Legyen Divat a Női Vezető! - Óhidi Zsuzsanna: "Nem problémákat látok, csak megoldásokat.”

Legyen Divat a Női Vezető! - Óhidi Zsuzsanna: "Nem problémákat látok, csak megoldásokat.”
Forrás: Pejkó Gergő

Promóciók

Life is a Celebration - Ünnepeld a hétköznapi pillanatokat is!

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Promóciók

budmil Kabátok - Színekben gazdagon a szürke őszi-téli napokon!

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Stílus

Az olasz nők stílusának 7 titka, aminek utánozhatatlan megjelenésüket köszönhetik

Facebook
Twitter
Pinterest

Óhidi Zsuzsanna, a Marquard Media Magyarország Kft. ügyvezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Van egy olyan tulajdonság, amelyben mindenből van egy kicsi, ami segít fejlődni, úton maradni, előre menni, ami egyszerre jelent elkötelezettséget, nem feladást, céltudatosságot, bizalmat és lojalitást: ez a kitartás, az erőnk, ami legbelül van. Mind a szakmai, mind a magánéletemre igaz, hogy a nagy döntésemet csak azután tudtam igazán értékelni, ha kellő kitartással és türelemmel végig is vittem azokat.

A kitartásról, magamról maratonfutóként is rengeteget tanulok egy-egy verseny alatt. A bőven előforduló holtpontok „túléléséhez” új és új módszereket fejlesztek ki, például addig darabolom a fejemben a hátralévő kilométereket, amíg egyszer csak teljesíthetőnek tűnnek. Tudom, hogy amikor a legnehezebb, amikor a legjobban fáj, akkor kell igazán összeszorítanom a fogaimat és menni előre, a célra koncentrálva – közben mindig figyelve az érzéseimet, bízva az intuícióimban, hallgatva az ösztöneimre. Az üzleti holtpontoknál sincs ez másként, ezt az elmúlt egy évben a járvány időszaka mindennél jobban megmutatta.

Van olyan terület / tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

A fentiekből is kiderül, hogy a futás meghatározó az életemben, kisebb-nagyobb szünetekkel gyakorlatilag gyerekkoromtól. A futó lényem nagyon fontos része a személyiségemnek, a lábamba tett kilométereknek is köszönhetem azt, aki ma vagyok. A futás kikapcsol, megnyugtat, észnél tart, feltölt és ha arra van szükség, akkor kellően lefáraszt. Idő önmagammal, önmagamra, valami, ami segít töltekezni, feltölteni az esetleg lemerülőben lévő elemeket – ez pedig a vezetői lét egyik meghatározó eleme. Vezetőként különösen nagy felelőséggel tartozol Magaddal szemben (is), hiszen hosszú távon csak úgy lehet mindenki rendben körülötted, ha Te is jól vagy, kiegyensúlyozott és egészséges. Persze nem azt mondom, hogy mindenkinek maratonokat kell futnia, szó sincs róla, de abban mélyen hiszek, hogy egyszerűen meg kell találni azt, ami segít ebben a töltekezésben, ami folyamatosan termeli azokat a lelki és testi tartalékokat valahol mélyen, amikhez a nehéz helyzetekben hozzá kell nyúlni. Mert ha azok kifogynak, akkor elkezdenek szétesni a dolgok. Éppen ezért én évek óta nagyon tudatosan „raktározok”.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál e téren a jövő női felsővezetőinek?

Az elmúlt 8 évem emberileg és szakmailag nagyon intenzív volt, rengeteg változással, soha nem látott új helyzetekkel, komoly kihívásokkal és elengedésekkel. Ezen időszak talán az egyik legfontosabb tanulsága, hogy minden átmeneti, minden állandó mozgásban, változásban van. Ami ma elképesztő jelentőségűnek tűnik, az holnap vagy holnapután jelentéktelen lehet, és a kiszámíthatatlanság a dolgokat egyik pillanatról a másikra teljesen átszínezheti. Szintén fontos tanulás, hogy többnyire már át tudok lépni dolgokon, el tudom választani a lényegest a jelentéktelentől. Elfogadtam, hogy minden okkal történik, a jó és rossz döntéseink egyaránt tanítanak valamit (az utóbbiak különösen...).. Ha kellő higgadtsággal, fegyelmezettséggel, türelemmel és kitartással vértezzük fel magunkat, az nem csak a hirtelen reakcióktól kímél meg minket (és környezetünket), de segíthet a legnehezebb helyzeteken is túljutni. A másik nagyon fontos fejlődési utam végén pedig ez a mondat áll, hogy „I don’t see problems, I only see solutions” - nem problémákat látok, csak megoldásokat. Mindenben meglátni a lehetőséget – ez hosszú és fáradságos út, de tényleg működik. És végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, egy kulcs mondat, ami annyira egyszerű, de amire mégis minden nehéz helyzetben emlékeztetnünk kell magunkat: lélegezz mélyeket! Ezzel nem csak élesíted az elmédet, de megnyugtat és el is lazít, azonnal csökkenti a stresszt és a szorongást – ami egy-egy hullámvölgy mélyén kritikus jelentőséggel bír.

Ha kellő higgadtsággal, fegyelmezettséggel, türelemmel és kitartással vértezzük fel magunkat, az nem csak a hirtelen reakcióktól kímél meg minket (és környezetünket), de segíthet a legnehezebb helyzeteken is túljutni.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Promóciók

Life is a Celebration - Ünnepeld a hétköznapi pillanatokat is!

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Promóciók

budmil Kabátok - Színekben gazdagon a szürke őszi-téli napokon!

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Stílus

Az olasz nők stílusának 7 titka, aminek utánozhatatlan megjelenésüket köszönhetik

Kép
Stílus

3 kardigánfazon, ami már nem lesz divatos 2023 telén - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Eljött a kardigán szezon! Így segítünk egy kicsit eligazodni a kínálat között.

Kép
Életmód

Az egészségügyi szakértő szerint azok, akik ezt eszik edzés után, bizonyítottan több kalóriát égetnek el, mint mások

Nagyon nem mindegy, milyen ételt fogyasztasz egy-egy komolyabb edzés után. Íme a szakértő véleménye!

Kép
Szépség
Kép
Sztárok

Nem Diana és Károly az egyetlen! Minden idők 10 legszomorúbb királyi házassága

A történelem során sajnos nem egy rémesen rossz és szomorúan végződő királyi házasság köttetett.

Kép
Sztárok

7 bombasztikus 60 feletti nő, aki élő bizonyítéka annak, hogy az életkor tényleg csak egy szám

Ezek a szépséges nők bebizonyították, a nőiesség a vonzerő nem a kor függvénye. Nézd meg, kik ők!

Kép
Sztárok

6 sztárpár, akik hosszú évek óta boldog házasságban élnek: náluk tényleg működik!

A romantikus filmek végén a két főhős egymásra talál, összeházasodnak és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Persze tudjuk, hogy ez az életben nem ennyire egyszerű. Vagy mégis? Most olyan sztárpárokat gyűjtöttünk össze, akik többszörösen is rácáfolnak arra az elméletre, hogy a sztárok házassága csak a látszatra épít és hamar véget ér. Mert sokaknál tényleg működik a boldog és hosszan tartó házasság!