Legyen Divat a Női Vezető! - Márton Katalin: "Amitől jól tudok női vezetőként működni, az az empátia, a jó helyzetértékelés és a nyitottság."

Legyen Divat a Női Vezető! - Márton Katalin: "Amitől jól tudok női vezetőként működni, az az empátia, a jó helyzetértékelés és a nyitottság."
Forrás: Pejkó Gergő

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Márton Katalin, a Praktiker Kft. HR & CSR igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Volt női példakép, akit tudtál követni, aki inspirált az életed során?

Nem voltam soha „rajongó” típus, de az élet minden területén volt egy-egy olyan nő, akik inspirációt adtak, még akkor is, ha személyesen nem feltétlenül ismertem őket. Czakó Borbálát évtizedeken keresztül „távolról” figyeltem, de az Ő személyisége és az egész életútja olyan példamutató, hogy a távolság ellenére is nagyon erős inspirációt adott nekem. Az ő szakmai tudása és emberi értéke számomra az etalon, amire mindig törekedtem. Nagyon hálás vagyok, hogy pár éve személyesen is megismerhettem, így már közelebbről figyelhetem munkáját és tanulhatok tőle. Bori egy sugárzó nő és édesanya, aki nőként, anyaként épített egy káprázatos karriert. Mindeközben képes volt és képes a saját karrierjén túl társadalmi ügyeket is felvállalni és ezeket higgadt magabiztossággal sikerre vinni. Olyan utat mutat a saját példájával, nem harsányan, hanem érték alapon minden jelenlegi, vagy leendő női vezetőnek, amely minden bizonnyal nem csak számomra ad egy követendő mintát.

Volt/van-e olyan nő az életedben, aki sokat segített Neked a karriered építésében?

Ilyen szempontból édesanyám volt a legnagyobb segítségem és a segítség az maga a minta, amelyet a szüleim mutattak. Ő maga évtizedeken keresztül női vezetőként egy gyógyszertárat irányított, és azt gondolom fontos volt a karrierem szempontjából, hogy gyerekként már előttem volt a követendő példa, hogy én magam is lehetek nőként vezető. Nem volt ugyan mindez elvárás felém, de nyitva hagyták a lehetőséget számomra, hogy bármilyen irányba elindulhassak. Fontos, hogy nagyon korán engedtek és hagytak dönteni. Éppen ezért nekünk, női vezetőknek a küldetésünk kell legyen, hogy a saját példánkkal utat mutassunk fiatalabb női kollégáinknak. Hiszen ők is anyák lehetnek, akik ezt a mintát tovább tudják majd adni, és egy szebb és jobb világban már az lesz a lányaink számára a teljesen természetes, ha nőként a vezetői szerep pont olyan arányban van jelen a jövőképükben, mint a fiúk, férfiak esetében.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Az önbizalom, a bátorság és a humor azok a tulajdonságaim, azok a soft skillek, amelyek segítették a sikeres vezetői létemet, de mindez mit sem érne, ha egy nagyon stabil szakmai tudás nem lenne mindezek alapja. Amitől viszont jól tudok női vezetőként működni, az az empátia, a jó helyzetértékelés és a nyitottság.

Van olyan terület / tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

A társadalmi felelősségvállalás olyan terület, amely elemi szükséglet nekem, vezetőként. A Kapcsok Alapítvány kuratóriumának tagja vagyok, aktívan támogatom őket munkámmal. Az alapítvány a megváltozott munkaképességű és SNI fiatalokat segíti, nagyon sokat tanultam abból, hogy a közös munka során sok, az átlagtól eltérő élethelyzetet láthattam, esetenként élhettem meg. A legfontosabb, hogy női vezetőként lehetőségem van vállalati szintű döntésekben részt venni, és támogatni nagyobb horderejű, társadalmi jelentőségű ügyeket is, amelyek meggyőződésem, hogy a forprofit vállalatok fenntarthatóságát is növelik. Vallom, hogy az ilyen lehetőségek nem szabad, hogy kizárólag a lehetőség szintjén maradjanak meg, hanem igazából felelősségünk, hogy a vezetői szerepünket küldetéstudattal párosítsuk és így a saját és gyerekeink jövőjét érték alapon, tudatosan építsük.

Küldetéstudattal és jó vezetői példát mutatva érték alapú jövőt építhetünk a jövő generációinak.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Sztárok

Jake Gyllenhaal izmosabb, mint valaha: mutatjuk a legszexibb fotóit

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!

Kép
Sztárok

Így változott át Tóth Andi az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává - akkor és most fotók!

Tóth Andi 10 évvel azután, hogy 15 évesen feltűnt az X-Faktor színpadán, most a tehetségkutató mentoraként tér vissza! Így változott át az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 8 izgalmas magyar divattervező, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő alakot!

Kép
Életmód

9 reggeli szokás, ami beindítja a fogyást: néhány apró változtatás meghozza a hatását!

A fogyás sokak számára cél, azonban megvalósítása már jóval nehezebb, mint maga az elhatározás. Néhány kiló leadása azonban nem feltétlenül jelenti a jelenlegi étrend és életmód teljes átalakítását. Valójában néhány apró változtatás a reggeli rutinban már jelentősen segíthet a fogyásban.

Kép
Életmód

4 csillagjegy, akinek különösen szerencsés változást hoz az életébe a most beköszöntött Bika-szezon

A most beköszöntött Bika-szezon jó pár változást hoz a csillagjegyek életébe!

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: 5 kedvezményes árú arcszérum, amit imádnak a vásárlók

Hoztunk most pár olyan kedvezményes arcszérumot, amit a visszajelzések szerint tényleg érdemes kipróbálnod!