Legyen Divat a Női Vezető! - Seres Nikolett: "Folyamatosan törekedjünk arra, hogy egy jobb verziója legyünk önmagunknak."

Legyen Divat a Női Vezető! - Seres Nikolett: "Folyamatosan törekedjünk arra, hogy egy jobb verziója legyünk önmagunknak."
Forrás: Pejkó Gergő
Facebook
Twitter
Pinterest

Seres Nikolett, a Telenor Magyarország Zrt. belső kommunikációs vezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Volt női példakép, akit tudtál követni, aki inspirált az életed során?

Mindig vágytam egy olyan igazi role model-re, akivel azonosulni tudok, akire fel tudok nézni és irányt mutathat egy-egy nehéz helyzetben. Az eddigi pályafutásom során a különböző korszakaimban mindig volt körülöttem egy-egy olyan női vezető, aki aktuálisan inspirált és erőt adott. A legnagyobb hatással a Telenor egy korábbi vezérigazgatója, Alexandra Reich volt rám, aki emberközeli, de céltudatos vezetői stílusával megmutatta, hogyan kell szívvel, de határozottan vezetni. Igazi love culture-t épített a Telenorban, olyan családias és emberközpontú közeget, ahol öröm dolgozni és hosszú évek után vele értük el a legnagyobb sikereket. Mert nagyot álmodni és szinte mindenkiből a legjobb énjét hozta ki. Szárnyaltam mellette, annyira inspiráló és motiváló volt, miközben üzletileg is briliánsan gondolkozott. Tőle a szemléletmódja kapcsán tanultam a legtöbbet, ahogy az emberekről gondolkodott és motiválta őket. Emellett minden olyan nőtársamra felnézek, aki bátran ki mer állni magáért és a véleménye mellett. Tisztelem és becsülöm a munkásságukat és a mai napig sok inspirációt merítek az élenjáró hazai példákból.

Van olyan terület/tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Tavaly év végén egy mentori felkérés kapcsán elhatároztam, hogy mostantól aktívan szeretnék hozzájárulni a jövő női vezető nemzedékének kineveléséhez és támogatásához. Én első generációs értelmiségi vagyok. A szüleim mindent megtettek azért, hogy sikeres pályát építhessek és hogy az én életem sokkal könnyebb legyen az övékénél. A családban nem volt előttem olyan példa vagy karrierút, ami mintát és irányt mutatott volna. Önállóan kellett ki- és megtalálnom, hogy miben vagyok jó. Az idei évtől olyan fiatal hölgyeket fogok mentorként támogatni, akiket a tapasztalatommal és a szemléletemmel segíteni tudok és akik erőt tudnak meríteni az én tanulságaimból és akiktől én is sokat tanulhatok. Mert ebben hiszek. A nyitottságban, a folyamatos tanulásban és fejlődésben, és a kölcsönös tudás- és szemléletmegosztásban. Kifejezett szívügyem a roma értelmiség felkarolása, mert bár a vonásaimon egyáltalán nem látszik, de nekem is vannak roma gyökereim.

Mit üzennél a fiatal lányoknak/nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

A hitet önmagunkban. Az önismeretet. Az önszeretetet. Mert több van bennünk, mint hinnénk. Igyekezzünk minden helyzetben a legjobb formánkat adni. Folyamatosan törekedjünk arra, hogy egy jobb verziója legyünk önmagunknak. Sokszor túlzottan kritikusok vagyunk magunkkal szemben. Pedig csak tisztában kell lennünk az értékeinkkel.

A legjobban a kudarctól való félelem hátráltat minket. Hogy nem hiszünk magunkban eléggé. Minden körülmények között higgyünk önmagukban, a tudásunkban, a döntéseinkben, a megérzéseinkben. Tegyünk meg mindent azért, amiben igazán hiszünk, legyünk asszertívak, álljunk ki magunkért és bátran vállaljuk a véleményünket. Ne megfelelni akarjunk, merjünk önmagunk lenni. Sikereink és előrejutásunk legnagyobb gátja csak mi önmagunk lehetünk. Én fiatalkorom óta keményen tanulok és dolgozok, folyamatosan fejlesztem magam. Ha valamibe energiát tettem, és igazán hittem benne, azt sikerült is elérnem. Ennek ellenére a mai napig még mindig sokszor azon kapom magam, hogy gyakran kételkedem, vajon egy adott kihívás sikerülni fog-e. De ez nem lehet kérdés. Sikerülni fog!

Egy olyan világ építéséhez szeretnék hozzájárulni, ahol nem a nemi szerepek döntik el valakiről, hogy sikerül-e érvényesülnie, hanem a saját képességei alapján értékelik.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Kép
Sztárok

Félelmetes! Így rohamozták meg Angelina Jolie-t az emberek Párizsban - FOTÓK

Angelina Jolie minden bizonnyal nem számított arra, hogy a francia fővárosban ilyen lelkes tömeg fogadja majd.

Kép
Sztárok
Kép
Horoszkóp

4 csillagjegy-pár, akik egymás ellentétjei, mégis örökre együtt maradnak

Nem véletlenül mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, igaz?

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Borbély Alexandra generációkat bemutató képe könnyeket csal a szemekbe

Új képet osztott meg a színésznő, amire nem lehet érzelemmentesen nézni.

Kép
Sztárok

Már hatalmas a pocakja! Bruce Willis és Demi Moore várandós lányának friss fotóján ámuldozik az internet

Rumer Willist kényelmes szettje semmit se rejtett el a kíváncsi tekintetek elől!