Legyen Divat a Női Vezető! - Kedves Krisztina: "Az egyik legfontosabb a hitelességünket erősíteni és a lehető legkevesebb álarcot felvenni magunkra."

Legyen Divat a Női Vezető! - Kedves Krisztina: "Az egyik legfontosabb a hitelességünket erősíteni és a lehető legkevesebb álarcot felvenni magunkra."
Forrás: Pejkó Gergő
Facebook
Twitter
Pinterest

Kedves Krisztina, a DokiApp operatív igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál e téren a jövő női felsővezetőinek?

Nehézségek és hullámvölgyek úgy gondolom folyamatosan vannak egy nő, pláne egy női vezető életében, én sem mindig kezeltem ezeket a lehető legjobban. Ezeken átlendülni számomra egy szakemberhez (pszichológus, coach) való fordulás segített, ez a mai napig része az életemnek. Tisztában vagyok vele, - bár egyre nyitottabb a társadalmunk – hogy az általános megítélés szerint, még mindig ciki segítséget kérni. Az én tanácsom az, hogy merjenek a fiatalok segítséget kérni, akár egy mentor személyében, akár egy szakember személyében találják ezt meg.

Szerinted mi hátráltatja a nőket leginkább abban, hogy vezetővé váljanak?

Az itthoni társadalmi konvenciók és a magyarországi ezzel kapcsolatos "közhangulat” egész biztosan nem könnyíti meg a vezetői lét felé aspiráló nők helyzetét, ráadásul ehhez kéz a kézben társulhat szűkebb környezeti vagy családi nyomás is. És akkor a valós problémákat, mint időmenedzsment, háztartás, család, munka-magánélet egyensúly még csak nem is említettük. Nincs könnyű dolgunk, az biztos. Ennek ellenére azt hiszem, hogy a vezetővé válás gondolata ott szunnyad minden arra alkalmas nőben, és ezt sem társadalmi konvenciók, sem egyéb nehézségek nem tudják valójában megakadályozni. Egy empatikus és támogató környezetet, valamint az önfejlesztést és érzelmi intelligenciánk fejlesztését olyan tényezőknek gondolom, melyekre igazi mankóként számíthatunk a vezetővé válás útján.

Mit üzennél a fiatal lányoknak, nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Jómagam is fiatal nő vagyok, így kicsit félve tanácsolok bármit is, nem áll a hátam mögött évtizedes tapasztalat, mégis fontosnak tartok néhány dolgot megosztani. Azt hiszem, az egyik legfontosabb a hitelességünket erősíteni és a lehető legkevesebb álarcot felvenni magunkra. Ebben személy szerint nekem is van még bőven munkám, de már látom az eredményeket. Azért tartom ezt kiemelten fontosnak a fiatal nők életében, mert azt hiszem kevés nehezebb dolog van az életben, mint belső konfliktusokkal együtt élni. Mindannyian elindulunk női vezetőként egy úton, és minél tovább haladtunk, annál nagyobb lesz annak a súlya, hogy kívül-belül a lehető legnagyobb harmóniában és leghitelesebben végezzük dolgunkat.

Fiatalon, bátran, természetesen.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Kép
Szépség

10 örökérvényű szépségtrükk, amit a Szex és New Yorkból tanultunk

A Szex és New Yorkban látott szépségtrükkök közel két évtized távlatában is ugyanolyan aktuálisak, mint egykoron voltak.

Kép
Sztárok

A 13 legőrültebb sztori a sztárvilágból, ami meglepő, de igaz

Tény és való, hogy a sztárok sok esetben olyanok, mint bármelyik ember, ám kivételek mindig vannak!

Kép
Szépség

Ókori szépségtippek! Így ápolta bőrét a páratlan megjelenésű Kleopátra

Vajon mivel ápolta a bőrét, hogy évezredekkel később is tökéletes megjelenéséről álmodozunk?

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.