Legyen Divat a Női Vezető! - Dr. Fábián Ágnes: "Szeretem a kihívásokat, inspirál a nehéz feladat."

Legyen Divat a Női Vezető! - Dr. Fábián Ágnes: "Szeretem a kihívásokat, inspirál a nehéz feladat."
Forrás: Pejkó Gergő
Facebook
Twitter
Pinterest

Dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Volt női példakép, akit tudtál követni, aki inspirált az életed során?

Igen. Abban a szerencsés helyzetben voltam – amit persze akkor még nem tudtam, hogy ez nagy ajándék lesz nekem szakmai pályafutásom során –, hogy életem első főnöke nő volt. Rengeteg inspirációt – szakmait, emberit – tudást, stílust tanultam tőle, láthattam mit jelent nőként vezetőnek lenni. Mai napig példaképem.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Talán a legfontosabb a kötelességtudat, hogy mindig magasra teszem a mércét és a lehető legjobban próbálom a feladataimat megoldani. Nemcsak a csapatomtól, hanem magamtól is sokat várok el. Csapatjátékos vagyok és szeretem az embereket, szeretek közösen dolgozni feladatokon. A döntésbe bevonok másokat, de a végső szó az enyém, azért pedig vállalom a felelősséget. Nyitott és optimista vagyok – elsőként a jót látom meg mindenben. Szeretem a kihívásokat, inspirál a nehéz feladat. Szeretem, amit csinálok.

Szerinted mi hátráltatja a nőket leginkább abban, hogy vezetővé váljanak?

Saját maguk. Sajnos magam is megjártam a „kishitűség” útját, amikor azt gondoltam, hogy egy lehetőséghez talán túl kevés vagyok; miért pont én? De amikor az ember szembesül a sikereivel, elkezd hinni magában és a kérdés kijelentéssé alakul: erre pont én vagyok a legjobb! A nőknek jobban kell hinniük önmagukban, erősebben kell kiállni a véleményük mellett és egyáltalán „elfelejteni” azt, hogy nőként dönt így vagy úgy – NEM! Vezetőként, szakemberként dönt így vagy úgy. Ez pedig megkérdőjelezhetetlen. És teljesen mindegy, milyen nemű az illető. Vagy jó vagy nem jó.

Mi kell a sikerhez? Kitartás, csapatjáték, példamutatás, kockázatvállalás, és nagyon kell szeretni azt, amit csinálunk!

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok