Legyen Divat a Női Vezető! - Pastyik Renáta: "Le kell tudni rakni a munkát, ahhoz, hogy következő nap ugyanolyan lelkesedéssel tudjuk csinálni."

Legyen Divat a Női Vezető! - Pastyik Renáta: "Le kell tudni rakni a munkát, ahhoz, hogy következő nap ugyanolyan lelkesedéssel tudjuk csinálni."
Forrás: Pejkó Gergő
Facebook
Twitter
Pinterest

Pastyik Renáta, a Marquard Media Magyarország Kft. kereskedelmi igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Volt/van-e olyan nő az életedben, aki sokat segített Neked a karriered építésében?

A karrierem és a szakmai fejlődésem szempontjából nagyon sokat köszönhetek a főnökeimnek, akik az utóbbi 19 évben szinte kizárólag nők voltak. Emellett voltam/vagyok olyan szerencsés, hogy a főnököm egyben a mentorom is volt, aki önzetlenül tanított és segített, és nem félt attól, hogy átadja a tudását. Nagyon jó emberismerő révén tudta a karrierem során mikor milyen motivációkkal tud a legjobban ösztönözni arra, hogy a legtöbbet és legjobbat hozzam ki magamból. Mindenkinek ilyen vezetőt/mentort kívánok és bízom benne, hogy ezt én is ilyen lelkesen tudom tovább vinni.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál e téren a jövő női felsővezetőinek?

Természetesen nekem is voltak és vannak is hullámvölgyeim és ha valaki odaadással végzi a munkáját, óhatatlanul belekerül ezekbe. A kulcs ezek kezelésére és elkerülésére megtalálni az egyensúlyt a szakmai és privát élet között. Le kell tudni rakni a munkát, ahhoz, hogy következő nap ugyanolyan lelkesedéssel tudjuk csinálni. Vezetőként rengeteg önismerettel kell rendelkeznünk, ezt tanulnunk kell, és nem szabad tudomásul venni azokat a hiedelmeket, hogy egy vezetőnek választani kell család és a karrier között, mert ez nem így van. Vannak időszakok amikor a hangsúlyok nem egyformák, van, amikor nem szabad félnünk attól, hogy segítséget kérjünk, de tökéletesen helyt lehet állni egy nőnek mindkét területen egyidőben is.

Te tudsz a munkahelyeden a fiatal nőknek hatékonyan segíteni? Miért fontos számodra a tudásmegosztás?

A médiában kifejezetten sok nő dolgozik, így én is körül vagyok véve női kollégákkal. Nagyon fontosnak tartom, hogy azt a vezetői hozzáállást, amelyet én kaptam, tovább tudjam adni és ösztönözhessem a kolléganőimet arra, hogy akarjanak fejlődni, dolgozni és bizonyítani, elsősorban maguknak. Számomra a tudásmegosztás abból a szempontból is nagyon fontos, hogy rendületlenül hiszek a csapatenergiákban, abban, hogy egy csapaton belül 1 meg 1 az több mint kettő, és a tudások megosztása kétirányú kell legyen, mert egy csapat és ezáltal egy cég is, így tud igazán sikeres lenni. Úgy gondolom, hogy ebben rejlik a női vezetők erénye, hogy több empátiával és érzéssel tudnak maguk mellett újabb vezetőket „nevelni”.

Idővel rájövünk, hogy azért van két kezünk, hogy az egyikkel magunknak, a másikkal pedig a körülöttünk lévőknek segítsünk.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Kép
Szépség

10 örökérvényű szépségtrükk, amit a Szex és New Yorkból tanultunk

A Szex és New Yorkban látott szépségtrükkök közel két évtized távlatában is ugyanolyan aktuálisak, mint egykoron voltak.

Kép
Sztárok

A 13 legőrültebb sztori a sztárvilágból, ami meglepő, de igaz

Tény és való, hogy a sztárok sok esetben olyanok, mint bármelyik ember, ám kivételek mindig vannak!

Kép
Szépség

Ókori szépségtippek! Így ápolta bőrét a páratlan megjelenésű Kleopátra

Vajon mivel ápolta a bőrét, hogy évezredekkel később is tökéletes megjelenéséről álmodozunk?

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.