Legyen Divat a Női Vezető! - Ferencz Gyöngyi: „Szinte kizárólag női vezetők támogatták utamat, sokat tanultam tőlük arról, hogyan lehet nőként is sikerre vinni elképzeléseinket”

Legyen Divat a Női Vezető! - Ferencz Gyöngyi: „Szinte kizárólag női vezetők támogatták utamat, sokat tanultam tőlük arról, hogyan lehet nőként is sikerre vinni elképzeléseinket”

Életmód

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Promóciók

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Ferencz Gyöngyi, a VGD Hungary Kft. tulajdonosa és ügyvezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről!

Kép

Mi a mottód?

„Ha megálmodhatod, meg tudod csinálni!” – Walt Disney.

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Alkalmazkodóképesség a körülöttem lévő világhoz, és a rendületlen hit abban, hogy terveim valóra válnak.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Holisztikus.

Volt olyan vezető életedben, aki sokat segített a karriered építésében? Volt köztük női vezető?

Érdekes módon szinte kizárólag női vezetők támogatták utamat, sokat tanultam tőlük arról, hogyan lehet nőként is sikerre vinni elképzeléseinket. Már az első munkahelyem főnöke is a példaképem volt, aki professzionális szakmai ismereteivel, kitartásával és női intuícióival, profi diplomáciai érzékével tudott sikeres lenni. Ezt követően több külföldi női vezetővel volt alkalmam közösen dolgozni, és megtapasztalhattam, hogy egy nő úgy is tud sikeres lenni, hogy közben igazán „nő” marad.

Van olyan társadalmilag fontos tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Több hazai és nemzetközi szervezetnek tagja vagyok, ilyen például az International Women’s Club Hamburg, amelyek akcióikkal számos területen segítenek a társadalmi egyenlőtlenségek leküzdésében. Fontosnak tartom, hogy egy sikeres vezető kivegye a részét a társadalmi szerepvállalásból, tegyen másokért. Cégünk számtalan területen teszi ezt, én személy szerint a Menedzserek Országos Szövetségének égisze alatt mentori feladatot látok el, és a mentoráltam is egy olyan fiatal női menedzser, akinek karriertervében többek között a vezetővé válás is szerepel, ezen dolgozunk most.

Mire vagy büszke? Mi a legnagyobb eredmény, amit elértél?

Talán arra vagyok a legbüszkébb, hogy nem sokkal a cégem megalapítása után meghívtak a VGD európai hálózatába a korábbi közös sikeres munkáink alapján. Büszkeséggel tölt el, hogy rátaláltam két nagyszerű ügyvezetőtársamra, Kuntner Andreára és Thurn Erikre, akikkel azóta is együtt dolgozunk, és egy sikeres és elismert céget építettünk, amely ma már közel 50 szakértő kollégát foglalkoztat. Büszke vagyok arra is, hogy Shackleton kapitány útmutatása alapján, vezetőink és munkatársaink kiemelkedő rugalmasságával túléltük a 2008-as pénzügyi válságot, amely erősen sújtotta az akkor fejlődésben lévő vállalkozásunkat. Sőt, azóta cégcsoportunk a magyarországi vállalatok rangsorában minden üzletágában folyamatosan a TOP 15-ben szerepel. Ezekért az eredményekért kitartóan dolgozunk, miközben folyamatosan alkalmazkodunk a változó világunkhoz, fejlesztjük magunkat, egyre magasabb minőséget követve a nemzetközi és hazai sztenderdekben is. De talán a legbüszkébb a munkatársainkra vagyok, akik a legjobb kollégák, akikkel valaha is együtt dolgozhattam. Igazán profi és hatékony, remek hangulatú csapatként működünk együtt - velük dolgozni: beyond partnership – ahogy a VGD mottójában is szerepel.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Életmód

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Promóciók

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Kép
Életmód

Ez a tejfajta a bolygó legnagyobb átverése? Íme 4 ok, amiért ne igyál zabtejet a szakértők szerint

Te is a reggelt egy finom zabtejes kávéval indítod? Ha igen, akkor ne tedd! Mutatunk 4 okot, hogy miért válassz inkább más növényi alternatívát!

Kép
Stílus

J.Lo máris rajong érte! Ez a filléres kiegészítő most minden stílusos nő kedvence lett egy pillantás alatt

Vannak trendek, amik esetében lehet felesleges kutatni a miérteket, szimplán csak elég sodródni az események alakulásával. És ezzel Jennifer Lopez is így lehet!

Kép
Életmód

Íriszdiagnosztika: Ezt árulja el a a jövődről és személyiségedről a szemed formája és színe

Tudtad, hogy a sorsod kiolvasható a szemedből? Máris mutatjuk, hogy mi vár rád a jövőben!

Kép
Életmód

A történelem leghíresebb női bűnözői: 8 hölgy, akinek nevét a legkeményebb férfiak is rettegték

Gyilkosság, rablás, emberrablás, robbantás és kábítószer-kereskedelem! Mutatjuk a történelem 8 leghírhedtebb női bűnözőinek történetét!

Kép
Sztárok

Nem hiszünk a szemünknek! Ebben a mesébe illő házban él Sofia Vergara

Sofia Vergara Los Angeles-i ház pont olyan, mint ő maga: gyönyörű, stílusos, és el sem hisszük, hogy valódi!

Kép
Sztárok

Kovács Patrícia: "Nem vagyok főszereplő a saját életemben sem" - #Képesvagyok podcast S1E11

A #Képesvagyok podcast adásban Kovács Patrícia színésznővel, a SUHANJ! Alapítvány társalapítójával beszélgettünk. Az interjúban szóba került az empátia, a gyerekkori minták, a kritikák és az újrakezdés. Hallgasd meg az inspiráló epizódot!