Legyen Divat a Női Vezető! - Hajós Adrea: „Mindig add meg az alapvető tiszteletet a másiknak: tiszteld a tudását, a szakmai múltját, a nézőpontját”

Legyen Divat a Női Vezető! - Hajós Adrea: „Mindig add meg az alapvető tiszteletet a másiknak: tiszteld a tudását, a szakmai múltját, a nézőpontját”
Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Hajós Andrea, a TV2 Médiacsoport Zrt. gazdasági és pénzügyi igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről!

Kép

Mi a mottód?

Ha fontos a célod, megoldást találsz, ha nem, akkor kifogást.

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Az egyik kedvenc mondásom: a csapat mindig többre képes, mint az egyén. Ez számomra egy szemlélet is, amit hamar felismertem. Tisztelem a csapatom, és mindig igyekszem támogatni a fejlődésüket, megismerni, kinek melyik területen vannak erősségei, és ezeket a szervezetbe integrálni. Szerencsés vagyok, mert mindig fantasztikus kollégákkal dolgozhattam együtt. A másik tulajdonsága folyamatos tanulási vágy. Szeretem képezni magam.Pont a minap meséltem egy ismerősömnek, hogy most milyen képzésre járok. Meg is jegyezte: már furcsa is volt neki, hogy kihagytam egy kis időt, mert mindig kitalálok valami új tanulási lehetőséget.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Empatikus.

Volt olyan vezető életedben, aki sokat segített a karriered építésében? Volt köztük női vezető?

Több olyan vezetőm is volt, akik segítettek, de kettőt emelnék ki.Az elsőnek nagyon sokat köszönhetek. Kezdő vezető koromban mindig elvitt a partneri megbeszélésekre. Emlékszem, csak úgy ámultam a tárgyalási technikáján. Minden egyes alkalommal úgy jöttünk ki egy-egy megbeszélésről, hogy elértük a célunkat, és a partner is elégedett volt. Nagyon tetszett az üzleti partnerekhez, kollégákhoz való hozzáállása, és nagyban megalapozta a vezetői stílusomat is. A másik egy nagyon kedves női felső vezető barátom. Őt azért emelném ki, mert mindig „helyre tett”. Amikor egy problémával felhívtam és tanácsot kértem tőle, mindig őszintén megmondta, ha szerinte én voltam a hibás, csaknem láttam a fától az erdőt. Persze abban a pillanatban nem esett olyan jól, amiket mondott, de megfogadtam a tanácsát, és általában jól alakultak a dolgok.

Te tudsz a munkahelyeden a fiataloknak hatékonyan segíteni? Miért fontos, hogy a vezetők támogassák a jövő menedzsereit?

A sportban sokat hangsúlyozzuk az utánpótlás fontosságát, de ez a vezetői területen is fontos lenne, hiszen az, hogy a jövő menedzserei milyenek lesznek, a jelen vezetőin is múlik. Arra kell törekednünk, hogy olyan szakmai, emberi értékeket adjunk át nekik, amivel hozzájárulhatunk a jobb dolgozói légkör megteremtéséhez.Kiemelt feladatunk a fiatalok munkahelyi integrálódását támogatni. Nemcsak vezetőként kell részt vennünk az életükben, hanem mentorként is. Kötelességünk segíteni nekik, hogy a munkában is megtalálják a saját hangjukat és a magabiztosságukat. Jelenleg két szervezetben is mentorálok, és nekem is van három gyermekem.Jó látni, hogy a fiatalok nagy része már most milyen ügyesen építi a karrierjét, sokkal tudatosabbak, mint mi voltunk.

Szerinted a munkatársak, üzleti partnerek mit értékelnek legjobban egy vezetőben?

Ha tisztelet van benne. Mindig add meg az alapvető tiszteletet a másiknak: tiszteld a tudását, a szakmai múltját, a nézőpontját. Ha éppen különbözőek is az érdekek, azokat is lehet úgy képviselni, hogy kellő megbecsüléssel állunk a másik félhez.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Kép
Sztárok

7 híres vonzó ember, aki valamiért még mindig szingli: a rajongók tudják az okát

Külső szemlélőként úgy tűnik, hogy a hírességeknek mindenük megvan – pénz, autó, gyönyörű otthon.

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben

Úgy tűnik, melléjük áll a szerencse.

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.