Legyen Divat a Női Vezető! - Pistyur Veronika: „Szerencsés vagyok, mert gyerekkorom óta voltak mellettem felnőttek, akik nem rombolták, hanem építették az önbizalmamat”

Legyen Divat a Női Vezető! - Pistyur Veronika: „Szerencsés vagyok, mert gyerekkorom óta voltak mellettem felnőttek, akik nem rombolták, hanem építették az önbizalmamat”

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezető igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezető szerepkörről.

Kép

Mi a mottód?

Molnár Piroska után szabadon: Az élet alapvetően értelmetlen, de olyan érdekes!

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Azt hiszem, a kíváncsiságomnak és a kedvezményezőkészségemnek. Utóbbi abban hajt előre, hogy ha látok valamit, ami úgy érzem, működhetne jobban, és tehetek érte, akkor belevágok, és megteszem.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Kedves tank vagyok. (Ez több szó, de egyik sem lenne teljes önmagában.)

Volt olyan vezető életedben, aki sokat segített a karriered építésében? Volt köztük női vezető?

Szerencsés vagyok, mert gyerekkorom óta voltak mellettem felnőttek, akik nem rombolták, hanem építették az önbizalmamat. Ez látszólag egyszerűen hangzik, de sok fiatal lányt mentorálva tudom, hogy mennyire nem magától értetődő. Máig kulcsszereplőknek gondolom a pedagógusokat, akik az első vezetői mintákat adják egy ember életében a szülők mellett. Mindig hálás leszek például az általános iskolai és gimnáziumi osztályfőnökeimnek, Zakar Ágnesnek és Stefány Juditnak, mert biztattak, és az értő és értelmes támogatásuk nem törte meg az ambíciómat, a kezdeményezőkészségemet és a hitemet abban, hogy sok munkával lehet eredményeket elérni.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál ezen a téren a jövő női felsővezetőinek?

Ha baj van, kérjenek külső segítséget! Érdemes odafigyelni, ha valamiért újra és újra nagyon hasonló krízisekbe kerülünk. Nem árt kibogozni, mi az oka, hogy megszakíthassuk az ördöginek látszó kört. Jó pár éve, egy nagyon nehéz év végén csak két embernek küldtem üzenetet újévkor: a pszichológusomnak és a coach-omnak. Megköszöntem, hogy átsegítettek egy igen fájdalmas időszakon. Ma épp nincs ilyen helyzet az életemben, de fenntartó jelleggel kéthetente szoktam találkozni a pszichológusommal. Minden fiatal lánynak javaslom, hogy ha az önbecsülése nincs a helyén, kezdje a karrierjét a pszichológusnál. Utána biztosan könnyebb lesz.

Mit üzennél a fiatal lányoknak / nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Sokáig elhittem, hogy az érzelmeknek nincs helye a munkahelyen, az üzletben. Elfojtottam, próbáltam keménynek tűnni, de ez felesleges feszültséget okozott, és a helyzetek zömét nem is oldottam meg vele. Ma már magabiztosan vállalom, és a kollégáim is látják, ha valami nagy örömet okoz, de azt is, ha csalódást. Azt hiszem az, hogy az érzelmeimet igyekszem önazonosan megélni és mutatni az üzleti viszonyaimban is, hitelességet ad. Nincsenek felesleges kerülőutak, amik időt és energiát visznek, de ezt sokáig kellett gyakorolni.

Mi a titkod, vezetőként hogyan tudsz egyensúlyban maradni, miként töltődsz fel?

Egyre tudatosabb vagyok a magamra figyelésben. Van meetingmentes nap is a hetemben, és amikor úgy érzem, nagyon túltoltam, csendre és ingersemlegességre van szükségem, akkor a családom támogatásával két napra elmegyek egyedül vidékre, meghallani újra magamat, az igényeimet a csendben

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Kép
Stílus

Varázslatos női ruhák a múltból: Fotók a 20. századi magyar divat évtizedeiből

Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy, szólt a Neurotic egyik száma. Valóban a divat diktálja a világ, a felnőtté válás, az életszakaszváltások egyre gyorsuló tempóját?

Kép
Szépség

Letisztult, egyenes frizura villámgyorsan! Teszteltük az új The Dyson Airstrait™ hajvasalót

Egy igazán modern és sok lehetőséget rejtő készüléket próbálhattunk ki, de vajon mennyire hatékony? Megosztjuk a tapasztalatainkat!

Kép
Sztárok

Selena Gomez manikűrje már a tavaszt idézi: imádni fogod ezt az árnyalatot te is!

Selena Gomez körmeit elnézve szinte biztos, hogy nem lehet túlontúl korán kezdeni a tavaszi manikűröket!

Kép
Sztárok

Híres leszbikus nők, akik egykoron férfihoz mentek feleségül

A szerelem bár néha tesz egy kis kerülőt, de idővel mindig célba ér!

Kép
Életmód

Így élnek a világ leggazdagabb kisállatai: vacsora ezüst tálcán, hatalmas medence, nemes textilekből készült ágynemű

Ezüst tányéron felszolgált steak vacsorára, óriási medence, nemes textilekből készült ágynemű, sok millió Instagram-követő. A világ leggazdagabb kutyái és macskái olyan elképesztő luxusban élnek, amiről a legtöbb ember csak álmodozik.

Kép
Sztárok

Sztárpárok, ahol a nő sokkal többet keres a férfinál

Sok párkapcsolat tönkremegy amiatt, mert a férfi egója nem tudja elviselni, hogy párja többet ad hozzá a családi kasszához. De szerencsére az ellenkezőjére is bőven akad példa, még a sztárok között is.