Legyen Divat a Női Vezető! - Kósa Krisztina: „Minden helyzetben hagyj helyet a humornak és a változásnak”

Legyen Divat a Női Vezető! - Kósa Krisztina: „Minden helyzetben hagyj helyet a humornak és a változásnak”
Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Kósa Krisztina, Magyar Bankholding engagement vezetője osztja meg a tapasztalatait, a női vezetői szerepkörről.

Kép

Mi a mottód?

Minden helyzetben hagyj helyet a humornak és a változásnak!

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Az őszinte kommunikációnak, és a perspektívaváltás képességének, bár az utóbbit nem lehet eleget fejleszteni.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Dinamikus.

Volt olyan vezető életedben, aki sokat segített a karriered építésében? Volt köztük női vezető?

Az egyetemi tanárom és konzulensem, dr. Kereszty Orsolya volt rám a legnagyobb hatással. Eddigi életem egyik leginspirálóbb időszaka volt, úgy éreztem, hogy bármit kérdezhetek, az egész világ nyitott előttem, és ha igazán ki akarom próbálni magam, és mindent beleteszek, el is érhetem, amit szeretnék. Orsi holisztikusan foglalkozott az emberrel: nemcsak a tudományos gondolkodásra figyelt, hanem az egyéni élethelyzetekre, megélésekre is. Ezt a bizalmi légkört nem sokan képesek kialakítani maguk körül. Talán miatta érzem ma is elsődleges feladatomnak, hogy a munkám során az inspirációnak készítsem elő a terepet, hogy legyen idő közös gondolkodásra, ötletelésre. A kreatív és innovatív légkör kialakítása számomra a legizgalmasabb –és egyben legnagyobb kihívást jelentő–vezetői feladat.Szerintem kevés figyelmet helyezünk erre a területre és ritkán kerül a beszélgetés fókuszába ahhoz képest, hogy milyen nagy a hozzáadott értéke a közös munkában.

Van olyan társadalmilag fontos tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Business-és karrier coachként jelenleg is támogatok középiskolás fiatalokat a pályaválasztásban a HiSchool csapattal. Emlékszem, hogy számomra is mennyire megterhelő és kétségekkel teli időszak volt ez, és nagy segítség lett volna, ha valakivel átbeszélhetem a lehetőségeimet.Úgy látom, egyre inkább olyan világ felé haladunk, ahol a sok változás miatt az egész karrierünket végig kéne kísérnie ezeknek a segítő szakmáknak. A program során elképesztően tudatos és okos fiatalokkal hozott össze a sors, és büszke vagyok rá, hogy ha csak egy kicsit is, de tudok nekik segíteni.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál ezen a téren a jövő női felső vezetőinek?

Az elakadásaimról mindig őszintén beszélek, a mai napig fontos számomra a családom és a barátaim véleménye -megfogadom belőle a számomra értékes tanácsokat. A munkahelyi barátságokat is meghatározónak tartom, hiszen egyre markánsabb teret foglal el ez a terület az életünkből. Ezen kívül nemcsak a networking erejében és a nyitottságban hiszek, hanem az őszinte kommunikációban, és az elakadások, kérdések felvállalásában is. Merjetek kérdezni! Gondolkodjatok közösen! És ami számomra talán a legfontosabb: legyetek nyitottak az újdonságokra!

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Kép
Szépség

10 örökérvényű szépségtrükk, amit a Szex és New Yorkból tanultunk

A Szex és New Yorkban látott szépségtrükkök közel két évtized távlatában is ugyanolyan aktuálisak, mint egykoron voltak.

Kép
Sztárok

A 13 legőrültebb sztori a sztárvilágból, ami meglepő, de igaz

Tény és való, hogy a sztárok sok esetben olyanok, mint bármelyik ember, ám kivételek mindig vannak!

Kép
Szépség

Ókori szépségtippek! Így ápolta bőrét a páratlan megjelenésű Kleopátra

Vajon mivel ápolta a bőrét, hogy évezredekkel később is tökéletes megjelenéséről álmodozunk?

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.