Legyen Divat a Női Vezető! - dr. Tamás Szilvia: „ Mióta az eszemet tudom, mindig van egy következő, nehezebb vagy magasabb célom, amit teljesíteni szeretnék”

Legyen Divat a Női Vezető! - dr. Tamás Szilvia: „ Mióta az eszemet tudom, mindig van egy következő, nehezebb vagy magasabb célom, amit teljesíteni szeretnék”
Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most dr. Tamás Szilvia, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. Jogi és szabályozási igazgatója, és biztonsági vezető helyettese osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről

Kép

Mi a mottód?

Nincs lehetetlen, csak kihívás és tanulás. A legnehezebb és a leglehetetlenebb helyzetek szolgálják legjobban az életed, ha meglátod bennük azt a lehetőséget, amelyben tükröt tartanak eléd.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

A céltudatosságomnak, és talán annak, hogy mindig a maximumot várom el magamtól is. Mióta az eszemet tudom, mindig van egy következő, nehezebb vagy magasabb célom, amit teljesíteni szeretnék. Ez olyan fiatalkori célokkal kezdődött, mint a kitűnő érettségi megszerzése, jogi egyetem elvégzése, aztán egy Belügyminisztériumi állás, majd a terület vezetője akartam lenni, és így tovább. Az elém gördülő akadályokra is csak úgy tekintek, mint a következő lépcsőre, amikből tanulok. Ha valami nem sikerül, azt tükörként használom, hogy megmutassa mi az, amiben fejlődnöm kell. Ezért sosem ijeszt meg egy lehetetlennek tűnő feladat.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Egyetlen szóval ezt nehéz lenne meghatározni. Azt mondanám talán, hogy autokratikus demokrata vezetőnek tartom magam. Autokratikusként a kiemelkedő teljesítményre törekszem, mivel nagyon fontos, hogy megfeleljünk a szigorú és magas elvárásoknak. Ugyanakkor demokratikus vezetőként partnerként kezelem a kollégáimat, igyekszem támaszkodni a tudásukra, kikérni a véleményüket az adott feladat során. Empatikusan, de következetesen állok hozzájuk, és mindig törekszem a kompromisszumokra.

Volt olyan vezető életedben, aki sokat segített a karriered építésében? Volt köztük női vezető?

Az előző főnököm nő volt, és ő nevezett ki először vezetővé. Rengeteget köszönhetek neki, mert minden olyan lehetőséget biztosított számomra, amely vagy kihívást, vagy egy újabb megbízatást jelentett a munkám során, ami hatalmasat lendített a karrieremen. Nagyon sokat tanultam tőle szakmailag és emberileg is, láthattam milyen egy kitartó, emberséges, de kőkemény női vezető. A mai napig példaképemnek tekintem, és sok helyzetben kérek tőle tanácsot, vagy csak átbeszélem vele az adott helyzetet, és mindenben számíthatok rá.

Véleményed szerint vannak olyan akadályok, amelyek csak a nők karrierjét nehezítik meg? Ha igen, melyek azok?

Szerintem a női vezetőknek a legnehezebb a nőket érintő sztereotípiákon túllendülni, vagyis a legnagyobb akadályozók saját magunk vagyunk. Sok fiatal nő találkozik a „vagy karrier vagy család”, és „az úgysem lehetsz női vezető” kijelentésekkel. Ezek a negatív hatások nagyon mélyen bele tudnak ivódni egy nő lelkébe, és komoly belső, legyőzhetetlennek tűnő akadályokat gördíthetnek elé. Akinek nincs kellő önbizalma, inkább el sem indul, vagy megáll a karrierje alsóbb lépcsőjén.

Mit üzennél a fiatal lányoknak / nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Függetlenítsék magukat azoktól, akik rombolják őket! Ha a belső hitük erős, az olyan erőt ad, amit lehetetlen rombolni kívülről. Ha ehhez pedig céltudatosság kapcsolódik, igenis bármit el lehet érni, legyen az egy mások által akár irigységből becsmérelt vagy lehetetlennek beállított dolog, illetve pozíció. Sok, akár még korábban barátnak tekintett ember próbált elbizonytalanítani a munkámmal, az eredményeimmel kapcsolatosan, de mára eljutottam oda, hogy mindennél jobban hiszek magamban, és tudom, hogy én irányítom az életemet. Így nem is kérdés, hogy elérem-e azt, amit szeretnék. Nem érdekel, hogy mit gondolnak minderről azok, akik nem szolgálják pozitívan az életem vagy a fejlődésem.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Kép
Életmód

11 eset, amikor a Jóbarátok szörnyen kezelt iszonyúan kényes témákat

A sorozat írói gyakran űztek gúnyt olyan dolgokból, amikből nagyon nem kellett volna. Emlékszel ezekre?

Kép
Sztárok

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Kép
Szépség

Híres magyar nők, akik nem titkolják, hogy plasztikáztattak

Míg régen a végtelenségig tagadták a nők a plasztikai beavatkozásaikat, addig napjainkban ez már egyáltalán nincs így.

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.