Legyen Divat a Női Vezető! - Friedl Zsuzsanna: „Vedd kezedbe a sorsod, különben valaki más fogja”

Legyen Divat a Női Vezető! - Friedl Zsuzsanna: „Vedd kezedbe a sorsod, különben valaki más fogja”
Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Nyrt. Chief People officer-je osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről!

Kép

Mi a mottód?

„Vedd kezedbe a sorsod, különben valaki más fogja”. Jack Welch-től kölcsönöztem, és mindig szem előtt tartom.

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Magas az érzelmi intelligenciám, emiatt a változásokkal is nagyon jól megbirkózom, és a csapatomat is könnyebben viszem át egy változással teli időszakon. Hamar megértem, hogy kit mi motivál, vagy ki mitől tart, és ebben én hogyan tudok segíteni.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Hierarchiamentes.

Te tudsz a munkahelyeden a fiataloknak hatékonyan segíteni? Miért fontos, hogy a vezetők támogassák a jövő menedzsereit?

Több szempontból is tudok tenni azért, hogy a Telekomban dolgozó fiatalabb generáció tagjai megtalálják a számukra legjobb karrierutat. Elindítottam egy olyan paradigmaváltást, amelyben azt hangsúlyozzuk, hogy mindenki tehetséges valamiben, mi pedig segítünk megtalálni és fejleszteni ezt a képességet. Ha ez a tehetség a vezetés felé viszi a fiatalokat, arra az egyik legjobb módszer, ha mentorként, coach-ként, közvetlen vezetőként a saját tapasztalatunkat és tévedéseinket is bevetve fejlesztjük őket. Mindenkinek másban van szüksége támogatásra, az egyik gyorsítósávot igényel, másokat pont lassításra kell ösztönözni. A vezetői karrierút egy igazi bonyolult útvesztő tud lenni, amiben nagyon hasznos egy tapasztalt hang.

Mit üzennél a fiatal lányoknak / nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Ma nagyon széles skálán mozog a női vezetői lét nehézsége szervezetektől függően. Sokan nem is értik a kérdést, más helyeken napokig lehetne panaszkodni. Attól sem kell megriadni, ha nincs kikövezve az út, mert akkor fogsz néhány követ, és elkezded te magad lerakni az utadat, majd csatlakoznak hozzád még néhányan.Az elmúlt két évtizedben megtanultam, hogy nem lehetek mindig mindenben tökéletes, bármennyire is szeretnék –több szerepünk van párhuzamosan, és változó, hogy melyik igényel nagyobb figyelmet. Aki ebben megtalálja a belső nyugalmát, az vezetőként is kiegyensúlyozottabb lesz.

Ki a kedvenc női főhősöd, akinek a bőrébe bújnál egy napra? Indokold meg, miért?

Enola Holmes lennék–Nancy Springer könyvének fiatal hősnője. Gyerekkoromban rengeteg Sherlock Holmes történetet olvastam, lenyűgözött a logika, a megfigyelőképesség, a részletekre való odafigyelés. Két évvel ezelőtt jelent meg Enola története, aki Sherlock tinédzser korú húga. Egy bátor, önálló, Sherlock képességeivel rendelkező –sőt talán az intuíciói miatt a bátyját túl is szárnyaló hölgy, aki ha kell, úrinő, ha kell, harcos amazon.Nagyon örülök, hogy egyre több Enolához hasonló film-és könyvbéli lánnyal találkozunk, akik nem azt várják, hogy megmentsék őket, hanem tesznek magukért és a környezetükért.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.