Legyen Divat a Női Vezető! - Boros Linda: „Vallom, hogy kell és lehet is emberi stílusban vezetni a csapatot”

Legyen Divat a Női Vezető! - Boros Linda: „Vallom, hogy kell és lehet is emberi stílusban vezetni a csapatot”
Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Boros Linda, az AV Spring Kft. értékesítési és stratégiai partnere osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről!

Kép

Mi a mottód?

„A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt.”

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

A motiváltságomnak, a kitartásomnak és a lendületemnek köszönhetem. Hiszem, hogy ezek alapvető jellemzői egy vezetőnek annak érdekében, hogy a teljes csapat el tudja érni a közös célt és azon belül az egyéni céljait. Vallom, hogy kell és lehet is emberi stílusban vezetni a csapatot mert ezáltal sokkal jobb eredmények születnek, és magasabb szinten teljesít a csapat is. Vezetőként fontosnak tartom az önismeretet, és nem akarok minden áron tökéletesnek látszani. Tisztában vagyok az erősségeimmel, de vállalom az emberi oldalamat, az érzelmeimet is. Önzetlenül motiválni a csapatot, támogatni egyénenként a szakmai fejlődésüket, - én ebben látom a sikeres vezetés alapjait.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Emberközpontú.

Volt olyan vezető életedben, aki sokat segített a karriered építésében? Volt köztük női vezető?

Igen, volt olyan vezető, aki elindított a karrierhez vezető úton, és a mai napig kíséri a pályafutásomat, a példamutatásával folyamatosan inspirál engem és ösztönöz a fejlődésre. Az első lépés az volt, hogy hitt bennem, meglátta azokat a tulajdonságaimat, amelyek aztán a karrierem és a magánéletem alapjait jelentették: a kitartást, a céltudatosságot, a pozitív hozzáállást. A csapatában dolgoztam, és a saját bőrömön tapasztalhattam meg, hogy mi az elvárás a jó vezetővel kapcsolatban. Ennél hitelesebb forrás nem is lehetett volna. Képes volt arra, hogy hosszú távon kiemelkedő energiaszinten tartsa a csapatot és pozitív, emberközpontú kultúrát építsen fel.

Mi a titkod, vezetőként hogyan tudsz egyensúlyban maradni, miként töltődsz fel?

Vezetőként nagyon fontos számomra, hogy mindig legyen mit csinálnom, érjenek külső impulzusok, mindig legyen kitűzve egy motiváló cél. Az erőmet abból merítem, ha "pörgés" van és teendők. A feltöltődést számomra a sport jelenti, alapvetően a kitartást igénylő ultrafutás. Magányos tevékenységnek mondható a hosszútávfutás, de valójában ekkor van lehetőségem és elég időm kikapcsolódni, ekkor születnek meg az újabb motiváló gondolatok, célok. A feltöltődésem másik forrását a családom, a három gyermekemmel töltött minőségi idő nyújtja. Nincs időm elfáradni, folyamatosan töltöm magam.

Szerinted a munkatársak, üzleti partnerek mit értékelnek legjobban egy vezetőben?

A vezetőnek hitelesnek kell lennie, ezt követően alakulhat ki a bizalom, ami minden együttműködés alapja függetlenül attól, hogy munkatársi vagy üzleti.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Kép
Sztárok

Akkor és most: Így változott meg Madonna arca 25 év alatt

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!

Kép
Sztárok
Kép
Stílus

3 népszerű trendőrület, ami már nem lesz divatos 2023-ban - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A mikrotrendek bár mindig csak egy aprócska szerepet vállalnak magukra a divatirányzatok között, ettől függetlenül nagyon is kijár nekik az a bizonyos figyelem.

Kép
Szépség

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!