Legyen Divat a Női Vezető! - Burka Szilvia: "Nekünk nőknek rengeteg erősségünk van a férfiakkal szemben, ha egy vezetői pozícióról van szó."

Legyen Divat a Női Vezető! - Burka Szilvia: "Nekünk nőknek rengeteg erősségünk van a férfiakkal szemben, ha egy vezetői pozícióról van szó."
Forrás: Pejkó Gergő
Facebook
Twitter
Pinterest

Burka Szilvia, a Praktiker Kft. Marketing és online szolgáltatások igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Az együttműködés, a kooperáció, a csapatjáték, a lelkiismeretesség, az alaposság, a terhelhetőség, a stressztűrés, a szorgalom, az őszinteség, a megfelelő szociális és szakmai kompetencia, nyitottság az újdonságok felé, a rugalmasság és a stratégiai személet, aminek köszönhetem.

Van olyan terület / tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

A sport egyértelműen az életem része már óvodás korom óta. 18 éves koromig versenyszerűen sportoltam: előbb szertorna – ez megtanított a kitartásra és mind fizikailag mind lelkileg megerősített. Utána jött a röplabda, ahol megtanultam, milyen egy csapatban játszani, ráadásul feladó játékos voltam, ami olyan, mint a kézilabdában az irányító. A versenyszerű sport befejezése után is az életem része maradt a folyamatos mozgás, legyen annak bármilyen formája: a személyi edzés, a futás, a biciklizés, a síelés vagy a mostani nagy kedvencem, a tenisz, amit most a lányommal együtt tanulok és művelek. Ez egy nagyon szuper, értékes együtt töltött minőségi idő csak vele, ami ritkán adatik meg. A futás pedig szintén nagy kedvenc, ami kell ahhoz, hogy egyedül, csak a gondolataimmal legyek alkalmanként, és nemcsak fizikailag, de lelkileg is felfrissüljek. Félmaratont már futottam többször is, a bakancslistán rajta van egy maraton is, egyszer csak.

Mit üzennél a fiatal lányoknak, nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Leginkább az önbizalmukat! Higgyenek magukban, hogy képesek rá! Tűzzék ki ezt a célt, ha valóban ezt szeretnék! Sikerülni fog! Nekünk nőknek rengeteg olyan erősségünk van a férfiakkal szemben – legyen az az érzékenységünk, kitartásunk, alaposságunk, lelkiismeretességünk –, ami képessé tesz bennünket, hogy a férfitársaink előtt fussunk be a célba egy vezetői pozíciónál! Fontos, hogy ebben soha, de soha nem lehet akadály a család és a gyerekek. Sőt, sokkal inkább előny is!

A családdal töltött minőségi idő a legfontosabb érték, ezért nagyon fontos megtalálni a munka és a magánélet közötti egyensúlyt ahhoz, hogy a munka is boldoggá tegyen.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!

Kép
Sztárok

Félelmetes! Így rohamozták meg Angelina Jolie-t az emberek Párizsban - FOTÓK

Angelina Jolie minden bizonnyal nem számított arra, hogy a francia fővárosban ilyen lelkes tömeg fogadja majd.

Kép
Sztárok
Kép
Horoszkóp

4 csillagjegy-pár, akik egymás ellentétjei, mégis örökre együtt maradnak

Nem véletlenül mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, igaz?

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Borbély Alexandra generációkat bemutató képe könnyeket csal a szemekbe

Új képet osztott meg a színésznő, amire nem lehet érzelemmentesen nézni.