Legyen Divat a Női Vezető! - Kerékgyártó Laura: „Kiemelt fontosságú számomra, és a kollégáim is úgy gondolják, hogy az utánpótlás biztosítása az egyik fő feladatunk vezetőként”

Legyen Divat a Női Vezető! - Kerékgyártó Laura: „Kiemelt fontosságú számomra, és a kollégáim is úgy gondolják, hogy az utánpótlás biztosítása az egyik fő feladatunk vezetőként”

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Kerékgyártó Laura, a Soneas Vegyipari Kft. HR igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről

Kép

Mi a mottód?

Az élet attól színesebb, hogy folyamatosan tanulunk egymástól minden téren.

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

A vágy, hogy döntési lehetőségem legyen, a gyors problémamegoldás és a kitartás.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Alkalmazkodó.

Volt olyan vezető életedben, aki sokat segített a karriered építésében? Volt köztük női vezető?

Minden vezetőm, akivel együtt dolgoztam, rengeteget formált a személyiségemen és a vezetői stílusomon is. Időnként azért haladtam gyorsan, mert a főnököm rendkívül kritikus volt. Női vezetőkkel is dolgoztam az elmúlt évek során, akik talán még magasabb elvárásokat támasztottak felém, mint a férfiak.

Te tudsz a munkahelyeden a fiataloknak hatékonyan segíteni? Miért fontos, hogy a vezetők támogassák a jövő menedzsereit?

Kiemelt fontosságú számomra, és a kollégáim is úgy gondolják, hogy az utánpótlás biztosítása az egyik fő feladatunk vezetőként. A munkahelyemen is fogadunk gyakornokokat, pályakezdőket, valamint azt preferáljuk, hogy belülről neveljünk ki vezetőket. Ehhez képzés, coaching és mentorprogram is társul, amivel támogatjuk a fiatalabb generációt. Rendszeresen adok elő konferenciákon, HR hallgatóknak egyetemeken, valamint mentorálok a cégen kívül is.

Véleményed szerint vannak olyan akadályok, amelyek csak a nők karrierjét nehezítik meg? Ha igen, melyek azok?

Azt tapasztalom, hogy nemtől függetlenül a legnagyobb akadály épp mi saját magunk vagyunk, mert nem hiszünk benne, hogy vezetők lehetünk. A legfontosabb lépés, hogy képzeljük el, milyen vezetők lennénk, tegyük bele magunkat a vezetői szerepbe, és azonosuljunk vele, mielőtt megpályázunk egy vezetői pozíciót. Ha már elhisszük magunkról, hogy meg tudjuk csinálni, akkor sokkal könnyebb lesz megvalósítani. A jövő női vezetőinek azt tanácsolom, hogy női energiával dolgozzanak, nem kell férfi kommunikációt használni, ha sikeresek akarnak lenni.

Mi a titkod, vezetőként hogyan tudsz egyensúlyban maradni, miként töltődsz fel?

Egyensúlyban kell tartani a munkára, családra, egészségre és mozgásra fordított energiát. Képzelj el egy kereket, amelyik az egyik oldalán defektes lesz. Ha bármelyik területet elhanyagoljuk, akkor az a kerék döcögve tud csak tovább gurulni a sérülés miatt. Időben észre kell vennünk, ha elhanyagoljuk valamelyik területet.

Mire vagy büszke? Mi a legnagyobb eredmény, amit elértél?

A magánéletben a két lányomra, mert nap mint nap látom, hogyan fejlődnek és hogyan használják a tőlem tanultakat. Munkában a korábbi beosztottjaim sikereire, akik menedzserként, regionális HR vezetőként kitűnően megállják a helyüket.

Szerinted a munkatársak, üzleti partnerek mit értékelnek legjobban egy vezetőben?

A figyelmet, amit rájuk fordítunk, és a betartott ígéreteket.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Életmód

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Életmód

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!

Kép
Sztárok

Brad Pitt új barátnője kísértetiesen hasonlít Angelina Jolie-ra - FOTÓ

Bradt Pitt női ideálja most már egyértelmű, ugyanis frissen elvált barátnője kiköpött hasonmása Angelina Jolie-nak!