Legyen Divat a Női Vezető!- Buday Kollárik Tímea: "Minden nehézséget és változást egy új lehetőségként élek meg, amiből tanulhatok, fejlődhetek."

Legyen Divat a Női Vezető!- Buday Kollárik Tímea: "Minden nehézséget és változást egy új lehetőségként élek meg, amiből tanulhatok, fejlődhetek."
Forrás: Pejkó Gergő

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Buday Kollárik Tímea, a Menedzserek Országos Szövetségének ügyvezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Te tudsz a munkahelyeden a fiatal nőknek hatékonyan segíteni? Miért fontos számodra a tudásmegosztás?

Soha nem dolgoztam multi környezetben, a Menedzserszövetség ügyvezetése mellett nagyon fiatal koromtól a saját vállalkozásaimat építettem. Saját cégeimben túlnyomó részben lányokkal dolgozhattam és tudat alatt mindig a tehetséges, lelkes fiatalokat kerestem. Fontosabb volt mindig számomra az azonos értékrend, az alázat, a lojalitás, a munkaszeretet, a munkabírás és a kitartás, mint a már megszerzett gyakorlat. Szerettem a kolléganőimet magam betanítani és a tudásomat átadni. 5 éve vagyok a Menedzserszövetség ügyvezetője saját cégeim vezetése mellett és itt dolgozhattam ki egy szuper szakmai csapattal a Jövő Menedzsere Mentor Programot, aminek második szériájában mentor szerepet is vállaltam. Ez volt az első hivatalos mentor szerepem, és őszinte leszek, nagyon élveztem. Persze ehhez az is hozzájárult, hogy egy fantasztikus mentorálttal dolgozhattam, sokat adott ez a program nekem is, remélem neki is. Itt tapasztaltam meg, hogy egy jó mentor–mentee kapcsolatban mindkét fél tanul a másiktól.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Fiatal lány koromtól vállalkozó vagyok és már 21 évesen céget vezettem, a belvárosban a világ egyik legismertebb divatmárkájának magyarországi forgalmazójaként, pár éven belül már 6 üzletemben, több mint 20 kollégával dolgoztam. Azt gondolom, hogy vezetőnek születni kell, de ahhoz, hogy jó vezető legyél, nagyon sok tapasztalás, önfejlesztés szükséges. Az én erősségeim: a perfekcionizmusom, az extrém munkabírásom, a memóriám, a kreativitásom és a kitartásom. Számomra a legfontosabb, hogy valami jót alkossak és másokért is tegyek. Minden nehézséget és változást egy új lehetőségként élek meg, amiből tanulhatok, fejlődhetek. A jó vezető ismérve szerintem, hogy mindig ő legyen az első és az utolsó a munkahelyen, hogy mindig többet várjon el magától, mint a kollégáitól, ezzel is példát mutatva. Mindig fontosnak tartottam, hogy minden területen profi csapatokkal dolgozzak, és mindig jó érzékkel megtalálom a területükön legtehetségesebb embereket, akik a munkámat támogatni tudják, akiktől én is folyamatosan tanulok és segítségükkel minden egyes munka, amit kiadok a kezemből olyan, amire büszke lehetek. Fontos vezetői tulajdonság még a jó problémamegoldó készség, az elfogadás és a pozitív attitűd. A két kedvenc mondásom, ami mottója is az életemnek: „Nincs lehetetlen, csak tehetetlen” és „Nincs probléma, csak megoldásra váró feladat”.

Van olyan terület/tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

A társadalmi felelősségvállalás több, mint 10 éve az egyik legfontosabb feladat az életemben a családom és a munkám mellett. Olyan feladat, ami feltölt, erőt ad és közelről megismerve sorsokat, valós problémákat, minden nap megerősít abban, hogy milyen szerencsés vagyok. Mindezt egy jó képességű, autizmusban érintett 15 éves nagyfiú anyukájaként mondhatom el magamról. Miután kisfiam magántanuló, nincs saját közössége, és nagyon szeretett volna barátot magának, Bencével közösen kitaláltuk és elindítottuk a Csudibogár Club-ot. A klub minden magasan funkcionáló autizmusban érintett fiatal számára szeretne lehetőséget nyújtani arra, hogy megismerje önmagát, megtalálja azokat, akik hozzá hasonlóak és barátokra leljenek egymás között. Egy különleges közösség alakult ki, ahol mindenki önmaga lehet és amelyen keresztül támogatni és önálló életre tudjuk nevelni a mi kis Csudibogarainkat. Saját programunk mellett évek óta támogatom munkámmal az Autistic Art Alapítványt, valamint szorosan együttműködöm az Együtt az Autistákért Alapítvánnyal. A Menedzserszövetségben pedig, mióta ügyvezetője vagyok, minden évben más szervezetet, társadalmi célt támogatunk, és 2020-ban elindítottuk SEGÍTÜNK! programunkat is.

Mit üzennél a fiatal lányoknak, nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Az első, hogy megtalálják azt a munkát, amin keresztül megélhetik a munka szeretetét! Miután az életünk jelentős részét a munkahelyünkön töltjük, ez a boldogságunk elengedhetetlen feltétele. Fontos, hogy legyen igényük a folyamatos fejlődésre, és hogy megértsék, hogy a szorgalom, a kitartás az út a sikerhez. Mindemellett a legfontosabb a türelem és az, hogy azon az ominózus ranglétrán ne akarjanak több fokot átugrani vagy akár azt a létrát le is dönteni, hanem mindenki a saját fejlődésének tempójában, de mindenképpen step by step haladjon, mert ez az élet rendje.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Hollywood abortuszra kényszerítette a színésznőket! Avagy a múlt legdurvább botrányai a filmiparban!

Rengeteg titkot rejt a filmipar. Hollywood tele van szörnyű botrányokkal, és ez régen sem volt másképp, sőt! Mutatjuk a legdurvábbakat!

Kép
Életmód

Ezekre a foltokra figyelj: a leggyakrabban vitaminhiányra utalnak!

Megfelelő mennyiségű alvás, kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres testmozgás, csak pár fontos tényező, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben. De mi történik akkor, hogy ha mégis gyengének érezzük magunkat, és a tükörbe nézve bőrproblémákkal szembesülünk?

Kép
Stílus

Hoppá! Angelina Jolie a vörös szőnyegen villantotta meg legújabb tetoválását egy szexi, kivágott ruhában! - Egyesek szerint Brad Pittnek akar vele üzenni

Angelina Jolie szexi, kivágott ruhája sem vonhatta el a figyelmet új, igencsak különleges helyre került tetoválásáról.

Kép
Életmód

Magyar Mozgókép Díj 2024: Nézd meg itt a nyertesek teljes listáját!

A Magyar Filmakadémia védnökségével a Magyar Mozgókép Fesztiválon a Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Mutatjuk a győztesek listáját!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?

Kép
Életmód

Nosztalgiázzunk: ilyen volt a légi utazás a repülés aranykorában! - Nagyobb ülések, cigifüst és még sok minden más

Ez volt ám az igazi luxus! A repülés aranykorában szinte teljesen más élmény volt az utazás. Most pedig egy kis nosztalgiázásra invitálunk!