Legyen Divat a Női Vezető! - Dr. Békefi Veronika: "Az egyik fő feladatunk az állandó problémamegoldás és a döntések sorozata."

Legyen Divat a Női Vezető! - Dr. Békefi Veronika: "Az egyik fő feladatunk az állandó problémamegoldás és a döntések sorozata."
Forrás: Pejkó Gergő

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Facebook
Twitter
Pinterest

Dr. Békefi Veronika, idegenforgalmi tanácsadó, korábbi Neckermann Csoport igazgató osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!”címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Biztos vagyok abban, hogy az egyik fontos tulajdonság, amely segített nekem a vezetővé válásban, az a kitartás és az akaraterő volt. Ezt valószínűleg még a sportból hoztam magammal, ahol meg kellett tanulnom sok esetben saját magamat is legyőzni ahhoz, hogy eredményeket érjek el. Elengedhetetlen feltétel volt és úgy érzem, sokszor segített át a hullámvölgyeken is. Másrészt nagyon sokat számít, hogy valaki hiteles tudjon maradni és hitelesen közvetítse azokat az értékeket, amelyekben hisz. Vezetőként erre a hitelességre és a következetességre is nagy szükség van, amikor egy lehetőség megvalósíthatóságát vagy egy jövőképet próbálunk a kollégáinknak, munkatársainknak felvázolni és szükségünk van arra, hogy ők is megértsék, átérezzék, higgyenek benne, mert így lehet közösen a célokat elérni.

Van olyan terület/tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Az életemben már a kezdetektől fogva nagyon fontos szerepet játszott a sport, több sportágat is kipróbáltam már és mind a mai napig aktívan űzök is, korábban sportolóként, ma már inkább hobbi szinten. De szívesen vállaltam szerepet például a Sí Szövetség elnökségében, támogattam hazai kézilabda és vízilabda csapatokat, a kollégáimmal együtt gyakran vettem részt különböző eseményeken itthon és külföldön is, emellett több éven keresztül saját golfkupát is szerveztünk. A másik számomra igen fontos terület az oktatás, elsősorban a turizmusra és az idegenforgalomra fókuszálva. Különösen érdekelnek a fejlesztések, átalakítások és az, hogy a gyakorlatot hogyan lehet összehozni az elmélettel. Jelenleg is tagja vagyok az Általános Készség Tanácsnak, ahol fontos célul tűztük ki a középiskolai szintű és felnőttoktatás átalakítását, az új szerkezet kialakítását és az újfajta tananyagok összeállítását. Ezen kívül olyan szervezetek mellett is elköteleztem magam, mint a “Minőségi idegenforgalomért” Alapítvány, a Gödöllői Szent István Egyetem Gazdasági Tanácsa vagy a BGE Szakmai Tanácsa, ahol a gyakorlati iroda üzemeltetésében vállaltam szerepet.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken?

Tulajdonképpen az egyik fő feladatunk az állandó problémamegoldás és a döntések sorozata. Ha ez túlnő rajtunk, vagy akár megoldhatatlannak tűnő kérdések merülnek fel, belekerülhetünk egy hullámvölgyhöz hasonló szituációba. Személy szerint én a közelmúltig hittem, hogy minden “a helyére kerül”, de a mai világban több újfajta kihívásnak nézünk elébe gyorsabb változások mellett, aminek megoldása is a vezetőre hárul. Elengedhetetlen az alapos feltérképezés, a helyzetelemzés, a fogékony és egyben hatékony kulcsszereplők kiválasztása, s meggyőző módon a kivezető út bemutatása.

Komoly szerepe van a csapatnak, a mögöttünk állóknak (család, barátok), továbbá fontos, hogy a nehézségek mellett értékelni tudjuk a sikereket és felfigyeljünk a pozitív jelzésekre. A Nők az intuitív képességeikkel és az érzelmi intelligenciájukkal el tudják hárítani az akadályokat.

Mindig lehet újat tanulni.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Életmód

A csillagjegyed elárulja: Erre kellene sokkal jobban odafigyelned az egészséged (és persze az alakod) miatt

Az életmód-horoszkóp elárulja, mire kellene sokkal jobban figyelned az egészséged és az alakod miatt!

Kép
Stílus

Klasszikus és egyszerű! Leonardo DiCaprio exe erre a filléres alapdarabra esküszik

Camila Morrone stílustippjét ráadásul pár pillanat alatt lemásolhatod!

Kép
Stílus

Ez lesz a 2023-as nyár egyik legmegosztóbb trendje: visszatér nagyanyáink kedvenc cipője!

A 2023-as cipőválasztékot nézegetve szinte biztos, hogy neked is szemet szúrt már ez a darab!

Kép
Stílus

5 ruhafazon, ami már nem lesz divatos 2023 nyarán - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A ruhatrendek háza táján pont annyi változás áll be, amihez mi is szinte észrevétlenül tudunk alkalmazkodni a következő hónapokban.

Kép
Sztárok

„A 60-as éveimben járok, és minden tőlem telhető módon küzdök az öregedés ellen” - Kim Cattrall először beszél őszintén a szépészeti beavatkozásairól

Még mindig alig bírunk magunkhoz térni a hírtől, hogy Kim Cattrall is szerepel az And Just Like That 2. évadában…

Kép
Sztárok

Nem édeklik a beszólások! David Beckham elmagyarázza, hogy miért tartja normálisan, hogy szájon csókolja 11 éves lányát

Az egykori sztárfocista, David Beckham sok kritikát kapott, amiért Harpert csókolgatja.