Legyen Divat a Női Vezető! - Miklós Annamária: „Fontosnak tartom, hogy hetente minimum kétszer úszóedzéssel kezdjem a napot, és átszellemüljek egy kicsit”

Legyen Divat a Női Vezető! - Miklós Annamária: „Fontosnak tartom, hogy hetente minimum kétszer úszóedzéssel kezdjem a napot, és átszellemüljek egy kicsit”

Életmód

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Promóciók

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Miklós Annamária, a Jenbacher Gas Engines Kft. / INNIO Hr menedzsere osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

Kép

Mi a mottód?

Nincsen mottóm, keresek még megfelelőt, rám jellemzőt. Nem könnyű!

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Szerintem a magasfokú problémamegoldó képességem, a kreativitásom, a nyitottságom és a humorom – egy kis szarkazmussal fűszerezve – mind hozzájárultak a karrieremhez. Szerencsésnek érzem magam, mert olyan szervezet és csapat vesz körül, akik nyitottak a munkámra, és fogékonyak az ötleteimre. Sok erőt ad a családom, hálás vagyok a támogatásukért.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Gyakorlatias.

Volt olyan vezető életedben, aki sokat segített a karriered építésében? Volt köztük női vezető?

A jelenlegi és az előző női vezetőm is patronálta az utamat. Valójában nem a HR területéről startoltam. A korábbi felettesem biztatott, hogy lépjek erre a pályára. Lubickoltam a mélyvízben, és nagyon élveztem az akkori munkaköröm. A HR lett az a hivatás, amit teljes mértékben önazonosnak éreztem és érzek azóta is. A közvetlen vezetőm egy osztrák hölgy, akitől a vállalati és személyes érdekeket érintően kapok támogatást. Az alapvető értékek tekintetében pedig édesanyám és nagymamám példája ma is iránymutató számomra.

Te tudsz a munkahelyeden a fiataloknak hatékonyan segíteni? Miért fontos, hogy a vezetők támogassák a jövő menedzsereit?

A legtöbb szervezetben sokszor ott ér véget az előléptetés, hogy annak a tehetséges munkavállalónak, akiben benne van a megfelelő potenciál, miután feljebb lépett a ranglétrán, a saját vezetője és a HR is elengedi a kezét. Ijesztő lehet egyből a mélyvízbe kerülni. A jelenlegi munkahelyemen, amely egy több mint 200 fős szervezet, az egyik kolléganőmmel ennek elébe mentünk, és mintegy mankót adunk a frissen kinevezett, fiatal vezetők számára. Segítünk nekik abban, hogy mit jelent vezetőnek lenni, milyen vezetői típusok vannak, illetve HR oldalról gyakorlati tanácsokkal látom el őket. Megerősítést kapnak munkájuk során, átbeszéljük az aktuális területeteket, ahol elbizonytalanodtak. Fontosnak tartom, hogy elérhető legyek minden munkavállaló számára a vezetőkön és a jövő vezetőin felül is, és jelen legyek a szervezetben, mert ugyan nem rendelkezem egy szuperhős képességeivel, de ebben a mikrokultúrában erre nagyon is szükség van.

Mi a titkod, vezetőként hogyan tudsz egyensúlyban maradni, miként töltődsz fel?

A cégünknél elfogadott az, hogy a szabadság alatt teljesen kikapcsoljunk, és a munkahéten pedig ne szorítsuk be magunkat kora reggeltől késő estig végtelen megbeszélések közé. Ezért is tartom fontosnak, hogy hetente minimum kétszer úszóedzéssel kezdjem a napot, és átszellemüljek egy kicsit. A reggel hat órai edzések után nagyon frissnek és energikusnak érzem magam, ez segíti a későbbi koncentrációt a munkában. Ha tehetem, vízpart mellett pihenek a családommal és a barátaimmal. Az én titkom: a víz, a kékség, az aktív kikapcsolódás. Emellett a konyhai teendők is teljesen kikapcsolnak, ott is megélem a munkám során is használt kreativitást.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Életmód

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Promóciók

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Kép
Életmód

Ez a tejfajta a bolygó legnagyobb átverése? Íme 4 ok, amiért ne igyál zabtejet a szakértők szerint

Te is a reggelt egy finom zabtejes kávéval indítod? Ha igen, akkor ne tedd! Mutatunk 4 okot, hogy miért válassz inkább más növényi alternatívát!

Kép
Stílus

J.Lo máris rajong érte! Ez a filléres kiegészítő most minden stílusos nő kedvence lett egy pillantás alatt

Vannak trendek, amik esetében lehet felesleges kutatni a miérteket, szimplán csak elég sodródni az események alakulásával. És ezzel Jennifer Lopez is így lehet!

Kép
Életmód

Íriszdiagnosztika: Ezt árulja el a a jövődről és személyiségedről a szemed formája és színe

Tudtad, hogy a sorsod kiolvasható a szemedből? Máris mutatjuk, hogy mi vár rád a jövőben!

Kép
Életmód

A történelem leghíresebb női bűnözői: 8 hölgy, akinek nevét a legkeményebb férfiak is rettegték

Gyilkosság, rablás, emberrablás, robbantás és kábítószer-kereskedelem! Mutatjuk a történelem 8 leghírhedtebb női bűnözőinek történetét!

Kép
Sztárok

Nem hiszünk a szemünknek! Ebben a mesébe illő házban él Sofia Vergara

Sofia Vergara Los Angeles-i ház pont olyan, mint ő maga: gyönyörű, stílusos, és el sem hisszük, hogy valódi!

Kép
Sztárok

Kovács Patrícia: "Nem vagyok főszereplő a saját életemben sem" - #Képesvagyok podcast S1E11

A #Képesvagyok podcast adásban Kovács Patrícia színésznővel, a SUHANJ! Alapítvány társalapítójával beszélgettünk. Az interjúban szóba került az empátia, a gyerekkori minták, a kritikák és az újrakezdés. Hallgasd meg az inspiráló epizódot!