Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

Legyen Divat a Női Vezető! - Dr. Békefi Veronika: "Az egyik fő feladatunk az állandó problémamegoldás és a döntések sorozata."

Legyen Divat a Női Vezető! - Dr. Békefi Veronika: "Az egyik fő feladatunk az állandó problémamegoldás és a döntések sorozata."
Forrás: Pejkó Gergő

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

Dr. Békefi Veronika, idegenforgalmi tanácsadó, korábbi Neckermann Csoport igazgató osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!”címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Biztos vagyok abban, hogy az egyik fontos tulajdonság, amely segített nekem a vezetővé válásban, az a kitartás és az akaraterő volt. Ezt valószínűleg még a sportból hoztam magammal, ahol meg kellett tanulnom sok esetben saját magamat is legyőzni ahhoz, hogy eredményeket érjek el. Elengedhetetlen feltétel volt és úgy érzem, sokszor segített át a hullámvölgyeken is. Másrészt nagyon sokat számít, hogy valaki hiteles tudjon maradni és hitelesen közvetítse azokat az értékeket, amelyekben hisz. Vezetőként erre a hitelességre és a következetességre is nagy szükség van, amikor egy lehetőség megvalósíthatóságát vagy egy jövőképet próbálunk a kollégáinknak, munkatársainknak felvázolni és szükségünk van arra, hogy ők is megértsék, átérezzék, higgyenek benne, mert így lehet közösen a célokat elérni.

Van olyan terület/tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Az életemben már a kezdetektől fogva nagyon fontos szerepet játszott a sport, több sportágat is kipróbáltam már és mind a mai napig aktívan űzök is, korábban sportolóként, ma már inkább hobbi szinten. De szívesen vállaltam szerepet például a Sí Szövetség elnökségében, támogattam hazai kézilabda és vízilabda csapatokat, a kollégáimmal együtt gyakran vettem részt különböző eseményeken itthon és külföldön is, emellett több éven keresztül saját golfkupát is szerveztünk. A másik számomra igen fontos terület az oktatás, elsősorban a turizmusra és az idegenforgalomra fókuszálva. Különösen érdekelnek a fejlesztések, átalakítások és az, hogy a gyakorlatot hogyan lehet összehozni az elmélettel. Jelenleg is tagja vagyok az Általános Készség Tanácsnak, ahol fontos célul tűztük ki a középiskolai szintű és felnőttoktatás átalakítását, az új szerkezet kialakítását és az újfajta tananyagok összeállítását. Ezen kívül olyan szervezetek mellett is elköteleztem magam, mint a “Minőségi idegenforgalomért” Alapítvány, a Gödöllői Szent István Egyetem Gazdasági Tanácsa vagy a BGE Szakmai Tanácsa, ahol a gyakorlati iroda üzemeltetésében vállaltam szerepet.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken?

Tulajdonképpen az egyik fő feladatunk az állandó problémamegoldás és a döntések sorozata. Ha ez túlnő rajtunk, vagy akár megoldhatatlannak tűnő kérdések merülnek fel, belekerülhetünk egy hullámvölgyhöz hasonló szituációba. Személy szerint én a közelmúltig hittem, hogy minden “a helyére kerül”, de a mai világban több újfajta kihívásnak nézünk elébe gyorsabb változások mellett, aminek megoldása is a vezetőre hárul. Elengedhetetlen az alapos feltérképezés, a helyzetelemzés, a fogékony és egyben hatékony kulcsszereplők kiválasztása, s meggyőző módon a kivezető út bemutatása.

Komoly szerepe van a csapatnak, a mögöttünk állóknak (család, barátok), továbbá fontos, hogy a nehézségek mellett értékelni tudjuk a sikereket és felfigyeljünk a pozitív jelzésekre. A Nők az intuitív képességeikkel és az érzelmi intelligenciájukkal el tudják hárítani az akadályokat.

Mindig lehet újat tanulni.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Sztárok

Büszkeség: Monica Belluccit egy magyar tervező ruhájában kapták lencsevégre - FOTÓ

Nem semmi: egy magyar tervező ruháját viselte Monica Bellucci címlapfotózásán. És ez még nem minden, a fotókat is egy tehetséges magyar fotós készítette!

Kép
Stílus

Eláll a lélegzet! Mutatjuk a 2024-es cannes-i filmfesztivál legcsodásabb ruhakölteményeit

Szombaton ért véget a cannes-i fesztivál, ami hűen magához, ismét számos emlékezetes vörös szőnyeges pillanatot hagyott az utókorra.

Kép
Életmód

Fogadjunk, hogy eddig te sem vetted észre! Íme 10 meglepő utalás, amit a Disney elrejtett a rajzfilmjeiben

Fogadjunk, hogy eddig te sem vetted észre! Mutatjuk a rejtett utalásokat és "easter eggeket" a Disney-rajzfilmekben!

Kép
Életmód

10 meglepő tényező, ami növelheti a bőrrák kialakulásának kockázatát: egy friss kutatás megdöbbentő felfedezést tett

Hajlamosak vagyunk arra, hogy a bőrrák kialakulásának kockázatát kizárólag a napozással, szoláriumozással kapcsoljuk össze. Azonban ez tévhit, számos tényező növelheti a bőrrák kialakulásának kockázatát, és némelyikről bizonyosan még nem is hallottál. Mutatjuk is, melyek ezek!

Kép
Életmód

Óriási hiba: Egész életünkben rosszul mostuk az epret! Így csináld, hogy tovább friss maradjon!

Ha eddig azt hitted, az epermosást nem lehet elrontani, sajnos tévedtél! Mutatjuk, hogy csinálják a profik!

Kép
Életmód

A híres táncosnő elárulta lapos hasának titkát: ezt fogyasztja minden reggel!

Ezt edd edzés után, ha olyan lapos hasat szeretnél, mint amilyennel a híres táncosnő, Julianne Hough büszkélkedhet!