Legyen divat a női vezető! - Csatosné Harmati Erika: "Minden nő a saját életének a főhősnője."

Legyen divat a női vezető! - Csatosné Harmati Erika: "Minden nő a saját életének a főhősnője."
Forrás: Pejkó Gergő
Facebook
Twitter
Pinterest

Csatosné Harmati Erika, az Álomjövő Tanácsadó Iroda alapító ügyvezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Tudsz-e a munkahelyeden a fiatal nőknek hatékonyan segíteni? Miért fontos számodra a tudásmegosztás?

Erre a kérdésre dupla igennel tudok válaszolni. Hiszen a cégem több mint 20 éve foglalkozik pénzügyi tanácsadással és mentorálással. Az utóbbi 10 évben pedig kifejezetten a fiatal női vezetőket támogatom abban, hogy ne csak a munkájukban, hanem a magánéletükben is megalapozott pénzügyi döntéseket hozzanak. Hiszen, ha belegondolunk, egy nő megfelelő anyagi biztonsággal a háta mögött, a munkahelyén is magabiztosabban hozza meg döntéseit. Legyen szó karrierről vagy magánéleti kérdésekről…

Emellett mélyen hiszek a női összefogás erejében. Abban, hogy a legjobb gyakorlati ötleteink és megélt tapasztalataink megosztásával valódi segítséget tudunk nyújtani fiatalabb pályatársainknak. Ezért nagyon szívesen mentorálok. Fontosnak tartom, hogy a beszélgetések során ne csak a legjobb gyakorlatokról, hanem a felmerülő kétségekről és félelmekről is legyen szó, hiszen ezek egy karrierút természetes velejárói. Meg kell tanulni kezelni, sőt erőforrássá változtatni őket. Amit még nagyon szeretek a mentorálásban, hogy ilyenkor nemcsak a partnerem, hanem én is sokat tanulok.

Van olyan terület / tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Én úgy gondolom, hogy a siker felelőséggel is jár. Kötelességük visszaadni a közösségünknek. Ebben a szellemben indítottuk el 2014. márciusában a Nőnek lenni jó! konferencia-sorozatunkat. Eddig 11 alkalommal vehettek részt rendezvényünkön térségünk női vállalkozói, közép- és felsővezetői. Évről-évre neves előadók meghívásával igyekszünk olyan példákat, életstratégiákat megmutatni, amelyek segíthetnek a résztvevőknek szakmai karrierjük, családi- és magánéletük kiteljesítésében. A konferenciákon az inspiráció mellett a jótékonyság is komoly szerepet játszik, mivel a bevételt minden évben nemes ügyek képviselőinek ajánljuk fel. Az elmúlt 6 évben közel 6,5 millió forinttal támogattunk 15 közösségi kezdeményezést. Emellett személyesen is elkötelezett támogatója vagyok a Bátor Tábornak és közösségem néhány civil szervezetének.

Mit üzennél a fiatal lányoknak?

Merjenek belevágni! Hiszek a teljes életben. Abban, hogy nőként sem kell választanunk a karrier és a család között. Mindkettő a miénk lehet. Az én álomjövőmben a nők bíznak önmagukban, kiállnak magukért, merik szabadon megélni az álmaikat, és mélyen hiszik, hogy mindenki a saját életének főhősnője. Ezért nem ellenségként, hanem nővérként tekintenek a másik nőre, támogatják és felemelik egymást.

Az én álomjövőmben a nők bíznak önmagukban, kiállnak magukért, merik szabadon megélni az álmaikat.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Kép
Sztárok

Félelmetes! Így rohamozták meg Angelina Jolie-t az emberek Párizsban - FOTÓK

Angelina Jolie minden bizonnyal nem számított arra, hogy a francia fővárosban ilyen lelkes tömeg fogadja majd.

Kép
Sztárok
Kép
Horoszkóp

4 csillagjegy-pár, akik egymás ellentétjei, mégis örökre együtt maradnak

Nem véletlenül mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, igaz?

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Borbély Alexandra generációkat bemutató képe könnyeket csal a szemekbe

Új képet osztott meg a színésznő, amire nem lehet érzelemmentesen nézni.

Kép
Sztárok

Már hatalmas a pocakja! Bruce Willis és Demi Moore várandós lányának friss fotóján ámuldozik az internet

Rumer Willist kényelmes szettje semmit se rejtett el a kíváncsi tekintetek elől!