Legyen Divat a Női Vezető! - Dankó Virág: "Bármilyen kilátástalan is volt egy-egy helyzet, sosem adtam fel a reményt."

Legyen Divat a Női Vezető! - Dankó Virág: "Bármilyen kilátástalan is volt egy-egy helyzet, sosem adtam fel a reményt."
Forrás: Pejkó Gergő
Facebook
Twitter
Pinterest

Dankó Virág, a Millenáris Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Leginkább talán annak, hogy mindig hittem abban, hogy bár az univerzum végtelen és sok szempontból csak aprócska elemei vagyunk, mégis tudjuk alakítani a bennünket körülvevő világot. Hiszem, hogy mind feladattal érkezünk a Földre, és bár nem feltétlenül tudjuk, mi a küldetésünk, az bizonyos, hogy az ahhoz szükséges képességekkel ruháztak fel bennünket. Az erősségeinkre kell összpontosítanunk, mert azt hiszem, az mutatja meg az utat. Én gyorsan ismerem fel az összefüggéseket egészen összetett rendszerekben is. Ennek köszönhetően képes vagyok stratégiát alkotni és a jövőre koncentrálva dolgozni. Természetesen fontos a gyengeségeink felismerése is. Azokon a hibáinkon, amelyek nehezítik a társas feladatokat, célszerű változtatni. Egyéb készségek tekintetében viszont abban hiszek, hogy nem kell feltétlenül megszakadni. Sokkal célszerűbb megtalálni azokat a társakat, akik jobbak nálunk, és akikkel közösen építkezhetünk. Utóbbihoz persze óriási bizalom kell. Nekem talán ezt volt a legnehezebb megtanulnom.

Te tudsz a munkahelyeden a fiatal nőknek hatékonyan segíteni? Miért fontos számodra a tudásmegosztás?

Kivételesen fiatalon váltam vezetővé, ami rengeteg kihívás elé állított. Így természetesen számos hibát is elkövettem. Bár mindig arra törekedtem, hogy a lehető legjobban végezzem a rám bízott feladatot, sok fontos dolgot a saját bőrömön kellett megtapasztalnom. Gyakran éreztem, mekkora segítséget jelentene egy olyan mentor, akinek van már tapasztalata azokban a helyzetekben, amikkel én először állok szemben. Sokáig szinte minden munkatársam idősebb volt nálam, így aztán eszembe sem jutott, hogy bárki az én tanácsomra szorulna. Egyszer aztán egy gyakornok-jelentkező az állásinterjún azt mondta, hogy nagyon szeretne mellettem dolgozni, mert inspirálóan hat rá az a pálya, amelyet én fiatal nőként befutottam, és szeretne tanulni tőlem. Először meglepődtem, és hirtelen nem is tudtam, mit tudnék én tanítani. Aztán ráismertem az ő életében azokra a helyzetekre, amelyeket egykor magam is átéltem. Bár azóta sem a tanítást tartom erre a legjobb kifejezésnek, mindig ügyelek, hogy jusson idő és alkalom arra, hogy tudjak a kollégáimmal beszélgetni arról, hogyan élik meg a feladataikat, az aktuális szerepüket. Nincs nálam a bölcsek köve. De tudok nekik mesélni arról, hogyan éltem meg én a hasonló nehézségeket, és hogy ne gondolják, hogy nekem nem voltak/nincsenek mélypontjaim. Vezetőként fontosnak tartom, hogy biztonságot és valamiféle pozitív értelemben vett erőt tudjak sugározni a munkatársaim felé. De ez nem jelenti azt, hogy én ne lennék hozzájuk hasonlóan esendő. Az én erőm és sikerem kulcsa sem az, hogy szuperképességekkel rendelkezem. Hanem az, hogy bármilyen kilátástalan is volt egy-egy helyzet, sosem adtam fel a reményt, hogy ki tudok belőle hozni valami jobbat. Ezt próbálom átadni nekik is. Illetve azt, hogy minden csak csapatban működik. Mindannyian másban vagyunk erősek. Fontos, hogy ne azt várjuk a többiektől, mint amit önmagunktól, hanem azt erősítsük bennük, amiben ők jobbak nálunk. Hiszen így tudjuk egymást a legjobban kiegészíteni.

Szerinted mi hátráltatja a nőket leginkább abban, hogy vezetővé váljanak?

Ennek valószínűleg számos oka van. Amit a saját bőrömön leginkább éreztem, az talán az a sztereotípia, ahogyan az emberek egy vezetőt általában elképzelnek. Hosszú út vezet odáig, hogy egy nő annyi magabiztosságot szerezzen, hogy ne saját magát akarja egy vélt definícióhoz igazítani, hanem inkább arra törekedjen, hogy akár róla is definiálhassák a vezető fogalmát. Amíg az ember idáig eljut, annyi belső disszonanciával kell megküzdenie, hogy néha az a meggyőződés tűnik az egyetlen kiútnak, hogy a nők nem is valók vezetőnek. Ezért is tartom fontosnak, hogy mindannyiunknak legyen lehetősége megismerkedni olyan nők történeteivel, akik a munkájukkal és az eredményeikkel rácáfoltak erre. Hisz igazából nincsenek olyan kevesen. Csak talán nem ismerünk közülük eleget.

Mindig a lehetőségeket keresd, ne a korlátokat!

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.