Legyen Divat a Női Vezető! - Liptay Gabriella: „Sosem volt igazán az a célom, hogy vezetőként dolgozzam, inkább egyszerűen csak szeretem azt, amit csinálok”

Legyen Divat a Női Vezető! - Liptay Gabriella: „Sosem volt igazán az a célom, hogy vezetőként dolgozzam, inkább egyszerűen csak szeretem azt, amit csinálok”
Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Liptay Gabriella, a KPMG kommunikációs és marketing igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

Kép

Mi a mottód?

„Jót s jól! Ebben áll a nagy titok” – ez a Kazinczy Ferenc idézet egyszerű, világos és nagyon találó – már-már örök érvényű. Talán azzal egészíteném ki, hogy tegyük ezt szűnni nem akaró kíváncsisággal és lelkesedéssel!

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Sosem volt igazán az a célom, hogy vezetőként dolgozzam, inkább egyszerűen csak szeretem azt, amit csinálok. Át tudom látni és élni a helyzeteket, és többnyire ebből fakadóan vannak olyan ötleteim, megoldásaim, amiket a környezetemnek, a közösségeimnek is át tudok adni, illetve talán az, hogy kitartó vagyok, és nem adom fel könnyen a dolgokat.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Egy szóval nem tudom, de megbízható, hiteles, stabil és fáradhatatlan tudok és szeretek lenni, és bízom benne, hogy időnként inspiráló is.

Volt olyan vezető életedben, aki sokat segített a karriered építésében? Volt köztük női vezető?

Több ilyen is volt, sőt. Végtelenül szerencsésnek érezhetem magam, mert a legtöbb korábbi és jelenlegi főnököm nagyon is inspirált valamivel, és - talán sokszor tudtán kívül is - ezzel építette a karrieremet. A pályám elején főképp a szakmai vonal dominált, ma már inkább a jó embereket keresem.

Van olyan társadalmilag fontos tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?


Azt tapasztaltam, hogy képes vagyok egyfajta híd- vagy tolmács szerep kiépítésére a kultúra, a nonprofit szféra és az üzleti élet találkozási pontjaiban. Ma ezt már tudatosabban csinálom, építek erre, ezekben a közegekben aktívan jelen is vagyok.

Mit üzennél a fiatal lányoknak/nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?


Ne a külsőségekre, vezetői ambíciókra koncentráljunk, hanem legyünk nyitottak: például a tanulásra, befogadásra, az újra! Fektessünk ezekbe sok-sok energiát, időt, és ne kíméljük magunkat! Ha pedig már elég érettek, felkészültek vagyunk, és ugyanakkor motiválni is tudjuk a személyiségünkkel a környezetünket, csak akkor kezdjünk el foglalkozni a vezetői ambíciókkal.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Kép
Sztárok

7 híres vonzó ember, aki valamiért még mindig szingli: a rajongók tudják az okát

Külső szemlélőként úgy tűnik, hogy a hírességeknek mindenük megvan – pénz, autó, gyönyörű otthon.

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben

Úgy tűnik, melléjük áll a szerencse.

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.