Legyen Divat a Női Vezető! - Dr. Békefi Veronika: "Az egyik fő feladatunk az állandó problémamegoldás és a döntések sorozata."

Legyen Divat a Női Vezető! - Dr. Békefi Veronika: "Az egyik fő feladatunk az állandó problémamegoldás és a döntések sorozata."
Forrás: Pejkó Gergő
Facebook
Twitter
Pinterest

Dr. Békefi Veronika, idegenforgalmi tanácsadó, korábbi Neckermann Csoport igazgató osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!”címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Biztos vagyok abban, hogy az egyik fontos tulajdonság, amely segített nekem a vezetővé válásban, az a kitartás és az akaraterő volt. Ezt valószínűleg még a sportból hoztam magammal, ahol meg kellett tanulnom sok esetben saját magamat is legyőzni ahhoz, hogy eredményeket érjek el. Elengedhetetlen feltétel volt és úgy érzem, sokszor segített át a hullámvölgyeken is. Másrészt nagyon sokat számít, hogy valaki hiteles tudjon maradni és hitelesen közvetítse azokat az értékeket, amelyekben hisz. Vezetőként erre a hitelességre és a következetességre is nagy szükség van, amikor egy lehetőség megvalósíthatóságát vagy egy jövőképet próbálunk a kollégáinknak, munkatársainknak felvázolni és szükségünk van arra, hogy ők is megértsék, átérezzék, higgyenek benne, mert így lehet közösen a célokat elérni.

Van olyan terület/tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Az életemben már a kezdetektől fogva nagyon fontos szerepet játszott a sport, több sportágat is kipróbáltam már és mind a mai napig aktívan űzök is, korábban sportolóként, ma már inkább hobbi szinten. De szívesen vállaltam szerepet például a Sí Szövetség elnökségében, támogattam hazai kézilabda és vízilabda csapatokat, a kollégáimmal együtt gyakran vettem részt különböző eseményeken itthon és külföldön is, emellett több éven keresztül saját golfkupát is szerveztünk. A másik számomra igen fontos terület az oktatás, elsősorban a turizmusra és az idegenforgalomra fókuszálva. Különösen érdekelnek a fejlesztések, átalakítások és az, hogy a gyakorlatot hogyan lehet összehozni az elmélettel. Jelenleg is tagja vagyok az Általános Készség Tanácsnak, ahol fontos célul tűztük ki a középiskolai szintű és felnőttoktatás átalakítását, az új szerkezet kialakítását és az újfajta tananyagok összeállítását. Ezen kívül olyan szervezetek mellett is elköteleztem magam, mint a “Minőségi idegenforgalomért” Alapítvány, a Gödöllői Szent István Egyetem Gazdasági Tanácsa vagy a BGE Szakmai Tanácsa, ahol a gyakorlati iroda üzemeltetésében vállaltam szerepet.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken?

Tulajdonképpen az egyik fő feladatunk az állandó problémamegoldás és a döntések sorozata. Ha ez túlnő rajtunk, vagy akár megoldhatatlannak tűnő kérdések merülnek fel, belekerülhetünk egy hullámvölgyhöz hasonló szituációba. Személy szerint én a közelmúltig hittem, hogy minden “a helyére kerül”, de a mai világban több újfajta kihívásnak nézünk elébe gyorsabb változások mellett, aminek megoldása is a vezetőre hárul. Elengedhetetlen az alapos feltérképezés, a helyzetelemzés, a fogékony és egyben hatékony kulcsszereplők kiválasztása, s meggyőző módon a kivezető út bemutatása.

Komoly szerepe van a csapatnak, a mögöttünk állóknak (család, barátok), továbbá fontos, hogy a nehézségek mellett értékelni tudjuk a sikereket és felfigyeljünk a pozitív jelzésekre. A Nők az intuitív képességeikkel és az érzelmi intelligenciájukkal el tudják hárítani az akadályokat.

Mindig lehet újat tanulni.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Kép
Szépség

10 örökérvényű szépségtrükk, amit a Szex és New Yorkból tanultunk

A Szex és New Yorkban látott szépségtrükkök közel két évtized távlatában is ugyanolyan aktuálisak, mint egykoron voltak.

Kép
Sztárok

A 13 legőrültebb sztori a sztárvilágból, ami meglepő, de igaz

Tény és való, hogy a sztárok sok esetben olyanok, mint bármelyik ember, ám kivételek mindig vannak!

Kép
Szépség

Ókori szépségtippek! Így ápolta bőrét a páratlan megjelenésű Kleopátra

Vajon mivel ápolta a bőrét, hogy évezredekkel később is tökéletes megjelenéséről álmodozunk?

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.