Legyen Divat a Női Vezető! - Pastyik Renáta: "Le kell tudni rakni a munkát, ahhoz, hogy következő nap ugyanolyan lelkesedéssel tudjuk csinálni."

Legyen Divat a Női Vezető! - Pastyik Renáta: "Le kell tudni rakni a munkát, ahhoz, hogy következő nap ugyanolyan lelkesedéssel tudjuk csinálni."
Forrás: Pejkó Gergő

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Facebook
Twitter
Pinterest

Pastyik Renáta, a Marquard Media Magyarország Kft. kereskedelmi igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Volt/van-e olyan nő az életedben, aki sokat segített Neked a karriered építésében?

A karrierem és a szakmai fejlődésem szempontjából nagyon sokat köszönhetek a főnökeimnek, akik az utóbbi 19 évben szinte kizárólag nők voltak. Emellett voltam/vagyok olyan szerencsés, hogy a főnököm egyben a mentorom is volt, aki önzetlenül tanított és segített, és nem félt attól, hogy átadja a tudását. Nagyon jó emberismerő révén tudta a karrierem során mikor milyen motivációkkal tud a legjobban ösztönözni arra, hogy a legtöbbet és legjobbat hozzam ki magamból. Mindenkinek ilyen vezetőt/mentort kívánok és bízom benne, hogy ezt én is ilyen lelkesen tudom tovább vinni.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál e téren a jövő női felsővezetőinek?

Természetesen nekem is voltak és vannak is hullámvölgyeim és ha valaki odaadással végzi a munkáját, óhatatlanul belekerül ezekbe. A kulcs ezek kezelésére és elkerülésére megtalálni az egyensúlyt a szakmai és privát élet között. Le kell tudni rakni a munkát, ahhoz, hogy következő nap ugyanolyan lelkesedéssel tudjuk csinálni. Vezetőként rengeteg önismerettel kell rendelkeznünk, ezt tanulnunk kell, és nem szabad tudomásul venni azokat a hiedelmeket, hogy egy vezetőnek választani kell család és a karrier között, mert ez nem így van. Vannak időszakok amikor a hangsúlyok nem egyformák, van, amikor nem szabad félnünk attól, hogy segítséget kérjünk, de tökéletesen helyt lehet állni egy nőnek mindkét területen egyidőben is.

Te tudsz a munkahelyeden a fiatal nőknek hatékonyan segíteni? Miért fontos számodra a tudásmegosztás?

A médiában kifejezetten sok nő dolgozik, így én is körül vagyok véve női kollégákkal. Nagyon fontosnak tartom, hogy azt a vezetői hozzáállást, amelyet én kaptam, tovább tudjam adni és ösztönözhessem a kolléganőimet arra, hogy akarjanak fejlődni, dolgozni és bizonyítani, elsősorban maguknak. Számomra a tudásmegosztás abból a szempontból is nagyon fontos, hogy rendületlenül hiszek a csapatenergiákban, abban, hogy egy csapaton belül 1 meg 1 az több mint kettő, és a tudások megosztása kétirányú kell legyen, mert egy csapat és ezáltal egy cég is, így tud igazán sikeres lenni. Úgy gondolom, hogy ebben rejlik a női vezetők erénye, hogy több empátiával és érzéssel tudnak maguk mellett újabb vezetőket „nevelni”.

Idővel rájövünk, hogy azért van két kezünk, hogy az egyikkel magunknak, a másikkal pedig a körülöttünk lévőknek segítsünk.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Kép
Sztárok

Lekapták őket: Már nem tudják tovább titkolni, ő a Bridgerton sorozat sztárjának gyönyörű barátnője! - FOTÓ

Colin Bridgertont alakító szexi színész már nem tudja tovább titkolni kapcsolatát, ugyanis lencsevégre kapták őket. Mutatjuk, ki Luke Newton csinos barátnője!

Kép
Szépség

Tényleg árthat hajunknak a sós víz? Ha erre figyelsz, nem lehet baj a nyaralás során

A nyári tengerparti nyaralások alkalmával nem csupán bőrünk védelme érdemel kiemelt figyelmet, hanem fontos, hogy hajtincseink is megfelelő ápolásban és gondoskodásban részesüljenek. Mutatjuk, hogyan!

Kép
Életmód

Már nem a fehérje a legnagyobb táplálkozási őrület: 2024-ben ez a makrotápanyag vált a legfontosabbá

Igen, igen, fontos a fehérjebevitel, de 2024-ben a rostok kerültek a reflektorfénybe!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 15 kihagyhatatlan nyári ruha 15 ezer forint alatt

A nyári ruhák terén tényleg megéri a változatosságra törekedni.

Kép
Életmód

Hiányuk demenciához vezethet! Avagy íme a 6 legerősebb agyműködést serkentő vitamin

Az emberi agy a testünk legbonyolultabb szerve. Felelős a gondolkodásért, az érzelmekért, a memóriáért, a tanulásért, a kreativitásért és még hosszan sorolhatnánk. Ahogy öregszünk, vagy ha krónikus betegségekkel küzdünk, a kognitív funkcióink romlani kezdhetnek. Ez a hanyatlás számos tényezőből eredhet, beleértve a nem megfelelő táplálkozást, a genetikai hajlamot, a stresszt, és természetesen a vitaminhiányokat is. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a vitaminokat, melyek az agyműködés serkentéséért is felelnek.

Kép
Sztárok

Volt, hogy tizenhárom hónap alatt 42 kilót fogyott! Avagy 10 őrültes dolog Karl Lagerfeldről

Karl Lagerfeld életét megannyi titok és szóbeszéd lengte körbe és ez a varázs az évek múlásával sem veszít érdekes bájából.