Legyen Divat a Női Vezető! - Oszkó-Jakab Natália: „Tudok konfliktusokat elsimítani, embereket összehozni és koordinálni, motiválni, viszont konfliktushelyzetben tudom képviselni a csapat érdekeit”

Legyen Divat a Női Vezető! - Oszkó-Jakab Natália: „Tudok konfliktusokat elsimítani, embereket összehozni és koordinálni, motiválni, viszont konfliktushelyzetben tudom képviselni a csapat érdekeit”

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Nonprofit Kft. ügyvezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

Kép

Mi a mottód?

„Aki mer, az nyer”.

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Mindenképpen a diplomáciai érzékemet emelném ki. Tudok konfliktusokat elsimítani, embereket összehozni és koordinálni, motiválni, viszont konfliktushelyzetben tudom képviselni a csapat érdekeit. Emellett van bennem vakmerőség is, ami a vállalkozói léthez elengedhetetlen.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Bizalom.

Te tudsz a munkahelyeden a fiataloknak hatékonyan segíteni? Miért fontos, hogy a vezetők támogassák a jövő menedzsereit?

Igen, a Művészetek Völgyében több jelenlegi vagy korábbi kollégám is fiatalon, viszonylag kevés szakmai háttérrel került a fesztiválhoz, majd ahogy egyre jobban beletanultak a szakmába, egyre fontosabb feladatokat lehetett rájuk bízni, és egyre jelentősebb pozíciókat töltöttek be. Fontos, hogy lehetőséget adjunk a fiataloknak, hiszen tulajdonképpen így biztosíthatjuk a megfelelő szakmai utánpótlást is. A rendezvény-, illetve a zeneiparban eleve kevesebb releváns tudást adó képzés van, és ezek mellett is nélkülözhetetlen a megfelelő gyakorlat megszerzése. Itt nincs a multinacionális cégekhez hasonló egyértelmű életpályamodell, nekünk kell támogatnunk azokat a fiatal pályakezdőket, akik később vezetőkké válhatnak.

Van olyan társadalmilag fontos tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

A környezetvédelem, bár ez szorosan összefügg a munkámmal is, hiszen a Művészetek Völgyében számos zöld kezdeményezésünk van. A fesztivál harmincegy évvel ezelőtt eleve egy természetvédelmi projektből született meg, így a kezdetektől törekszünk arra, hogy erre edukáljuk a közönségét is. A Művészetek Zöldje udvarban például nagyon sok szervezetet és nemzeti parkot ismerhetnek meg a látogatók, innen indulnak kirándulások és túraprogramok is. A legtöbb helyszínen nem épített színpad van, hanem az adott tereket alakítjuk át fesztiválhelyszínné, így kevesebb energiát használ a fesztivál, mint egy teljesen épített rendezvény esetében, nincsenek aggregátorok sem. Emellett évek óta repohár rendszer van, itt a poharakat a fesztiválozók vissza is válthatják, így azok visszakerülnek a körfogásba. Vannak szelektívgyűjtők, és komposztáló is a hulladék csökkentésére. Ebben évről évre egyre sikeresebbek vagyunk: míg 2018-ban 49 tonna hulladék keletkezett a fesztivál tíz napja alatt, 2021-ben ezt sikerült 32 tonnára csökkenteni. A három település között ingyenes Csigabusz jár, hogy az embereket a közösségi közlekedés használatára biztassuk.

Mit üzennél a fiatal lányoknak / nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Igenis összehozható egy jó karrier család mellett is, természetesen a megfelelő háttérországgal, támogatói közeggel felvértezve. Szerintem még sok mindenben hátrányos helyzetből indulnak a női vezetők, de ennek ellenére, aki tudja bizonyítani a rátermettségét, mára több lehetőséget is kap. Arra kell figyelnünk, hogy a tegyünk a női kötelező kvóták miatt kialakult ellenérzés ellen, és bizonyítsuk a tudásunkat.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Shopping

Az egyetlen összetevő, amit keresned kell az öregedő bőr hidratálásához a szépségápolási termékekben

Az öregedést és a ráncok kialakulását sajnos nem tudjuk megakadályozni, viszont lassíthatjuk a folyamatot, ha megfelelő összetevőkkel rendelkező termékeket használjuk!

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát! Gigi Hadid már most viseli a 2024-es év legtrendibb dzsekijét

Az apucipő után itt az apudzseki! Gigi Hadid kedvenc darabjának nagy jövőt jósolnak a stílusszakértők, így mutatjuk is, hogy hol szerezheted be a saját darabodat!

Kép
Életmód

10 csillagászati jelenség, amit mi már nem láthatunk az életünkben

Üstökösök, aszteroidák, új bolygó, jégkorszak és még sok más... Megmutatjuk azokat a csillagászati jelenségek, amiket mi már valószínűleg nem fogunk látni az életünkben. Vagy inkább szerencsére?!

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őt tartják a valaha élt legjobb színésznőnek a világon - több mint százezer szavazat érkezett!

A nézők szavaztak! Máris mutatjuk, hogy ki lett minden idők legjobb színésznője egy szavazás szerint! Te egyetértesz a döntéssel?

Kép
Sztárok

Barbra Streisand már nem hitt a szerelemben, az mégis rátalált - fotón a ritkán látott férje!

Barbra Streisand sokat csalódott, mielőtt megismerte álmai férfiját. Ő ritkán látott férje, James Brolin!

Kép
Életmód

Mutasd az alvásod, megmondom ki vagy! Alvásminőség javítása 12 egyszerű lépésben

Jó alváshoz idő kell – igen, de mi még? Alvásminőségünk nem csak a fáradtságérzetünkre, de fizikai és mentális egészségünkre, hangulatunkra is hatással van. Mindenki más-más óraszámot szán (tud szánni) az alvásra, sokan azonban nem is tudják, mennyire nem hatékonyan teszik mindezt. Mutatjuk, mivel lehet javítani a helyzeten!