Legyen Divat a Női Vezető! - dr. Pipei Szilvia: „ Ne várd a szerencsét, vagy hogy mások megcsinálják helyetted”

Legyen Divat a Női Vezető! - dr. Pipei Szilvia: „ Ne várd a szerencsét, vagy hogy mások megcsinálják helyetted”
Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most dr Pipei Szilvia, az Izinta Kereskedelmi Kft. ügyvezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről

Kép

Mi a mottód?

Ne várd a szerencsét, vagy hogy mások megcsinálják helyetted. Készülj fel alaposan, végezd el a feladatot, és az eredmény jönni fog.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Döntési képesség, szaktudás, a folyamatos tanulási vágy és a változásokhoz való gyors alkalmazkodás.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Támogató.

Mit üzennél a fiatal lányoknak / nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Higgyenek önmagukban, abban, hogy igenis meg tudják csinálni! Nincs olyan feladat, nincs olyan szituáció, amit nem lehet nőként elvégezni, megoldani. A kezdő kollégáimnak azt szoktam mondani, hogy a veled szemben ülő tárgyaló partner is ugyanolyan ember, mint te, függetlenül attól, hogy milyen címei, eredményei vannak. Soha ne becsüld alá magad, mert csak akkor tudsz valódi tárgyalást folytatni. Mindenképp javaslom a megfelelő szaktudás megszerzését, törekedjenek a jó megoldásokra. Erősítsék azon tulajdonságaikat, amikben jók, mert ha valamiben kiválóságra tesznek szert, akkor biztos megakad a vezetők szeme rajtuk, ami egy továbblépéshez feltétlenül fontos.

Hozzanak létre egy minél szélesebb körű kapcsolatrendszert, soha nem tudhatjuk előre, hogy ki tud segíteni. Ha valaki szívességet kér, mindenképp próbáljunk meg tenni valamit, mert a lekötelezett partner a szükséges pillanatban viszonozza majd.

Mi a titkod, vezetőként hogyan tudsz egyensúlyban maradni, miként töltődsz fel?

Egyre fontosabbnak tartom a minőségi énidőt. Szükségem van mind lelki, mind testi feltöltődésre. Mindenekelőtt a nyugodt családi háttér az, ami biztosítja az egyensúlyt, de a baráti kapcsolatok megtartására is nagy hangsúlyt fektetek. Vannak napi és heti rituáléim, amik segítenek. Reggel egy fél órával hamarabb kelek, mint a család, hogy nyugodtan készülődhessek, zenét hallgatok, kávézgatok. A heti edzéseket ki nem hagynám, mert ott is kialakult egy jó társaság, akikkel „izzadás” közben jókat szórakozunk. Az egészségmegőrzést nagyon fontosnak tartom, ezért lényeges a testmozgás, a masszázs, amikre eljárok. 2020 első karanténidőszaka alatt jöttem rá, hogy szükségem van valami hobbira. Abban a bezárt időszakban festegetni kezdtem, jelenleg pedig egy főzőiskolába járok heti szinten. Nekem nagy kikapcsolódást nyújt, hogy a mindennapi feladataimtól teljesen távol eső, de az érdeklődési körömbe tartozó témákkal foglalkozhatom, és rengeteg inspirációt nyerek belőle.

Mire vagy büszke? Mi a legnagyobb eredmény, amit elértél?

Mint első női ügyvezető a cégben eddig soha nem látott árbevételt és eredményességet értem el az elmúlt két évben. Mindezt szakmai tudásomnak, a mögöttem álló csapatnak és a lehetőségek kihasználásának köszönhetem. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, amely már közel öt éve szinte változatlan munkatársakkal működik. Az újak csak bővülés miatt kerültek hozzánk, az ügyvezetői kinevezésemet követően sem volt fluktuáció, hiszen már középvezetőként olyan emberekkel dolgoztam, akik magas szakmai tudásúak, a feladat elvégzésére maximálisan alkalmasak.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Kép
Sztárok

Akkor és most: Így változott meg Madonna arca 25 év alatt

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!

Kép
Sztárok
Kép
Stílus

3 népszerű trendőrület, ami már nem lesz divatos 2023-ban - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A mikrotrendek bár mindig csak egy aprócska szerepet vállalnak magukra a divatirányzatok között, ettől függetlenül nagyon is kijár nekik az a bizonyos figyelem.

Kép
Szépség

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!