Legyen Divat a Női Vezető! - Marczin Mónika: "Nagyon fontos, hogy megtaláljuk az egyéni erősségeinket nőként, vezetőként és szakemberként egyaránt."

Legyen Divat a Női Vezető! - Marczin Mónika: "Nagyon fontos, hogy megtaláljuk az egyéni erősségeinket nőként, vezetőként és szakemberként egyaránt."
Forrás: Pejkó Gergő
Facebook
Twitter
Pinterest

Marczin Mónika, a Grant Thornton Consulting Kft. adó- és üzletfejlesztési partnere osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Sok karriertervem volt a főiskola elvégzése után, de hálás vagyok a sorsnak és szerencsésnek tartom magam, hogy szinte pályakezdőként egy nagyon dinamikusan növekedő szervezethez kerültem, ami lehetővé tette, hogy rendkívül gyorsan vezetővé váljak. A szorgalmam, a szakmai hozzáállásom és a kitartó, nagy munkabírásom meghozta a gyümölcsét. A szakmai sikerhez jó csapat is kell. Nagyon sok jó középvezető és kollégám volt a pályafutásom során, akikkel közösen értük el az üzleti sikereket. Közülük sokakkal baráti a viszonyunk, és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy sikeres legyek vezetőként.

Az élethosszig tartó tanulás, mint minden szakmában, de az enyémben talán különösen is fontos: az adójogszabályok évente változnak, elengedhetetlen, hogy folyamatosan képezzem magam és szinte soha nem lehetünk száz százalékosan biztosak egy-egy konkrét szakmai kérdés megoldása során.

A legnagyobb sikernek ugyanakkor a két kislányomat tekintem az életben és célom, hogy boldog és sikeres életük legyen nekik is, és olyan értékrendet képviseljenek, amelyet én magam, és amit jelen életkorukban is igyekszem feléjük példaként bemutatni. Amióta gyerekeim vannak és továbbra is vezetői pozícióban dolgozom, még hatékonyabban osztom be az időmet, gyerekek mellett egy női vezetőnek a szervezést is mesterfokon kell ellátni.

Te tudsz a munkahelyeden a fiatal nőknek hatékonyan segíteni? Miért fontos számodra a tudásmegosztás?

A pénzügyi szakma inkább női vonal, különösen a számviteli terület, illetve az adótanácsadásnál is jelentős részarányt képvisel a női vezetői réteg. A képzés fontos és folyamatos, évente változik a szabályozói környezet. Emiatt különösen nehéz nőként vezetővé válni különösen, ha szülési szabadság miatt kiesünk egy bizonyos időtávra. Egy jó vezetőnek tudnia kell azt is, mikor mi vagy ki a gyengébb pont egy csapatban, melyek az erősségek, hogyan lehet fejleszteni a képességeket – természetesen nemcsak szakmai, hanem soft skill területeken egyaránt.

Egy női vezető sokkal emocionálisabb és sokkal kevésbé kockázatvállaló, máshogyan közelít meg illetve próbál megoldani egy problémát. Más-más készségei vannak a női és férfi vezetőknek, ezért is fontos az egyensúly a férfi és női vezetők számában minden szervezetnél, hogy egészséges növekedést érjen el az adott cég és lépést tartson a trendekkel.

Mit üzennél a fiatal lányoknak/nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Nagyon fontos, hogy megtaláljuk az egyéni erősségeinket nőként, vezetőként és szakemberként egyaránt. Számomra ezek a következők: családbarát hozzáállás, emberség, csapatszellem, felkészültség és jó kommunikációs készségek. Erős, magabiztos, határozott ugyanakkor figyelmes és segítőkész – ilyen egy jó női vezető szerintem. Olyan, akitől szívesen tanulnak a pályakezdők, bátran mernek tőle kérdezni, valódi segítséget, figyelmet és támogatást kapnak egy-egy probléma megoldására és aki mellett biztonságban érzik magukat és inspirálja őket.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál-e téren a jövő női felsővezetőinek?

Tanácsadóként a feladatkörömből fakadóan többszáz cég vezetőjével találkoztam, illetve dolgoztam együtt. Minden új helyzet egy újabb tudás is egyben, minden új ügyfél és az általa képviselt operáció más és más, eltérő ágazati sajátosságokkal. Komoly kihívás volt kezdő vezetőként 25 évesen sok esetben nálam idősebb, illetve a legtöbb esetben külföldi cégvezetőkkel tárgyalni. Ugyanakkor hatalmas fejlődési lehetőséget is jelentett és egy nagyon széles spektrumú tudás megszerzését tette lehetővé. Minden ügyfél igényét meg kell érteni, felkészülten kell bemenni minden megbeszélésre és az elvárásaikra szabott értékajánlattal lehet elnyerni a bizalmunkat, hogy cégünket bízzák meg az érintett pénzügyi tanácsadói feladat ellátásával.

Igyekeztem mindig maximálisan megfelelni az elvárásoknak és magas szakmai színvonalon képviselni cégünket, valamint megfelelni egyaránt a cégvezetés, illetve az ügyfelek elvárásainak.

Nagyon fontos, hogy megtaláljuk egyéni erősségeinket nőként, vezetőként és szakemberként is.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok