Legyen divat a női vezető! - Csatosné Harmati Erika: "Minden nő a saját életének a főhősnője."

Legyen divat a női vezető! - Csatosné Harmati Erika: "Minden nő a saját életének a főhősnője."
Forrás: Pejkó Gergő

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Csatosné Harmati Erika, az Álomjövő Tanácsadó Iroda alapító ügyvezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Tudsz-e a munkahelyeden a fiatal nőknek hatékonyan segíteni? Miért fontos számodra a tudásmegosztás?

Erre a kérdésre dupla igennel tudok válaszolni. Hiszen a cégem több mint 20 éve foglalkozik pénzügyi tanácsadással és mentorálással. Az utóbbi 10 évben pedig kifejezetten a fiatal női vezetőket támogatom abban, hogy ne csak a munkájukban, hanem a magánéletükben is megalapozott pénzügyi döntéseket hozzanak. Hiszen, ha belegondolunk, egy nő megfelelő anyagi biztonsággal a háta mögött, a munkahelyén is magabiztosabban hozza meg döntéseit. Legyen szó karrierről vagy magánéleti kérdésekről…

Emellett mélyen hiszek a női összefogás erejében. Abban, hogy a legjobb gyakorlati ötleteink és megélt tapasztalataink megosztásával valódi segítséget tudunk nyújtani fiatalabb pályatársainknak. Ezért nagyon szívesen mentorálok. Fontosnak tartom, hogy a beszélgetések során ne csak a legjobb gyakorlatokról, hanem a felmerülő kétségekről és félelmekről is legyen szó, hiszen ezek egy karrierút természetes velejárói. Meg kell tanulni kezelni, sőt erőforrássá változtatni őket. Amit még nagyon szeretek a mentorálásban, hogy ilyenkor nemcsak a partnerem, hanem én is sokat tanulok.

Van olyan terület / tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Én úgy gondolom, hogy a siker felelőséggel is jár. Kötelességük visszaadni a közösségünknek. Ebben a szellemben indítottuk el 2014. márciusában a Nőnek lenni jó! konferencia-sorozatunkat. Eddig 11 alkalommal vehettek részt rendezvényünkön térségünk női vállalkozói, közép- és felsővezetői. Évről-évre neves előadók meghívásával igyekszünk olyan példákat, életstratégiákat megmutatni, amelyek segíthetnek a résztvevőknek szakmai karrierjük, családi- és magánéletük kiteljesítésében. A konferenciákon az inspiráció mellett a jótékonyság is komoly szerepet játszik, mivel a bevételt minden évben nemes ügyek képviselőinek ajánljuk fel. Az elmúlt 6 évben közel 6,5 millió forinttal támogattunk 15 közösségi kezdeményezést. Emellett személyesen is elkötelezett támogatója vagyok a Bátor Tábornak és közösségem néhány civil szervezetének.

Mit üzennél a fiatal lányoknak?

Merjenek belevágni! Hiszek a teljes életben. Abban, hogy nőként sem kell választanunk a karrier és a család között. Mindkettő a miénk lehet. Az én álomjövőmben a nők bíznak önmagukban, kiállnak magukért, merik szabadon megélni az álmaikat, és mélyen hiszik, hogy mindenki a saját életének főhősnője. Ezért nem ellenségként, hanem nővérként tekintenek a másik nőre, támogatják és felemelik egymást.

Az én álomjövőmben a nők bíznak önmagukban, kiállnak magukért, merik szabadon megélni az álmaikat.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Nem játék, ha nyáron bedagad a boka: 6 figyelmeztető jel, amikor orvoshoz kell fordulni

Sajnálatos módon a bokaduzzanat sokak számára ismerős kellemetlenség a nyári hónapokban. Fontos tudni, hogy ennek pár nap alatt el kell tűnnie, és ha a duzzanat nem múlik el, az akár komoly problémára utaló jel is lehet. Az alábbiakban összegyűjtöttük ezeket.

Kép
Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Végre itt a nagybetűs nyár, ez idő tájt pedig még a legzsúfoltabb menetrendünkbe is szívesen építünk be egy-egy szabadtéri programot.

Kép
Sztárok

Hatalmas veszteség! Így emlékeznek a sztárok Donald Sutherlandre: "A kollégám volt és a barátom lett. Hiányozni fog a jelenléte ebben a világban"

Hatalmas veszteség érte tegnap a világot és filmipart: Donald Sutherland elhunyt. Így tisztelegnek előtte a sztárok és kollégák!

Kép
Életmód

Az asztrológusok azt ígérik, hogy az eperhold hatalmas megváltást hoz a kapcsolatok terén: ekkor következik be a változás!

A júniusi eperhold idejére azt ígérik, hogy sok jóra számíthatunk! Az asztrológusok szerint most ezekre a területekre kell összpontosítanunk!

Kép
Stílus

Unod a sima pólókat? Az aszimmetrikus felsőket a 2024-es nyár kihagyhatatlan alapdarabjaiként emlegetik már most is!

Néha érdemes lecserélni az alap pólódat egy-egy ilyen izgalmas aszimmetrikus felsőre.

Kép
Életmód

A 7 legjobb zsírégető nyári gyümölcs: finomak, egészségesek és még az anyagcserét is felpörgetik

A nyár mindig nagyon sok új lehetőséget tartogat, és nincs ez másként a gyümölcs kínálatban sem, hiszen rengeteg finom és lédús nyári gyümölcs jelenik meg a boltok kínálatában, melyek közül jónéhány nem csupán egészséges és nagyon ízletes, hanem szuper zsírégető is.