, és csak felesleges nyomást teszek magamra, ha ezért küzdök. Elfogadtam, hogy vannak könnyű és nehéz időszakok - hetek, hónapok, szélsőséges esetben akár évek -, és összességében ezek között kell megteremteni a harmóniát. Persze az fontos, hogy a legnagyobb pörgésben is ki tudjak kapcsolni néha, erre az én eszközöm a futás. Heti négy-öt alkalommal futok közép- és hosszútávokat, úgy érzem, ez az egyik legjobb dolog, amit a mentális és fizikai egészségemért tehetek.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Kép
Sztárok

Akkor és most: Így változott meg Madonna arca 25 év alatt

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!

Kép
Sztárok
Kép
Stílus

3 népszerű trendőrület, ami már nem lesz divatos 2023-ban - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A mikrotrendek bár mindig csak egy aprócska szerepet vállalnak magukra a divatirányzatok között, ettől függetlenül nagyon is kijár nekik az a bizonyos figyelem.

Kép
Szépség

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!