Legyen Divat a Női Vezető! - Patai Krisztina: „A határozottságomnak és a szakmai teljesítményemnek köszönhetem, hogy anno vezetővé neveztek ki”

Legyen Divat a Női Vezető! - Patai Krisztina: „A határozottságomnak és a szakmai teljesítményemnek köszönhetem, hogy anno vezetővé neveztek ki”

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Patai Krisztina, a Future Talents Consulting Kft. ügyvezetője osztja meg tapasztalatait a női vezető szerepkörről

Kép

Mi a mottód?

Kettő is eszembe jutott:

Többet ésszel, mint erővel.

Amit nem kívánsz magadnak, ne kívánd embertársadnak.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

A határozottságomnak és a szakmai teljesítményemnek köszönhetem, hogy anno vezetővé neveztek ki. Természetes vezető típusnak nevezett az akkori felettesem, akire szívesen hallgatnak mások.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Inspiráló.

Véleményed szerint vannak olyan akadályok, amelyek csak a nők karrierjét nehezítik meg? Ha igen, melyek azok?

Szerintem a gyermekvállalás és szülési szabadság egyértelműen olyan akadály, ami csak a női karriereket érinti jelentősen. Nagyon tudatosnak és jól szervezettnek kell lenni ahhoz, hogy egy nő ugyanott folytathassa a karrierjét a gyerekszülés után is, mint ahonnan szülési szabadságra ment.

Mit üzennél a fiatal lányoknak / nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Véleményem szerint az önismeret és az önbizalom nagyon lényeges tényező. Fontos tudniuk, hogy miért szeretnének vezetők lenni, és azt is, hogy ez mivel jár. Ne más kedvéért vagy a külső elvárások miatt legyenek vezetők, ha ez a cél megfogalmazódik, az csakis a saját döntésük legyen. A vezetővé válás és a szakmai fejlődés útján pedig ne áldozzanak be mindent azért, hogy ez a cél teljesüljön. A karrier fontos, ahogy az önmegvalósítás is, de az még fontosabb, hogy teljes és örömteli életet éljünk. A siker önmagában nem tesz boldoggá, ha nincs kivel/ kikkel megosztani.

Mire vagy büszke? Mi a legnagyobb eredmény, amit elértél?

Én a családomra és a kisfiamra vagyok a legbüszkébb, számomra ez minden szakmai teljesítménynél többet jelent. Természetesen büszke vagyok arra is, hogy meg tudtam őrizni az önazonosságomat az évek során, és hogy most már a saját cégemet vezethetem, a saját csapatomat fejleszthetem. A saját utamat járhatom. A multis éveimből pedig arra vagyok büszke, hogy mindig magas szakmai teljesítményt tudtam nyújtani, és hogy kineveltem sok női vezetőt, akik most már saját csapatot vezetnek és jól teljesítenek.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép
Sztárok

Jennifer Lopez bemutatja: íme a tökéletes tavaszi outfit, ami elegáns, mégis kényelmes

Jennifer Lopez megint csak egy szuper outfitötletet hozott tavaszra!

Kép
Sztárok

Sokkoló, hogy a gyógyíthatatlan beteg Christina Applegate milyen vírust kapott el egy éttermi saláta miatt

Christina Applegate nem rég tudatta a rajongóival, hogy szklerózis multiplexszel élő, most pedig arról vallott, hogy súlyos betegséget kapott egy fertőzött salátától.

Kép
Shopping

9 outfit Monica Geller ruhatárából, ami 2024-ben divatosabb, mint valaha

Oké, Rachel Green dolgozott a divatszakmában, de azért szó sincs arról, hogy Courteney Cox stílusát ne lenne érdemes lemásolnod!