Legyen Divat a Női Vezető!- Buday Kollárik Tímea: "Minden nehézséget és változást egy új lehetőségként élek meg, amiből tanulhatok, fejlődhetek."

Legyen Divat a Női Vezető!- Buday Kollárik Tímea: "Minden nehézséget és változást egy új lehetőségként élek meg, amiből tanulhatok, fejlődhetek."
Forrás: Pejkó Gergő

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Buday Kollárik Tímea, a Menedzserek Országos Szövetségének ügyvezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Te tudsz a munkahelyeden a fiatal nőknek hatékonyan segíteni? Miért fontos számodra a tudásmegosztás?

Soha nem dolgoztam multi környezetben, a Menedzserszövetség ügyvezetése mellett nagyon fiatal koromtól a saját vállalkozásaimat építettem. Saját cégeimben túlnyomó részben lányokkal dolgozhattam és tudat alatt mindig a tehetséges, lelkes fiatalokat kerestem. Fontosabb volt mindig számomra az azonos értékrend, az alázat, a lojalitás, a munkaszeretet, a munkabírás és a kitartás, mint a már megszerzett gyakorlat. Szerettem a kolléganőimet magam betanítani és a tudásomat átadni. 5 éve vagyok a Menedzserszövetség ügyvezetője saját cégeim vezetése mellett és itt dolgozhattam ki egy szuper szakmai csapattal a Jövő Menedzsere Mentor Programot, aminek második szériájában mentor szerepet is vállaltam. Ez volt az első hivatalos mentor szerepem, és őszinte leszek, nagyon élveztem. Persze ehhez az is hozzájárult, hogy egy fantasztikus mentorálttal dolgozhattam, sokat adott ez a program nekem is, remélem neki is. Itt tapasztaltam meg, hogy egy jó mentor–mentee kapcsolatban mindkét fél tanul a másiktól.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Fiatal lány koromtól vállalkozó vagyok és már 21 évesen céget vezettem, a belvárosban a világ egyik legismertebb divatmárkájának magyarországi forgalmazójaként, pár éven belül már 6 üzletemben, több mint 20 kollégával dolgoztam. Azt gondolom, hogy vezetőnek születni kell, de ahhoz, hogy jó vezető legyél, nagyon sok tapasztalás, önfejlesztés szükséges. Az én erősségeim: a perfekcionizmusom, az extrém munkabírásom, a memóriám, a kreativitásom és a kitartásom. Számomra a legfontosabb, hogy valami jót alkossak és másokért is tegyek. Minden nehézséget és változást egy új lehetőségként élek meg, amiből tanulhatok, fejlődhetek. A jó vezető ismérve szerintem, hogy mindig ő legyen az első és az utolsó a munkahelyen, hogy mindig többet várjon el magától, mint a kollégáitól, ezzel is példát mutatva. Mindig fontosnak tartottam, hogy minden területen profi csapatokkal dolgozzak, és mindig jó érzékkel megtalálom a területükön legtehetségesebb embereket, akik a munkámat támogatni tudják, akiktől én is folyamatosan tanulok és segítségükkel minden egyes munka, amit kiadok a kezemből olyan, amire büszke lehetek. Fontos vezetői tulajdonság még a jó problémamegoldó készség, az elfogadás és a pozitív attitűd. A két kedvenc mondásom, ami mottója is az életemnek: „Nincs lehetetlen, csak tehetetlen” és „Nincs probléma, csak megoldásra váró feladat”.

Van olyan terület/tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

A társadalmi felelősségvállalás több, mint 10 éve az egyik legfontosabb feladat az életemben a családom és a munkám mellett. Olyan feladat, ami feltölt, erőt ad és közelről megismerve sorsokat, valós problémákat, minden nap megerősít abban, hogy milyen szerencsés vagyok. Mindezt egy jó képességű, autizmusban érintett 15 éves nagyfiú anyukájaként mondhatom el magamról. Miután kisfiam magántanuló, nincs saját közössége, és nagyon szeretett volna barátot magának, Bencével közösen kitaláltuk és elindítottuk a Csudibogár Club-ot. A klub minden magasan funkcionáló autizmusban érintett fiatal számára szeretne lehetőséget nyújtani arra, hogy megismerje önmagát, megtalálja azokat, akik hozzá hasonlóak és barátokra leljenek egymás között. Egy különleges közösség alakult ki, ahol mindenki önmaga lehet és amelyen keresztül támogatni és önálló életre tudjuk nevelni a mi kis Csudibogarainkat. Saját programunk mellett évek óta támogatom munkámmal az Autistic Art Alapítványt, valamint szorosan együttműködöm az Együtt az Autistákért Alapítvánnyal. A Menedzserszövetségben pedig, mióta ügyvezetője vagyok, minden évben más szervezetet, társadalmi célt támogatunk, és 2020-ban elindítottuk SEGÍTÜNK! programunkat is.

Mit üzennél a fiatal lányoknak, nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Az első, hogy megtalálják azt a munkát, amin keresztül megélhetik a munka szeretetét! Miután az életünk jelentős részét a munkahelyünkön töltjük, ez a boldogságunk elengedhetetlen feltétele. Fontos, hogy legyen igényük a folyamatos fejlődésre, és hogy megértsék, hogy a szorgalom, a kitartás az út a sikerhez. Mindemellett a legfontosabb a türelem és az, hogy azon az ominózus ranglétrán ne akarjanak több fokot átugrani vagy akár azt a létrát le is dönteni, hanem mindenki a saját fejlődésének tempójában, de mindenképpen step by step haladjon, mert ez az élet rendje.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 7 izgalmas magyar zenész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő zenei alakot!

Kép
Életmód

Vajon te vagy az? 3 csillagjegy, aki utálni fogja az áprilisi telihold hatását

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!