Legyen Divat a Női Vezető! - Dr. Békefi Veronika: "Az egyik fő feladatunk az állandó problémamegoldás és a döntések sorozata."

Legyen Divat a Női Vezető! - Dr. Békefi Veronika: "Az egyik fő feladatunk az állandó problémamegoldás és a döntések sorozata."
Forrás: Pejkó Gergő

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Dr. Békefi Veronika, idegenforgalmi tanácsadó, korábbi Neckermann Csoport igazgató osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!”címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Biztos vagyok abban, hogy az egyik fontos tulajdonság, amely segített nekem a vezetővé válásban, az a kitartás és az akaraterő volt. Ezt valószínűleg még a sportból hoztam magammal, ahol meg kellett tanulnom sok esetben saját magamat is legyőzni ahhoz, hogy eredményeket érjek el. Elengedhetetlen feltétel volt és úgy érzem, sokszor segített át a hullámvölgyeken is. Másrészt nagyon sokat számít, hogy valaki hiteles tudjon maradni és hitelesen közvetítse azokat az értékeket, amelyekben hisz. Vezetőként erre a hitelességre és a következetességre is nagy szükség van, amikor egy lehetőség megvalósíthatóságát vagy egy jövőképet próbálunk a kollégáinknak, munkatársainknak felvázolni és szükségünk van arra, hogy ők is megértsék, átérezzék, higgyenek benne, mert így lehet közösen a célokat elérni.

Van olyan terület/tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Az életemben már a kezdetektől fogva nagyon fontos szerepet játszott a sport, több sportágat is kipróbáltam már és mind a mai napig aktívan űzök is, korábban sportolóként, ma már inkább hobbi szinten. De szívesen vállaltam szerepet például a Sí Szövetség elnökségében, támogattam hazai kézilabda és vízilabda csapatokat, a kollégáimmal együtt gyakran vettem részt különböző eseményeken itthon és külföldön is, emellett több éven keresztül saját golfkupát is szerveztünk. A másik számomra igen fontos terület az oktatás, elsősorban a turizmusra és az idegenforgalomra fókuszálva. Különösen érdekelnek a fejlesztések, átalakítások és az, hogy a gyakorlatot hogyan lehet összehozni az elmélettel. Jelenleg is tagja vagyok az Általános Készség Tanácsnak, ahol fontos célul tűztük ki a középiskolai szintű és felnőttoktatás átalakítását, az új szerkezet kialakítását és az újfajta tananyagok összeállítását. Ezen kívül olyan szervezetek mellett is elköteleztem magam, mint a “Minőségi idegenforgalomért” Alapítvány, a Gödöllői Szent István Egyetem Gazdasági Tanácsa vagy a BGE Szakmai Tanácsa, ahol a gyakorlati iroda üzemeltetésében vállaltam szerepet.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken?

Tulajdonképpen az egyik fő feladatunk az állandó problémamegoldás és a döntések sorozata. Ha ez túlnő rajtunk, vagy akár megoldhatatlannak tűnő kérdések merülnek fel, belekerülhetünk egy hullámvölgyhöz hasonló szituációba. Személy szerint én a közelmúltig hittem, hogy minden “a helyére kerül”, de a mai világban több újfajta kihívásnak nézünk elébe gyorsabb változások mellett, aminek megoldása is a vezetőre hárul. Elengedhetetlen az alapos feltérképezés, a helyzetelemzés, a fogékony és egyben hatékony kulcsszereplők kiválasztása, s meggyőző módon a kivezető út bemutatása.

Komoly szerepe van a csapatnak, a mögöttünk állóknak (család, barátok), továbbá fontos, hogy a nehézségek mellett értékelni tudjuk a sikereket és felfigyeljünk a pozitív jelzésekre. A Nők az intuitív képességeikkel és az érzelmi intelligenciájukkal el tudják hárítani az akadályokat.

Mindig lehet újat tanulni.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Ez a néhány ezer forintos eszköz forradalmasította a reggeli hajrutinom: nincs több lelapult, elaludt frizura!

Most 3 olyan szuper hajformázó eszközt mutatunk, amikkel bármilyen hajtrendet elkészíthetsz pillanatok alatt: legyen szó hullámokról, loknikról vagy szög egyenes frizurákról!

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!