Legyen Divat a Női Vezető! - Forintos-Szűcs Anita: „A vezetői pozíció nem csak döntések sorozata, állandó tanulással járó folyamat”

Legyen Divat a Női Vezető! - Forintos-Szűcs Anita: „A vezetői pozíció nem csak döntések sorozata, állandó tanulással járó folyamat”

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Forintos-Szűcs Anita, a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgató-helyettese osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről!

Kép

Mi a mottód?

A vezetői pozíció nemcsak döntések sorozata, állandó tanulással járó folyamat.

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Kitartás, szenvedély, empátia.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Anyatigris.

Te tudsz a munkahelyeden a fiataloknak hatékonyan segíteni? Miért fontos,hogy a vezetők támogassák a jövő menedzsereit?

Úgy gondolom, hogy a versenyképességben erősen szerepet játszik a kreativitás és innovativitás. Akik már évek óta a szakmában vannak, azoknak nehéz kilépniük a komfortzónájukból. Ezért is annyira inspiráló és fontos számomra a fiatalabb munkatársakkal való intenzív kapcsolattartás és közös munka. Gyakran el kell vonatkoztatnunk a jól bevált gyakorlatoktól ahhoz, hogy valami újat vagy egyedit hozzunk létre, új gondolatokkal frissítsük fel a cég működését.A fiatalok rugalmasságot és nyitottságot hoznak a cég és ezáltal a vezetők életébe, fejlődésre és új perspektívák megismerésébe ösztönöznek. A női vezetők gyakran nagyon profik az olyan kapcsolatok és együttműködések kialakításában, amelyek idővel a cégük előnyét szolgálják. Hosszútávon például ilyen „befektetés” a jövő menedzsereinek támogatása, mentorálása is.

Véleményed szerint vannak olyan akadályok, amelyek csak a nők karrierjét nehezítik meg? Ha igen, melyek azok?

Az anyaság még mindig erős hatással van a nők vállalaton belüli előremenetelére. Pedig egy gyermek mellett is lehet a munkára fókuszálni és fordítva -mindkettőben ki lehet teljesedni, ha szeretnénk.Az anyaság nem azt jelenti, hogy egyedül kell megküzdened minden nehézséggel. Szerencsére ma már a legtöbb céges feladat otthonról is elvégezhető, ezért a munkahelyi ranglétrán való lépkedés és az anyaság egyre egyszerűbben összeegyeztethetővé válhat a jövőben–kevésbé kell vívódni a karrier és család között.Örülök neki, hogy az utóbbi időszakban egyre nagyobb figyelmet kap ez a kérdéskör, ambiciózus nőként igyekszem a lehető legtöbb fórumon és platformon hangot adni a 40 év feletti nők gyerekvállalásával, anyasággal, valamint karrier építéssel kapcsolatos tapasztalataimnak és véleményemnek. Egy mai nő igenis lehet egyszerre anya és vezető beosztású, ahogy lehetünk egyszerre erősek és együttérzőek is.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál ezen a téren a jövő női felső vezetőinek?

A kudarc nem a siker ellentéte, hanem annak a része.Egy csapat vagy cég vezetése nem csak egy pozíció vagy titulus. Ez egy összetett, olykor erkölcsi kapcsolatrendszer az emberek között, amely bizalomra, érzelmekre, kötelezettségre, elköteleződésre, közös látásmódra épül. A női vezetőknek szerintem ki használniuk a kapcsolatkezelési és problémai megoldó készségeiket, de ki is kell tudni lépniük a komfortzónájukból, mert a siker és kényelem nem jár kéz a kézben.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Hollywood abortuszra kényszerítette a színésznőket! Avagy a múlt legdurvább botrányai a filmiparban!

Rengeteg titkot rejt a filmipar. Hollywood tele van szörnyű botrányokkal, és ez régen sem volt másképp, sőt! Mutatjuk a legdurvábbakat!

Kép
Életmód

Ezekre a foltokra figyelj: a leggyakrabban vitaminhiányra utalnak!

Megfelelő mennyiségű alvás, kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres testmozgás, csak pár fontos tényező, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben. De mi történik akkor, hogy ha mégis gyengének érezzük magunkat, és a tükörbe nézve bőrproblémákkal szembesülünk?

Kép
Stílus

Hoppá! Angelina Jolie a vörös szőnyegen villantotta meg legújabb tetoválását egy szexi, kivágott ruhában! - Egyesek szerint Brad Pittnek akar vele üzenni

Angelina Jolie szexi, kivágott ruhája sem vonhatta el a figyelmet új, igencsak különleges helyre került tetoválásáról.

Kép
Életmód

Magyar Mozgókép Díj 2024: Nézd meg itt a nyertesek teljes listáját!

A Magyar Filmakadémia védnökségével a Magyar Mozgókép Fesztiválon a Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Mutatjuk a győztesek listáját!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?

Kép
Életmód

Nosztalgiázzunk: ilyen volt a légi utazás a repülés aranykorában! - Nagyobb ülések, cigifüst és még sok minden más

Ez volt ám az igazi luxus! A repülés aranykorában szinte teljesen más élmény volt az utazás. Most pedig egy kis nosztalgiázásra invitálunk!