Legyen Divat a Női Vezető! - Madaras Liz: „Bár nem mindig sikerül, mégis hiszek abban, hogy szükséges megtalálni a harmóniát a munka és magánélet között”

Legyen Divat a Női Vezető! - Madaras Liz: „Bár nem mindig sikerül, mégis hiszek abban, hogy szükséges megtalálni a harmóniát a munka és magánélet között”
Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Madaras Liz, a Poliloop CEO-ja osztja meg tapasztalatai a női vezetői szerepkörről.

Kép

Mi a mottód?

Egy Nelson Mandela idézet: „It always seems impossible until it is done”, azaz mindig lehetetlennek tűnnek a dolgok, amíg meg nem valósulnak.

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Globális látásmód, jó kommunikációs készség, karizma, stratégiai szemléletmód, jó problémamegoldó képesség, a részletekre való figyelem, önmotiváltság és mások motiválása. Ehhez az egész úthoz nagyon sok kitartás kell.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Diplomácia.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál ezen a téren a jövő női felső vezetőinek?

Egy cég építése tele van hullámvölgyekkel és sosem tudhatod, hogy épp lokális vagy globális minimumot értél el. Ilyenkor nagyon fontos az a tudat, hogy szakmailag tudsz az alapító és csapattársaidra támaszkodni, hogy nem vagy egyedül. Sokat segíthet a kapcsolattartás is a hasonló pozícióban levő felső vezetőkkel. Ilyenkor rájön az ember, hogy nem csak ő él meg ilyen nehéz élethelyzeteket, és ami most végzetes kudarcnak tűnhet, igazából csak egy kis csuklás, egy félrement ecsetvonás a karrier és az élet nagy vásznán. Vezetőnek lenni nehéz. Nagy a felelősség az ember vállán, de nem szabad elfelejteni, hogy azért vállaljuk be ezeket a feladatokat, mert építeni szeretnénk. Női vezetőként sokszor nehezítettnek tűnhet a pálya, de nem szabad megrémülnünk tőle. Tartozunk ennyivel azoknak a nőknek, akik előttünk jártak, és kitaposták az eddigi utat, illetve a jövő nemzedékének is a példamutatással, hogy nem ijedtünk meg a feladattól.

Mit üzennél a fiatal lányoknak / nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Ehhez a műfajhoz bátorság és határozottság kell. El kell fogadni, hogy nem fog mindenki mindig szeretni, a munkád és személyiséged megosztóként is hathat.

Mi a titkod, vezetőként hogyan tudsz egyensúlyban maradni, miként töltődsz fel?

Bár nem mindig sikerül, mégis hiszek abban, hogy szükséges megtalálni a harmóniát a munka és magánélet között. Az egyensúlyban nem hiszek, mert az azt is jelenti, hogy egyiknek a másiknak a rovására kell mennie. Ezzel ellentétben, ha harmónia van, a két oldal kölcsönösen támogatóan tud hatni egymásra. Ami igazán feltölt, az lehet egy jó tudományos eredmény, a sport, a természet, a barátaim meg a családom.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Kép
Sztárok

Molesztálás és bántalmazás! Pamela Anderson szomorú gyerekkorának döbbenetes titkairól mesélt

Pamela Anderson meglepő őszinteséggel vallott életének egy eddig kevésbé ismert részleteiről is.

Kép
Sztárok

Végre fény derült rá, melyik a legkedveltebb és a legutáltabb Harry Potter karakter: netezők szavazták meg

Listába szedtük a netes szavazás eredményét, szerintünk sok érdekesség kiderül belőle.

Kép
Sztárok

Akkor és most: Így változott meg Madonna arca 25 év alatt

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Szépség
Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!