Legyen Divat a Női Vezető! - Óhidi Zsuzsanna: "Nem problémákat látok, csak megoldásokat.”

Legyen Divat a Női Vezető! - Óhidi Zsuzsanna: "Nem problémákat látok, csak megoldásokat.”
Forrás: Pejkó Gergő

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Óhidi Zsuzsanna, a Marquard Media Magyarország Kft. ügyvezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Van egy olyan tulajdonság, amelyben mindenből van egy kicsi, ami segít fejlődni, úton maradni, előre menni, ami egyszerre jelent elkötelezettséget, nem feladást, céltudatosságot, bizalmat és lojalitást: ez a kitartás, az erőnk, ami legbelül van. Mind a szakmai, mind a magánéletemre igaz, hogy a nagy döntésemet csak azután tudtam igazán értékelni, ha kellő kitartással és türelemmel végig is vittem azokat.

A kitartásról, magamról maratonfutóként is rengeteget tanulok egy-egy verseny alatt. A bőven előforduló holtpontok „túléléséhez” új és új módszereket fejlesztek ki, például addig darabolom a fejemben a hátralévő kilométereket, amíg egyszer csak teljesíthetőnek tűnnek. Tudom, hogy amikor a legnehezebb, amikor a legjobban fáj, akkor kell igazán összeszorítanom a fogaimat és menni előre, a célra koncentrálva – közben mindig figyelve az érzéseimet, bízva az intuícióimban, hallgatva az ösztöneimre. Az üzleti holtpontoknál sincs ez másként, ezt az elmúlt egy évben a járvány időszaka mindennél jobban megmutatta.

Van olyan terület / tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

A fentiekből is kiderül, hogy a futás meghatározó az életemben, kisebb-nagyobb szünetekkel gyakorlatilag gyerekkoromtól. A futó lényem nagyon fontos része a személyiségemnek, a lábamba tett kilométereknek is köszönhetem azt, aki ma vagyok. A futás kikapcsol, megnyugtat, észnél tart, feltölt és ha arra van szükség, akkor kellően lefáraszt. Idő önmagammal, önmagamra, valami, ami segít töltekezni, feltölteni az esetleg lemerülőben lévő elemeket – ez pedig a vezetői lét egyik meghatározó eleme. Vezetőként különösen nagy felelőséggel tartozol Magaddal szemben (is), hiszen hosszú távon csak úgy lehet mindenki rendben körülötted, ha Te is jól vagy, kiegyensúlyozott és egészséges. Persze nem azt mondom, hogy mindenkinek maratonokat kell futnia, szó sincs róla, de abban mélyen hiszek, hogy egyszerűen meg kell találni azt, ami segít ebben a töltekezésben, ami folyamatosan termeli azokat a lelki és testi tartalékokat valahol mélyen, amikhez a nehéz helyzetekben hozzá kell nyúlni. Mert ha azok kifogynak, akkor elkezdenek szétesni a dolgok. Éppen ezért én évek óta nagyon tudatosan „raktározok”.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál e téren a jövő női felsővezetőinek?

Az elmúlt 8 évem emberileg és szakmailag nagyon intenzív volt, rengeteg változással, soha nem látott új helyzetekkel, komoly kihívásokkal és elengedésekkel. Ezen időszak talán az egyik legfontosabb tanulsága, hogy minden átmeneti, minden állandó mozgásban, változásban van. Ami ma elképesztő jelentőségűnek tűnik, az holnap vagy holnapután jelentéktelen lehet, és a kiszámíthatatlanság a dolgokat egyik pillanatról a másikra teljesen átszínezheti. Szintén fontos tanulás, hogy többnyire már át tudok lépni dolgokon, el tudom választani a lényegest a jelentéktelentől. Elfogadtam, hogy minden okkal történik, a jó és rossz döntéseink egyaránt tanítanak valamit (az utóbbiak különösen...).. Ha kellő higgadtsággal, fegyelmezettséggel, türelemmel és kitartással vértezzük fel magunkat, az nem csak a hirtelen reakcióktól kímél meg minket (és környezetünket), de segíthet a legnehezebb helyzeteken is túljutni. A másik nagyon fontos fejlődési utam végén pedig ez a mondat áll, hogy „I don’t see problems, I only see solutions” - nem problémákat látok, csak megoldásokat. Mindenben meglátni a lehetőséget – ez hosszú és fáradságos út, de tényleg működik. És végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, egy kulcs mondat, ami annyira egyszerű, de amire mégis minden nehéz helyzetben emlékeztetnünk kell magunkat: lélegezz mélyeket! Ezzel nem csak élesíted az elmédet, de megnyugtat és el is lazít, azonnal csökkenti a stresszt és a szorongást – ami egy-egy hullámvölgy mélyén kritikus jelentőséggel bír.

Ha kellő higgadtsággal, fegyelmezettséggel, türelemmel és kitartással vértezzük fel magunkat, az nem csak a hirtelen reakcióktól kímél meg minket (és környezetünket), de segíthet a legnehezebb helyzeteken is túljutni.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Életmód

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Életmód

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!

Kép
Sztárok

Brad Pitt új barátnője kísértetiesen hasonlít Angelina Jolie-ra - FOTÓ

Bradt Pitt női ideálja most már egyértelmű, ugyanis frissen elvált barátnője kiköpött hasonmása Angelina Jolie-nak!