Legyen Divat a Női Vezető! - Oszkó-Jakab Natália: „Tudok konfliktusokat elsimítani, embereket összehozni és koordinálni, motiválni, viszont konfliktushelyzetben tudom képviselni a csapat érdekeit”

Legyen Divat a Női Vezető! - Oszkó-Jakab Natália: „Tudok konfliktusokat elsimítani, embereket összehozni és koordinálni, motiválni, viszont konfliktushelyzetben tudom képviselni a csapat érdekeit”

Életmód

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Promóciók

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Nonprofit Kft. ügyvezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

Kép

Mi a mottód?

„Aki mer, az nyer”.

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Mindenképpen a diplomáciai érzékemet emelném ki. Tudok konfliktusokat elsimítani, embereket összehozni és koordinálni, motiválni, viszont konfliktushelyzetben tudom képviselni a csapat érdekeit. Emellett van bennem vakmerőség is, ami a vállalkozói léthez elengedhetetlen.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Bizalom.

Te tudsz a munkahelyeden a fiataloknak hatékonyan segíteni? Miért fontos, hogy a vezetők támogassák a jövő menedzsereit?

Igen, a Művészetek Völgyében több jelenlegi vagy korábbi kollégám is fiatalon, viszonylag kevés szakmai háttérrel került a fesztiválhoz, majd ahogy egyre jobban beletanultak a szakmába, egyre fontosabb feladatokat lehetett rájuk bízni, és egyre jelentősebb pozíciókat töltöttek be. Fontos, hogy lehetőséget adjunk a fiataloknak, hiszen tulajdonképpen így biztosíthatjuk a megfelelő szakmai utánpótlást is. A rendezvény-, illetve a zeneiparban eleve kevesebb releváns tudást adó képzés van, és ezek mellett is nélkülözhetetlen a megfelelő gyakorlat megszerzése. Itt nincs a multinacionális cégekhez hasonló egyértelmű életpályamodell, nekünk kell támogatnunk azokat a fiatal pályakezdőket, akik később vezetőkké válhatnak.

Van olyan társadalmilag fontos tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

A környezetvédelem, bár ez szorosan összefügg a munkámmal is, hiszen a Művészetek Völgyében számos zöld kezdeményezésünk van. A fesztivál harmincegy évvel ezelőtt eleve egy természetvédelmi projektből született meg, így a kezdetektől törekszünk arra, hogy erre edukáljuk a közönségét is. A Művészetek Zöldje udvarban például nagyon sok szervezetet és nemzeti parkot ismerhetnek meg a látogatók, innen indulnak kirándulások és túraprogramok is. A legtöbb helyszínen nem épített színpad van, hanem az adott tereket alakítjuk át fesztiválhelyszínné, így kevesebb energiát használ a fesztivál, mint egy teljesen épített rendezvény esetében, nincsenek aggregátorok sem. Emellett évek óta repohár rendszer van, itt a poharakat a fesztiválozók vissza is válthatják, így azok visszakerülnek a körfogásba. Vannak szelektívgyűjtők, és komposztáló is a hulladék csökkentésére. Ebben évről évre egyre sikeresebbek vagyunk: míg 2018-ban 49 tonna hulladék keletkezett a fesztivál tíz napja alatt, 2021-ben ezt sikerült 32 tonnára csökkenteni. A három település között ingyenes Csigabusz jár, hogy az embereket a közösségi közlekedés használatára biztassuk.

Mit üzennél a fiatal lányoknak / nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Igenis összehozható egy jó karrier család mellett is, természetesen a megfelelő háttérországgal, támogatói közeggel felvértezve. Szerintem még sok mindenben hátrányos helyzetből indulnak a női vezetők, de ennek ellenére, aki tudja bizonyítani a rátermettségét, mára több lehetőséget is kap. Arra kell figyelnünk, hogy a tegyünk a női kötelező kvóták miatt kialakult ellenérzés ellen, és bizonyítsuk a tudásunkat.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Életmód

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Promóciók

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Kép
Életmód

Ez a tejfajta a bolygó legnagyobb átverése? Íme 4 ok, amiért ne igyál zabtejet a szakértők szerint

Te is a reggelt egy finom zabtejes kávéval indítod? Ha igen, akkor ne tedd! Mutatunk 4 okot, hogy miért válassz inkább más növényi alternatívát!

Kép
Stílus

J.Lo máris rajong érte! Ez a filléres kiegészítő most minden stílusos nő kedvence lett egy pillantás alatt

Vannak trendek, amik esetében lehet felesleges kutatni a miérteket, szimplán csak elég sodródni az események alakulásával. És ezzel Jennifer Lopez is így lehet!

Kép
Életmód

Íriszdiagnosztika: Ezt árulja el a a jövődről és személyiségedről a szemed formája és színe

Tudtad, hogy a sorsod kiolvasható a szemedből? Máris mutatjuk, hogy mi vár rád a jövőben!

Kép
Életmód

A történelem leghíresebb női bűnözői: 8 hölgy, akinek nevét a legkeményebb férfiak is rettegték

Gyilkosság, rablás, emberrablás, robbantás és kábítószer-kereskedelem! Mutatjuk a történelem 8 leghírhedtebb női bűnözőinek történetét!

Kép
Sztárok

Nem hiszünk a szemünknek! Ebben a mesébe illő házban él Sofia Vergara

Sofia Vergara Los Angeles-i ház pont olyan, mint ő maga: gyönyörű, stílusos, és el sem hisszük, hogy valódi!

Kép
Sztárok

Kovács Patrícia: "Nem vagyok főszereplő a saját életemben sem" - #Képesvagyok podcast S1E11

A #Képesvagyok podcast adásban Kovács Patrícia színésznővel, a SUHANJ! Alapítvány társalapítójával beszélgettünk. Az interjúban szóba került az empátia, a gyerekkori minták, a kritikák és az újrakezdés. Hallgasd meg az inspiráló epizódot!