Legyen Divat a Női Vezető! - Istenesné Solti Andrea: "A nők vezetői szerepvállalása fontosabb, mint valaha."

Legyen Divat a Női Vezető! - Istenesné Solti Andrea: "A nők vezetői szerepvállalása fontosabb, mint valaha."
Forrás: Pejkó Gergő

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary Zrt. elnöke, a Country Chair igazgatósági elnöke osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál -e téren a jövő női felsővezetőinek?

2002-ben, 3,5 év távollét után kaptam első vezetői kinevezésemet egy többségében férfiakból álló menedzsmentben. A szakmai vezetőm több mint 1400 km-re dolgozott Budapesttől, a gyermekeim kicsik voltak és férjem is gyakran utazott külföldre. Számos kérdéssel szembesültem: hogyan teljesítsek jól ebben a környezetben, hogyan hangoljam össze a munkámat a családdal, hogy osszuk meg otthon a feladatokat? A párom támogatása, a segítség bevonása az otthoni feladatokba, a vállalati vezetőképzési program, a céges kultúra, amelyben a sokszínűség és nyitottság fókuszba került, mind-mind segítettek, hogy munkámban és a családban is helytálljak. A mentorálás és a támogató hálózat erejét csak évekkel később tapasztaltam meg, és ma már tudom, hogy mekkora segítséget jelentett volna annak idején, ha van, akivel a dilemmákat átbeszélhetem. Azért vagyok elkötelezett a mentorálás mellett, hogy a jövő női vezetőinek tudjak hasonló helyzetben segíteni.

Volt/van-e olyan nő az életedben, aki sokat segített neked a karriered építésében?

Czakó Borbála, a HBLF elnöke példaképem és mentorom. Bori mérhetetlen sok energiával és számos programmal segíti a jelen és a jövő női vezetőit. Ennek is egyik elismerése, hogy 2020-ban a Menedzserszövetségtől megkapta a „Menedzserek a Társadalomért” különdíjat. A HBLF Női Fórum szakmai programjai, külföldi útjai életre szóló barátságokat és tapasztalatot adtak nekem. Időközben régiós kinevezést kaptam, Bori is nemzetközi vezetőként dolgozott, valamint mindketten kétgyermekes anyukák vagyunk, így az élet számos területén merítek a tapasztalataiból. Személyes támogatása és társadalmi munkája engem is arra inspirál, hogy tegyek a sokszínűségért.

Van olyan terület / tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

A Hungarian Business Leaders Forum Igazgatóságának tagjaként aktívan támogatom a HBLF Sokszínűségi Kartát és vezetem a nemzetközi HBLF Xmentor programot. Ez egy angol és magyar nyelven is elérhető vállalatközi kezdeményezés, amelyben nemzetközi vezetői mentor csapattal támogatjuk a jelen és jövő női vezetőit. Büszke vagyok arra, hogy ez a program 2020-ban díjat kapott az Open Spotlight Award-on.

Mások fejlődésének támogatásából magam is sok energiát merítek, ezért a vállalaton belül és a HBLF, illetve a Menedzserszövetség programjában is mentorálok. Ezáltal megismerhetek más üzleti szektorokat és a fiatalabb generációt, valamint bővíteni tudom a kapcsolataimat. Legnagyobb sikernek azt tartom, amikor látom az önbizalom erősödését, a vezetői képesség fejlődését és a tehetség kibontakozását.

A nők vezetői szerepvállalása fontosabb, mint valaha. Aktívan kell támogatnunk a nőket céljaik elérésében!

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

Vajon te vagy az? 3 csillagjegy, aki utálni fogja az áprilisi telihold hatását

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.